Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 24. kierroksen puheenaiheet: Di Santo pisti taas tangoksi

Kirjoittaja: — 09/03/2015

Bundesligan 24. kierroksen ottelut eivät ehkä pitäneet sisällään samanlaista draamaa, mitä viime aikoina ollaan totuttu näkemään, mutta isompien linjausten vetäminen on tämän viikonlopun jälkeen helpompaa. kun kymmenen kierrosta on jäljellä, alkaa sarjataulukko hahmottumaan.

Upeiden osumien mestari – Franco Di Santo

Werder Bremen aloitti kevätpuoliskon varsin vauhdikkaasti, ja se nousi hetkessä putoamiskurimuksesta jopa taisteluun europaikoista. Vähän erikoista 3-5-tappiota VfL Wolfsburgia vastaan seurasi viikonloppuna viersvoitto SC Freiburgista.

Esitys ei kokonaisuudessaan yltänyt joukkueen parhaimpiin, mutta Freiburg on kotonaan ilkeämpi vastus kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Ottelun ainoasta maalista vastasi Franco Di Santo. Osuma oli ehdottomasti yksi kierroksen komeimpia.

Argo on tällä kaudella tehtaillut yhteensä 12 maalia. Saldo on siinäkin mielessä hyvä, että Di Santo on loukkaantumisen vuoksi missannut seitsemän ottelua. Verrattuna esimerkiksi maalipörssiä johtavan Alexander Meierin osumiin, argentinalaisen häkit ovat olleet ajoittain melkoista taidetta. Lauantain voittomaalin lisäksi mieleen muistuu tältä kaudelta mm. nerokas nosto Mainzin verkkoon sekä kaksi upeaa maalia Hertha Berliniä vastaan.

Seuraavalla kierroksella Di Santo ja Bremen ovat kovan paikan edessä, kun joukkue isännöi Bayern Müncheniä.

Mestaruustaiston viimeisetkin rippeet katosivat

Näinköhän todellisuudessa mitään mestaruustaistoa missään vaiheessa olikaan, mutta tämän kierroksen jälkeen sellainen voidaan viimeistään unohtaa. Bayern München kasvatti voitollaan Hannoverista piste-eron Wolfsburgiin jo 11 pisteeseen.

FC Augsburgin kurssi näytti jo kääntyneen heikompaan suuntaan, mutta Markus Weinzierlin miehistö oli toista mieltä. Todella tasapainoisen esityksen myötä joukkue nollasi Wolfsburgin täysin. Dominik Kohrin osuman myötä kotijoukkue voitti lopulta 1-0.

Mestaruuden suhteen Susilla ei olisi ollut varaa yhteenkään tälläiseen ns. turhaan pistemenetykseen. Toki vaatimus oli alunperinkin melko mahdoton toteuttaa. Niin hyvästä joukkueesta ei kuitenkaan ole kysymys. Tässä yhteydessä on silti hyvä mainita, että Wolfsburg on jäänyt Bundesligassa edellisen kerran maaleitta Herthaa vastaan 24. syyskuuta.

Dieter Heckingin suojatit ovat silti edelleen hyvissä asemissa yhdeksän pistettä kolmantena olevaa Borussia Mönchengladbachia karussa.

Neljästä ehdokkaasta kahdelle on luvassa paikka auringosta

Wolfsburgin ja Bayernin alapuolella on neljä joukkuetta, jotka tulevat ratkomaan kaksi jäljellä olevaa paikkaa Mestarien liigaan. On hyvä muistuttaa, että sarjan kolmas menee ensi kauden pohattaliigan lohkovaiheeseen suoraan. Neljänneksi tulleen kesälomat lyhenevät, koska se joutuu karsimaan päästäkseen pelamaan lohkovaihetta.

Tällä hetkellä tuota kolmatta sijaa pitää halluussaan Mönchengladbach. Joukkue menetti sunnuntaina 0-2-johtonsa Mainzissa, joten ero nyt neljäntenä olevaan Bayer Leverkuseniin kutistui kahteen pisteeseen. Schalke ja FC Augsburg ovat tasapisteissä yhden pongon päässä Werkselfistä. Hoffenheim, Bremen, Eintracht Frankfurt ja Dortmund ovat valahtaneet jo niin kauas tästä nelikosta, että pääsy neljän parhaan joukkoon vaatisi jo pienoista ihmettä.

Yllä mainittu nelikko pelannut niin ailahtelevaisesti, että minkään sortin ennustuksia ei tässä kohtaa uskalla tehdä. Materiaalinsa puolesta Schalke ja Bayer Leverkusen ovat vahvoilla, mutta taktisesti Borussia Mönchengladbach ja etenkin FC Augsburg ovat olleet kilpailijoitaan edellä.

Viimeiset kymmenen kierrosta tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia näiden joukkueiden kohdalla. Varsinkin, kun miettii, mitä Mestarien liigan raha-apajille pääseminen esimerkiksi “kyläseura” Augsburgin kohdalla tarkoittaisi. Tai miten sinne pääsemättömyys vaikuttaa Schalkeen tai Bayer Leverkuseniin. Pienet asiat tulevat lopulta nousemaan ratkaiseviksi, kuten Augsburg-vahti Marwin Hitzin viimehetkien tasoitusmaali Leverkusenin verkkoon osoitti.

Putoajat selvillä?

VfB Stuttgart, SC Freiburg ja SC Paderborn ovat tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella. Toki pitää muistaa, että sijalta 16 karsitaan 2.Bundesligan kolmosta vastaan, joten kolmanneksi viimeiseksi jääminen ei tarkoita automaattista tipahtamista.

Tämä kolmikko on joka tapauksesa tällä hetkellä vahvoilla vaihtamaan sarjatasoa. Pelillisesti Paderborn ja Stuttgart ovat olleet täysin hukassa. Näistä ensin mainitulla on vähiten potentiaalia saada kurssiaan kääntymään. Freiburg on väläytellyt osaamistaan, mutta siihen se on jäänyt.

HSV, Hertha, Mainz, Hannover ja Köln ovat myös liipasimella, mutta niiden tilanne ei näytä niin pahalta. Pelillisesti tai pisteiden valossa. Tästä viisikosta maksimissaan yksi löytyy kevään päätteeksi putoamisviivan heikommalta puolelta.

loading comments...