Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 26. kierroksen puheenaiheet: Neuer ratkaisi taistelun paikoista Mestarien liigaan?

Kirjoittaja: — 23/03/2015

Viikonloppuna nähtiin taas liuta mielenkiintoisia tuloksia, jotka synnyttivät puheenaiheita saksalaisiin kahvipöytiin. Tässä aiheista muutamia.

Mönchengladbach ja Leverkusen karkumatkalla

Taistelu paikoista ensi kauden Mestarien liigaan selkiytyi viikonlopun kierroksen myötä. Viidentenä oleva Schalke on jäänyt Leverkusenista nyt jo kuuden pisteen päähän. FC Augsburg on pisteen päässä Schalkesta. Kolmantena on Borussia Mönchengladbach.

Lauantaina Bayer Leverkusen nappasi erittäin ison voiton ns. kuuden pisteen ottelussa Schalken vieraana. Karim Bellarabi pommitti ottelun ainokaisen etuyläkulmaan ensimmäisellä puoliajalla. Klaas-Jan Huntelaarilla oli pelissä muutama hyvä paikka, mutta muuten Kuninkaansinisten otteista ei ottelun tärkeys läpi paistanut. Werkself otti voitolla kiinnityksen kolmanteen sijaan, koska Borussia Mönchengladbachille ennustettiin pisteetöntä reissua Müncheniin sunnuntaina.

Toisin kuitenkin kävi. Bayern München hakkasi 90 minuuttia päätään seinään Gladbachin puolustaessa kurinalaisesti. Vastahyökkäyksissä vierailijat olivat vaarallisia, ja lopulta joukkue haki täydet pisteet Allianz Arenalta maalein 0-2 Raffaelin osuessa kahdesti.

Taistelu kolmannesta sijasta on mielenkiintoinen, sillä sarjakolmonen painelee suoraan ensi syksyn Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Nelonen joutuu karsimaan, mikä vaikeuttaa hieman pelaajakauppojen tekemistä ja jatkosopimuksien laatimista. Eikä neljäs sija vielä anna takeita siitä, että paikka auringosta aukeaisi.

Paikat Eurooppa-liigaan vielä jaossa – Dortmund nousi taisteluun mukaan

Schalken ja Augsburgin kompastelut ovat johtaneet siihen, että taistelu paikoista Eurooppa-liigaan on tasoittunut. Tämän kaksikon kannassa on nyt Hoffenheim, mutta myös Eintracht Frankfurt, Werder Bremen ja Borussia Dortmund hönkivät niskaan muutaman pisteen päässä.

Näistä joukkueista tosin vain Dortmund voitti viikonloppuna. Bremen menetti johtonsa viime hetkillä Kölnissä, eikä Hoffenheim onnistunut Paderbornissa. Frankfurt hävisi sarjajumbo VfB Stuttgarille vähän yllättäen peräti 4-1.

Keltamustat sai vähän balsamia Mestarien liigan aiheuttamille haavoilleen, kun se nipisti Hannoverista 2-3-voiton. Joukkueen pelaaminen oli kuin toiselta planeetalta verrattuna keskiviikkoon, olkoonkin, että Hannover on yksi liigan heikkovireisimmistä joukkueista. Etenkin Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang ja Shinji Kagawa olivat loistoiskussa. Tässä vielä liikkuvaa kuvaa kolmikon dominoinnista.

HSV:n hyökkäyspeli totaalisessa takalukossa

Hetken aikaa näytti siltä, että Hamburger SV hinaisi itsensä kuiville säilymistaistosta. Nyt joukkue on kuitenkin vajonnut taas samalle tasolle kuin kauden synkimpinä hetkinä. 8-0-tappio Bayern Münchenille käynnisti voitottomien otteluiden putken, joka on venynyt kuuden pelin mittaiseksi.

Joukossa on toki tasapelit Dortmundin ja Mönchengladbachin kanssa, mutta saldo ei silti mairittele. Kuudessa ottelussa HSV on iskenyt vain kaksi maalia. Tehottomuudessa ei sinällään ole mitään uutta, sillä joukkue on tehnyt koko kauden aikana vain 16 maalia, mikä on lähes käsittämättömän huono saldo. Etenkin, kun hampurilaisten hyökkäyskalusto on paperilla lähes liigan kärkipäätä.

Viikonloppuna joukkue osui aallonpohjaan. Tuuliajolla ollut Hertha Berlin kävi hakemassa täyden pistepotin Hampurista. Josef Zinnbauerin alaisuudessa puolustus on ollut kunnossa, mutta hyökkäys takkuaa edelleen. Jotain on tapahduttava, sillä nyt HSV tipahti putoamisviivan alapuolelle.

Neuerkin on vain ihminen

Borussia Mönchengladbach pelasi erittäin tasapainoisen ottelun Bayernia vastaan, mutta silti pisteistä on pitkälti kiittäminen Manuel Neuerin harvinaislaatuista emämunausta.

Noin puolen tunnin pelin kohdilla Mönchengladbach järjesteli ensimmäistä organisoitua hyökkäystään. Pallo päätyi Raffaelille, joka laukoi noin 15 metristä keskelle maalia. Jotenkin Neuer onnistui säheltämään pallon omaan maaliin. Toisella puoliajalla Neuer paikkasi hieman virhettään tekemällä muutaman todella näyttävän torjunnan. Pisteiden valossa nämä torjunnat eivät tällä kertaa auttaneet.

Neuerille on toki sattunut virheitä ennenkin urallaan, mutta usein ne ovat olleet seurausta harkitsemattomista vastaantuloista. Vastaavanlaiset imaisut ovat miehelle erittäin harvinaisia. Ainakin selvisi, että Neuerkin on loppujen lopuksi tavallinen kuolevainen. Bayernin onneksi moka ei tullut kovin merkittävässä ottelussa. Bundesligan mestaruus on kuitenkin aika pitkälti jo varmistunut. Leverkusenissa tai Gelsenkirchenissä ei kuitenkaan kovin hyvällä Neuerin saranasormia katsota.

Edellisten kierrosten puheenaiheet

Kierros 25
Kierros 24
Kierros 23
Kierros 22
Kierros 21
Kierros 20
Kierros 19
Kierros 18
Kierros 17
Kierros 16
Kierros 15
Kierros 14
Kierros 13
Kierros 12
Kierros 11
Kierros 10
Kierros 9
Kierros 8
Kierros 7
Kierros 6

loading comments...