Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 12. kierroksen puheenaiheet: Stuttgartin vaikeudet ja Dortmundin epäonni

Kirjoittaja: — 24/11/2014

Maaottelutauko meni hujauksessa, ja viikonloppuna Bundesligaa pelattiin täyden kierroksen verran. Vain kolme yhdeksästä ottelusta päättyi kotivoittoon, punakorttia heiluteltiin neljässä ottelussa ja maaleja syntyi yhteensä mukavat 30. Seuraavassa kierros sanoiksi puettuna.

Stuttgartin alakulo ja Vehin lähtö

VfB Stuttgart on 12 kierroksen jälkeen sarjajumbo yhdeksällä pisteellä. Sunnuntaina joukkueella oli hyvä mahdollisuus kääntää kurssinsa, kun se isännöi FC Augsburgia.  Daniel Schwaab otti punaisen kortin puolen tunnin pelin jälkeen, ja Stuttgart hävisi lopulta 0-1. Joukkueen päävalmentaja Armin Veh veti tappioputkesta omat johtopäätöksensä ja päätti irtisanoutua. Ulospäin temppu vaikuttaa miehekkäältä, sillä seurajohto oli valmis antamaan valmentajalleen vielä mahdollisuuden.

On eri asia olisiko tuota mahdollisuutta koskaan kannattanut antaa. Stuttgartin alkukautta ei voi mitenkään puolustella. Kehnoja esityksiä toisensa perään. Paperilla ryhmän luulisi olevan lähempänä kärkikahinoita. Juuri Augsburg on hyvä esimerkki siitä, kuinka hieman kehnommallakin materiaalilla voi tehdä hyvää tulosta, mikäli puikoissa on oikea kaveri. Vehin ja Stuttgartin pelaajien kemiat eivät tällä kertaa kohdanneet.

Kausi on vasta alussa, ja muutamalla voitolla sijoitukset kohoavat sarjataulukon häntäpäässä roimasti. Stuttgartilla ei ole vielä mitään hätää.

Dortmundin lento katkesi nopeasti – Bakalorz teloi Reusin

Borussia Dortmundin nousu kohti kärkikahinoita piti alkaa, kun joukkue päihitti edellisellä kierroksella Borussia Mönchengladbachin. Kaikki näytti hyvältä lauantaina ensimmäisen puoliajan jälkeen, kun Keltamustat johti Paderbornia pirteän esityksen jälkeen 0-2. Jotenkin Dortmundille tänä syksynä niin tuttuun tapaan joukkue menetti täysin selvältä näyttäneen voittonsa toisella jaksolla.

Paderbornin Marvin Bakalorzin päässä sumeni toisella puoliajalla. Entinen Dortmund-pelaaja liukui rumasti suoraan Marco Reusin nilkoille. Lopputulemana Reus on sivussa loppuvuoden, kun Bakalorz selvisi tappotaklauksestaan keltaisella kortilla. Dortmund ei olisi todellakaan kaivannut kenties parhaimman pelaajansa loukkaantumista tähän väliin. Reus tuo joukkueen hyökkäyspeliin valtavan määrän taitoa ja luovuutta, eikä kenestäkään ole paikkaamaan miehen jättämää aukkoa. Se nähtiin alkukaudesta.

Dortmundin peli näytti jo paljon paremmalta, mutta niin sen pitäisikin näyttää. Joukkueella on selvällä marginaalilla liigan toisiksi paras materiaali, ja Paderbornilla kenties sarjan huonoin. Jürgen Kloppin miehistö ei ole mikään potentiaaliaan hiova musta hevonen, vaan jo vuosikausia loistokasta jalkapalloa pelannut huippujoukkue. Se pitäisi näkyä myös tulostaululla. Nyt joukkue tippui takaisin putoamisviivan huonommalle puolelle!

Wolfsburgin musta puolituntinen

VfL Wolfsburg oli ennen Schalke-ottelua voittanut kahdeksan edellistä otteluaan, ja päästänyt niissä vain viisi maalia. Nyt Kuninkaansiniset iski 25 minuutissa kolme maalia Diego Benaglion selän taakse. Se oli tarpeeksi Volkkarin nujertamiseen, vaikka joukkue nousi vielä maalin päähän.

Tulos tarkoitti myös sitä, että aiemmin vielä jotenkin kohtuulliselta tuntunut neljän pisteen ero Bayern Müncheniin kasvoi seitsemään pisteeseen. Susien voittoputken katkeaminen ja Bayernin kelkasta putoaminen oli tietenkin odotettavissa, mutta sarja voisi olla mielenkiintoisempi, jos mestaruus ei ratkeaisi jo marraskuussa. Kaikki on vielä toki mahdollista, ja kärjen takana asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset.

Wolfsburgin ei tappiosta kannata sen enempää huolestua, sillä joukkueen alkukausi on ollut hyvä. Dieter Hecking miehistön puolustuspelaaminen ei kuitenkaan ole joka ottelussa vakuuttanut, vaikka tilastot näyttävät hyvältä. Lauantain romahdus ei omalla tavallaan tullut yllätyksenä. Saa nähdä kehittyykö puolustamisesta vielä Wolfsburgille ongelma.

Di Matteon voittoisa kenraaliharjoitus

Liigan tärkeyttä ei ole syytä vähätellä, mutta Roberto Di Matteolla oli luultavasti osittain keskittyminen jo tiistain Chelsea-ottelussa. Sen lisäksi, että italialainen valmensi lontoolaisjoukkuetta pari vuotta takaperin, Di Matteo myös pelasi sininutussa kuuden vuoden ajan. Mestarien liigassa käsillä ovat muutenkin ratkaisunhetket.

Tässä valossa voitto kovavireisestä Wolfsburgista oli varmasti enemmän kuin monet uskoivat toivoa. Tuloksesta huolimatta Kuninkaansinisten esitys jätti toivomisen varaa. Toki Schalke otti turvallisen 3-0-johdon heti alkuun, mutta sen jälkeen ottelu oli Wolfsburgin hallussa, eikä johdon menettäminen ollut kaukana. Tämä ei ole ensimmäinen kerta Di Matteon alaisuudessa, kun voitto jättää ilmaan kysymysmerkkejä joukkueen todellisesta tilanteesta. Tietenkin pelitavan sisäänajamisessa menee aikansa, joten annetaan italialaiselle vielä aikaa.

Ottelun hahmosta ei ole mitään epäselvää. Eric Maxim Choupo-Moting viimeisteli kaksi hienoa osumaa. Bundesliiga.com valitsi ensimmäisen niistä kierroksen maaliksi. Pistäkää merkille Kevin-Prince Boatengin loistokas No-Look-syöttö.

loading comments...