Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 20. kierroksen puheenaiheet: Keltamustia väläytyksiä ja Kuninkaansininen bussi

Kirjoittaja: — 09/02/2015

20 kierros Bundesligaa takana, 14 jäljellä. Kevään ratkaisupelit lähenevät kovaa vauhtia, ja tämä kierros antoi taas viitteitä tulevasta. Tässä Bundesliiga.comin mietteitä viikonlopun tapahtumista.

Köln meinaa sinnittellä itsensä puolustuksen kautta kuiville

Arvelimme aiemmin, etteivät 1.FC Kölnin rahkeet riittäisi kannattelamaan sitä koko pitkää kevättä putoamisviivan paremmalla puolella. Huolena oli joukkueen hyökkäyspeli, joka ei pysty luomaan tarpeeksi tilanteita. Ehkä hätä ei ole niin paha kuin voisi luulla.

Edelliset kolme ottelua ovat osoittaneet, että Köln pystyy napsimaan pisteitä pelkästään puolustuksen kautta. Peter Stögerin suojatit ovat tehneet vain kaksi maalia, mutta omissa ei ole vielä soinut kertaakaan. Se on riittänyt viiteen pisteeseen kevätpuoliskolla.

Tosin tällä kierroksella voitto kotikentällä heikkovireistä Paderbornia vastaan olisi varmasti maistunut. Paikkoja oli, mutta maalit jäivät uupumaan. Jos Köln johonkin kaatuu, on se nimenomaan tehottmuus kotiluolassa. Siinä missä joukkue on kerännyt 16 pistettä vierasotteluista, on RheinEnergieStadionilla pisteitä kertynyt vain kahdekan.

Saako Keltainen seinä viimein haluamansa Mainzia vastaan?

Viime kierroksen karmaisevaa Augsburg-ottelua seurasi makoisa vierasvoitto SC Freiburigsta. Samalla Borussia Dortmund nousi pois jumbosijalta. Tästäkö se nousu viimein lähtee?

Maalinteko-yritykset menivät Dortmundin nimiin 7-22. Keltamustilla oli 12 laukausta kohti maalia, siinä missä Freiburg osui tolppien väliin vain kertaalleen. Vastaavanlaisia tilastoja voi kaivaa Dortmundin aiemmistakin otteluista, mutta joukkueen pistesarake on jäänyt silti näyttämään nollaa. Freiburgia vastaan suurin ero oli siinä, että Jürgen Kloppin miehistön ei tarvinnut pelata alhaalla sumputtavaa puolustusta vastaan. Kotijoukkue yritti pelata omaa peliään, ja se kostautui. Vihdoin Dortmund pääsi pelaamaan omalla mukavuusalueellaan.

Suuri kysymys onkin, että aukesivatko joukkueen henkiset lukot vai oliko launtain voittossa kyse vain Freiburgin naiivista pelitavasta? On selvää, että Dortmundin materiaali on edelleen enenmmän kuin riittävä kaatamaan, Bayernia lukuun ottamatta, minkä tahansa joukkueen Bundesligassa.

Muka kurssin kääntäneitä voitottoja esimerkiksi Hoffenheimia tai Mönchengladbachia vastaan seurasivat pistememetykset seuraavalla kierroksella. Ensi viikonlopun Mainz-ottelun jälkeen olemme taas viisaampia.

Di Matteon bussi pysäytti Lucien Favren miehistön

Schalke 04 otti hyvin ison voiton viikonloppuna, kun se kukisti Borussia Mönchengladbachin kotonaan. Voiton myötä gelsenkirchenläiset nousivat sarjassa kolmanneksi. Yhtäkkiä heikon ja ailahtelevaisen alkukauden pelanneella Schalkella on kaikki avaimet omissa käsissään.

Kaunista peli ei missään nimessä ollut. Valmentaja Roberto Di Matteon maine sumppupuolustuksen kannattajana kumpuaa Chelsea-aikojen Mestarien liiga -otteluista ennakkoon kovempia seuroja vastaan pelatuista otteluista. Todellisuudessa ihan niin puolustavan pelitavan nimeen vannova luotsi Di Matteo ei ole, mutta Mönchengladbachia vastaan bussi oli taas parkissa. Ja vielä kotikentällä. Kukaan Schalken kannattajista ei kuitenkaan ole tyytymätön, kunhan vain tulosta tulee.

Italialaisen jipot alkavat purra. Ensimmäiset kuukaudet olivat selvästi vaikeampia, vaikka tulosten valossa ei huonosti mennytkään. Vastustajat loivat ottelusta toiseen enemmän paikkoja kuin Kuninkaansiniset. Perjantaina kentällä nähtiin organisoitu ja taisteleva Schalke. Gladbach ei saanut luotua ottelussa käytännössä ainuttakaan kunnon maalipaikkaa.

Schalken hyökkäyspeli on edelleen hieman ongelmallista, mutta jotenkin maaleja tuntuu aina syntyvän riittävästi. Potentiaalia on vieläkin parempaan.

Augsburg, Bremen ja Wolfsburg jatkavat tappioitta kevätpuoliskolla

Otsikon kolmikko on ollut Bundesligan kevätpuoliskon kuumin. Augsburg jatkaa tämän kierroksen jälkeen neljäntenä, Wolfsburg on ylivoimainen sarjakakkonen ja alkukauden heittopussi Werder Bremen nousi jo kahdeksanneksi.

FC Augsburg tosin tällä kierroksella menetti johtonsa, mutta se onnistui silti jälleen välttämään tappion. Ottelun alku oli SGL-Arenalta tältä kaudelta tuttua juhlaa, kun Ragnas Klavan ja Raúl Bobadilla huudattivat kotiyleisöä. Eintracht Frankfurt nousi kuitenkin 20 minuuttia ennen loppua tasoihin.

Wolfsburg jatkoi yhden vaisumman pelin jälkeen ilotulitustaan. André Schürrlella kesti kolme minuuttia ensimmäisen syöttöpisteensä keräämiseen Bundesligassa. Kevin De Bruyne luonnollisesti iski kaksi viimeistä osumaa.

Werder Bremenin muodonmuutos Viktor Skripnikin alaisuudessa on ollut huomattava. Nyt joukkue kukisti kahdella hienolla osumalla Bayer Leverkusenin maalein 2-1. Peli oli muutenkin varsin hyvin uomissaan huomioiden vastustajan kovan tason.

Tulevat viikot näyttävät, minkä joukkueen lento tyssää. Yksi ensi viikonlopun mielenkiintoisimpia otteluita onkin Werdan ja Augsburgin välinen mittelö Bremenissä. Wolfsburg puolestaan matkaa Bayer Leverkusenin vieraaksi.

loading comments...