Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ikkuna auki vielä reilut kolme vuorokautta: Katsaus Bundesliigan huhumyllyyn

Kirjoittaja: — 30/08/2013

Bundesliigan siirtoikkuna sulkeutuu maanantai-iltana klo 19 Suomen aikaa. Lukuisia kovia nimiä on viime aikoina jo maisemaa vaihtanut, mutta huhumylly pyörii kalkkiviivoilla yhä kiivaana. Alla on koko liigan kattava katsaus siihen, mitä seuraavan reilun kolmen vuorokauden aikana voisi vielä odottaa tapahtuvan:

Augsburg hakee hyökkääjää, Derdiyok siirtymässä Leverkuseniin

Augsburg: Hyökkääjä Aristide Bancélle etsitään uutta seuraa. Viime viikolla esiintyneet huhut siirrosta Etelä-Afrikkaan ovat sittemmin hiipuneet ja Bancé itse toivookin löytävänsä joukkueen Länsi-Euroopasta. Hyökkäykseen on vahvistukseksi tulossa 19-vuotias isokokoinen puolalainen Arkadiusz Milik, joka on pelannut Bayer Leverkusenin reservijoukkueessa. Kyseessä on lainasopimus. Raul Bobadillan loukkaantumisen takia kärkeen kaivataan kipeästi tulivoimaa.

Toinen Augsburgiin yhdistetty hyökkääjä on kakkosbundeksen maalipörssiä johtava Boubacar Sanogo. Sanogolla on voimassaoleva sopimus Energie Cottbusin kanssa, mutta sopimuksessa on myös miljoonan euron ulosostoklausuuli. Keskuspuolustukseen seura hakee myös vahvistusta, ja ratkaisu on löytymässä Augsburgille tutusta suunnasta, Etelä-Koreasta. 24-vuotias maajoukkuetoppari Jeong-Ho Hong on tiettävästi jo Saksan maaperällä.

Bayer Leverkusen: Jo pidemmän aikaa on huhuttu Arsenalin olevan kiinnostunut Lars Benderistä. Tykkimiesten tekemä tarjous ei ollut kuitenkaan riittävän iso ja vaikea Benderin myyntiin on muutenkaan uskoa. Stefan Kießlingille sen sijaan haetaan hyökkäykseen kokenutta varamiestä, ja esillä ovat olleet ainakin Besiktasin Hugo Almeidan ja Moskovan Dynamon Kevin Kuranyin nimet. Ratkaisuksi näyttää kuitenkin osuvan Hoffenheimin Eren Derdiyok kauden loppuun kestävällä lainalla. Kolme kautta vuosina 2009-2012 Leverkusenissa pelanneen sveitsiläisen siirtosummaksi otaksutaan puoli miljoonaa euroa. 19-vuotias Arkadiusz Milik on siirtymässä Derdiyokin tieltä Augsburgiin.

Bayernissa hiljaista, Dortmund hankkimassa vielä yhden hyökkääjän

Bayern München: Mitä todennäköisimmin triplamestari on peliliikkeensä jo tehnyt. Lähtöhuhuja on aiemmin liikkunut mm. Diego Contentoa ja Xherdan Shaqiria koskien, mutta nämä puheet Karl-Heinz Rummenigge on jo ampunut alas. Tulijoillekaan ei juuri tarvetta ole, joten todennäköisesti Allianz-Arenalla näillä mennään ja Pep Guardiola yrittää jakaa keskikentän taitureilleen tasaisen tyydyttävästi peliaikaa.

Borussia Dortmund: Hannoverin on väitetty olevan kiinnostunut BVB:n ylijäämämiehestä, oikeasta laitapuolustajasta Oliver Kirchistä. Hyökkääjä Julian Schieberin puolestaan kerrotaan kiinnostavan mm. HSV:tä. Tulopuolella Dortmund saattaa vielä leventää hyökkäyspäätään jollain potentiaalisella hankinnalla. Fanit toivovat Shinji Kagawan paluuta ManU:sta, mutta todennäköisempiä nimiä ovat toinen japanilainen Yoichiro Kakitani Osakasta, venezuelalainen José Salomón Rondón Rubin Kazanista tai chileläinen huippulahjakkuus, alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa häikäissyt Nicolás Castillo.

Gladbachin ja Frankfurtin puhelinlinjat jo hiljenneet

Borussia Mönchengladbach: Gladbach on ollut jo pidempään valmis luopumaan kärkimies Peniel Mlapasta. Ostajaa vain ei ole vielä löytynyt. Sopivan hyökkäyspään vahvistuksen osuessa kohdalle voisi Gladbach myös asiakkaan roolissa reagoida, mutta voi hyvin olla, että mitään ei tässä siirtoikkunassa enää tapahdu.

Eintracht Frankfurt: Ainoa lähtijä taitaa olla 18-vuotias Marc-Oliver Kempf, jota Juventus on hankkimassa juniorijoukkueeseensa. Frankfurt oli pitkään hyökkääjäostoksilla, mutta Vaclav Kadlec tyydytti pahimman nälän. Joku matalamman profiilin tulokas voi kuitenkin tulla yhä kyseeseen. 21-vuotias iranilainen pelintekijä Bakhtiar Rahmani on selkeimmin huhuttu pelaaja. Seurajohto on kuitenkin jo lausahtanut perinteisen “näillä mennään”.

Braunschweig kaipaisi skandinaavipuolustajaa

Eintracht Braunschweig: Sarjajumboksi jumittuneen nousijajoukkueen kaikki huhut asettuvat tulopuolelle. Vahvoja eivät nekään huhut ole, joten voi olla, että Braunschweig jatkaa rimpuilua nykymiehistöllään. Seuran tavoitteleman norjalaisen oikean laitapakin Lars Christopher Vilsvikin siirto karahti kiville, joten toisena vaihtoehtona on tavoiteltu Elfsborgin Johan Larssonia.

Freiburg: Eurooppa-liigaan valmistautuvan badenilaisjoukkueen oma siirtoikkuna taisi sulkeutua joukkueen sainattua tsekkitaituri Vladimir Daridan Viktoria Plzenistä. Kiinnostusta mm. nuorta topparia Matthias Ginteriä ja joukkueen kapteenia Julian Schusteria kohtaan on osoitettu Englannista ja Espanjasta, mutta molempien siirto nyt on äärimmäisen epätodennäköistä.

Hampurissa täysi sirkus päällä, siirtyykö Hannoverin Diouf Valioliigaan?

Hamburger SV: HSV on ollut jo pidempään yksi huhumyllyssä eniten lingotuista joukkueista. Joukkue pyrkii parhaansa mukaan pääsemään eroon kallispalkkaisista vanhoista staroistaan ja hyökkäykseen on etsitty vahvistuksia kivien ja kantojen takaa. Yksi ratkaisu on löytymässä ja siirron odotetaan vahvistuvan perjantaina. Kyseessä on klassinen vaihtokauppa HSV:n ja Hertha Berlinin välillä. Molemmat lainaavat toisilleen pelaajan vuodeksi, rahaa ei liikuteta ja pelaajien palkatkin ovat likimain samat. HSV:hen on tulossa Herthan nuori kärkimies Pierre-Michel Lasogga ja toiseen suuntaan liikkuu HSV:n norjalainen keskikenttäpelaaja Per Ciljan Skjelbred.

Schalkeen myydyn Dennis Aogon kanssa Mallorcan-lomalla käyneen kolumbialaisen keskikenttäpelaajan Tomás Rincónin odotetaan myös vaihtavan maisemaa. Potentiaalisena osoitteena on mainittu Valioliigan Hull. Lähtöselvityksessä on myös keskikentän pohjalla pelaava serbi Gojko Kacar, jonka HSV on jo pudottanut reservijoukkueeseensa. Venäjän liigan hännänhuipun Tom Tomskin tarjouksen kerrotaan olevan jo pöydällä. Edellämainittujen lisäksi myös Michael Mancienne ja Slobodan Rajkovic myytäneen heti, kun riittävän kiinnostunut ostaja löytyy. Latvialaishyökkääjä Artjoms Rudnevs on puolestaan ollut peliaikaansa tyytymätön. Schalken väitetään tavoittelevan HSV:n oikeaa laitapuolustajaa Dennis Diekmeieria tuomaan Atsuto Uchidalle kilpailua.

Tulopuolen huhuissa on Udinesen pienikokoinen romanialainen Gabriel Torje, joka pelaa useimmiten oikeana laitalinkkinä. Torjen perässä on tosin muitakin seuroja. HSV oli myös Hoffenheimin Eren Derdiyokin perässä, mutta tämän palkkapyyntö kostautui liian korkeaksi. Dennis Aogon korvaajaksi kaavaillaan Sevillan hollantilaispelaajaa Hedwiges Maduroa. Pari muutakin kärkimiestä (Dortmundin Julian Schieber ja Zürichin Mario Gavranovic) sekä laitapakkia (Levanten Christian Lell ja Utrechtin Dave Bulthuis) on huhuissa HSV:hen liitetty. Hampurilaisessa kaaosjoukkueessa ovat ovet käyneet jo tähänkin asti ahkeraan, mutta viikonlopun aikana on yhä muutoksia luvassa.

Hannover: Seuran senegalilainen kärkimies Mame Diouf on herättänyt kiinnostusta monilla tahoilla. Hannoverin seurajohdon mukaan Diouf ei lähde minnekään, mutta jos Stoke City korottaa tarjoustaan kymmenen miljoonan paremmalle puolelle, voi siirto yhä tulla ajankohtaiseksi. Hannoverilla on toppariosastolla myös ylitarjontaa ja kokeneen Christian Schulzin epäillään palaavan vanhaan seuraansa Werder Bremeniin. Everton on puolestaan tarkkaillut Hannoverin belgialaista laitapakkia Sébastien Pocognolia. Tulopuolella Hannoveriin odotetaan lähinnä kokeneen oikean laitapuolustajan Steven Cherundolon sairaslomatuuraajaa. Niminä on heitelty ilmaan mm. Dortmundin Oliver Kirch, Levanten Christian Lell ja HSV:n Dennis Diekmeier.

Hertha ja HSV vaihtokaupoilla

Hertha Berlin: Jo HSV-kohdassa käsitelty vaihtokauppa näyttää jo lähes varmalta, eli Herthan uskotaan luopuvan kärkimies Pierre-Michel Lasoggasta vaihdossa laitalinkki Per Ciljan Skjelbrediin. Hertha pyrkii eroon myös ylipalkatusta tsekkitopparista Roman Hubnikista. Tämän toivotaan löytävän uuden kodin nopeasti tyhjenneestä Anzhi Makhachkalasta. Maccabi Tel-Aviv puolestaan tavoittelee Ben Saharia, joka jäänee kuitenkin Berliiniin. Hertha pyörii sen verran pienellä budjetilla, että mitään vakavasti otettavia huhuja ei yllämainittua HSV:n kanssa tehtävää vaihtokauppaa lukuunottamatta ole.

Hoffenheim: Kyläseura on yrittänyt jo pitkään kaupata sveitsiläishyökkääjä Eren Derdiyokin muualle ja kiinnostusta löytyy paitsi joka toisesta bundesliigaseurasta niin myös Italiasta ja Turkista. Derdiyokin korkeat palkkavaatimukset tuntuivat pitkään torpanneen jokaisen siirron, mutta nyt siirto Leverkuseniin on varmistumaisillaan. Myös ylipalkatusta laitapuolustajasta Edson Braafheidista halutaan luopua. Sopimusta on jäljellä enää vuosi, mutta silti Hoffenheimin siirtokorvaus osoittautui liian korkeaksi PAOK Thessalonikille.

21-vuotias keskikenttäpelaaja Alexander Merkel lähti jo 16-vuotiaana Italiaan ja nyt saksalainen haluaisi palata takaisin kotimaahan. Lähimpänä Udinesen miehen sainaamista uskotaan olevan Hoffenheimin. West Hamissa ilman peliaikaa jäänyt oikea laitalinkki Ricardo Vaz Te on pyytänyt seuraltaan siirtoa ja Hoffenheim lukeutuu kiinnostuneiden seurojen joukkoon. Tarjouksia on pöydällä lisäksi muutamilta Valioliigan sekä Championshipin seuroilta.

Nürnberg taistelee Hasebesta

Mainz: Mainiosti kautensa aloittaneella joukkueella ei ole suurempaa tarvetta pelaajasiirtoihin. Wolfsburgin korealaispelaaja Ja-Cheol Koosta Mainz oli tiettävästi tehnyt elokuussa kolmen miljoonan tarjouksen, joka kuitenkin katsottiin riittämättömäksi.

Nürnberg: Frankkiseura taistelee tällä hetkellä kynsin hampain Japanin maajoukkuekapteeni Makoto Haseben palkkaamisesta. Puolustavalle keskikenttäpelaajalle olisi todellista tarvetta, ja Luiz Gustavon saapumisen myötä Hasebe on pudonnut Wolfsburgissa varamieheksi. Japanilainen on ilmoittanut haluavansa vaihtaa maisemaa ja kertonut avoimesti Nürnbergin olevan tämän toivekohde. VfL-valmentaja Dieter Hecking ei kuitenkaan halua Hasebesta luopua. Eikä etenkään ennen viikonloppua, sillä Gustavo on lauantain pelissä pelikiellossa. Siirto ennen maanantaita on kuitenkin mahdollinen, etenkin jos Nürnberg korottaa tarjoustaan yli kolmen miljoonan euron rajapyykin. Japanilaista pelaajaa on huhuttu myös toiseen suuntaan, sillä Aston Villa tiedusteli keskikesällä Hiroshi Kiyotaken saatavuutta. Nürnbergin hintapyyntö taisi kuitenkin olla Villalle liian korkea.

Tarttuuko iso kala Schalken koukkuun?

Schalke: Teemu Pukin siirtoa Celticiin voi pitää jo käytännössä varmana, mutta siihen ei Schalken aktiivisuus varmasti jää. Ulospäin on matkalla myös Sveitsin maajoukkuemies Tranquilo Barnetta. Sveitsiläistä tavoittelevat Serie A-seurat Parma, Sassuolo ja Chievo Verona, mutta mieluiten hän vaihtaisi Crystal Palaceen. Ehtona tosin on, että Schalke maksaisi osan pelaajan korkeasta palkasta. Ylijäämäpelaaja Anthony Annan on suuntaamassa Terek Groznyyn. Lisäksi tarjouksia ja huhuja on heitetty ilmaan myös kolmesta avainpelaajasta. Toppari Kyriakos Papadopoulos herättää kiinnostusta Valioliigassa, Arsenal haluaisi laitapakki Atsuto Ushidan ja pelintekijä Julian Draxler taitaa kiinnostaa koko Eurooppaa. Kunkin hankkimiseksi tarjouksen tulee olla todella suuri ja todennäköisesti kolmikko jatkaakin Schalkessa Mestarien Liiga-kauden yli. Mahdollista kuitenkin on, että siirtoikkunan loppuhetkien pommi kuuluisi Gelsenkirchenistä, jos jokin tarjous vain nostetaan tarpeeksi suureksi.

Yksi tai kaksi korkean profiilin hankintaa lienee Schalkeen myös tulossa. Michel Bastosin ja Raffaelin jättämät aukot ovat edelleen paikkaamatta ja hyökkäyksessä ei ole loukkaantuneen Klaas-Jan Huntelaarin ja Ádàm Szalain takana ketään. Schalke on tavoitellut Baselin Valentin Stockeria jo kolmen ja puolen vuoden ajan enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Siirto onkin lähellä varsinkin, jos tarjous nousee lähemmäs kymmentä miljoonaa. Edullisempia nimiä olisivat Slask Wroclawin Waldemar Sobota, Terek Groznyn Gheorghe Grozan tai Legia Varsovan Michal Zyro.

Schalke jahtaa kuitenkin nyt isoa kalaa. Lukas Podolskin siirto taisi kariutua reisivammaan, joka pitää tämän sivussa lähes koko syyskauden. Keltainen lehdistö on herkutellut Samuel Eto’on (meni jo Chelseaan), Ronaldinhon ja Emanuel Adebayorin nimillä, mutta retrohyökkääjiä todennäköisemmät vaihtoehdot ovat kaliiperia Victor Moses (Chelsea) ja Keisuke Honda (TsSKA Moskova). Halpoja eivät tosin ole hekään. Joku kova kaappaus Schalkeen lienee kuitenkin vielä tulossa, Mestareiden Liiga-miljoonien myötä.

Stuttgart: Katastrofaalisesti kautensa aloittaneesta Stuttgartista siirtyy lähes varmasti pois loukkaantumisista kärsinyt ranskalainen Johan Audel. Audelin sopimusta ollaan purkamassa, jotta Nantes voi hankkia tämän siirtokorvauksetta. Laitapuolustaja Cristian Molinaron VfB haluaisi myydä, mutta tämä nostaa palkkaansa mieluummin Stuttgartissa. Tanskalaispelaaja William Kvististä Stuttgart pyytää kuutta miljoonaa euroa ja kiinnostuneina seuroina mainitaan Atlético Madrid ja Sevilla. Myös Ibrahima Traorén myynti Schalkeen voi tulla kyseeseen Eurooppa-liiga-bonusten mentyä VfB:ltä sivu suun.

Stuttgart on tiettävästi hankkimassa myös edullista brassitoppari Vilsonia Brasilian toisen sarjaportaan Palmeirasista. Ensivaikutelmalta tuntuu aika erikoiselta hankinnalta. Keskusteluyhteys on ollut myös Steaua Bukarestin keskikentän ankkuriin Alexandru Bourceanuun, mutta tuo hankinta toteutunee vasta, jos Kvist saadaan myytyä. Uuden valmentajan myötä joitan muutoksia kokoonpanoon uskoisi vielä tulevan, mutta isoa budjettia Stuttgartilla ei ole ilman myyntejä käytössään.

Mistä Bremeniin laitapakki, kenet Wolfsburg myy?

Werder Bremen: Hienosti kautensa aloittanut Werda on lainaamassa huhujen mukaan hyökkääjä Johannes Wurtzin kakkosliigan Aaleniin. Nigerialaisesta kärkipelaajasta Joseph Akpalasta Bremenissä haluttaisiin myös eroon. Reading on osoittanut kiinnostusta, mutta Akpala on vasta seuran kakkosvaihtoehto. Kakkosbundekseen on suuntaamassa myös kovasydäminen laitapuolustaja Florian Hartherz, jonka Union Berlin on kiinnostunut lainaamaan. Marko Arnautovicia kohtaan on puolestaan laajaa kiinnostusta Espanjassa.

Ongelmallisen vasemman laitapuolustajan paikka Hansa-kaupungin ylpeys haluaisi paikata Palermon 25-vuotiaalla argentiinalaisella Santíago Garcíalla. Pelaajan kanssa on jo päästy sopuun, mutta vanhojen sopimusepäselvyyksien takia asiaa hoitavat tällä hetkellä lakimiehet ja ratkaisuun toivotaan päästävän ennen maanantaita. Samalle paikalle on tarkkailtu myös hintavampaa vaihtoehtoa John Arne Riiseä Fulhamista, mutta luultavasti tontti täytetään Garcíalla. Toppariosaston varamieheksi voi olla tulossa Hannoverin Christian Schulz. Kokonaan unohdettu toive ei taida olla vielä Heerenveenin kovan kaliiperin islantilaisen Alfred Finnbogasonin palkkaaminenkaan.

Wolfsburg: Wolfsburgin toimistolla ei valiteta pelaajien kysynnän puutteesta. Pulmana on vain päättää, keitä on varaa myydä. Nürnberg haluaa Makoto Haseben, Mainz Ja-Cheol Koon ja Monaco laitapakki Ricardo Rodríguezin. Kenestä tahansa heistä VfL saa mukavasti täytettä kassaansa. Rodríguezin hinta voisi nousta jopa lähemmäs kahtakymmentä miljoonaa. Myös takavuosien maajoukkuehyökkääjä Patrick Helmesille on annettu lupa etsiä uutta seuraa. Helmesin tähtäin on ensisijaisesti Bundesliigan sisällä. Tulopuolelle Wolfsburg katsastaa jostain jotain hyökkäyspään pelaajaa, lähinnä rinkiä leventämään. Dortmundin Julian Schieber lienee todennäköisin tulija, mutta myös Bremenin Marko Arnautovicista on huhuttu.

Ensisijaisena lähteenä huhukoosteessa on käytetty nettisivusto transfermarkt.de:n listaamia siirtohuhuja,

loading comments...