Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bundesliigan lauantai: Nouseeko Bayer Leverkusen sarjakärkeen?

Kirjoittaja: — 31/08/2013

Bundesliigassa pelataan lauantaina kuusi ottelua. Keskikastin kohtaamisessa pisteitä hakevat Borussia Mönchengladbach ja tiiviisti alkukaudella puolustunut Werder Bremen. Bremen on saavuttanut alkukaudella kaksi 1-0-voittoa ja hävinnyt Dortmunille 0-1. Gladbachin kolmessa pelissä puolestaan on syntynyt yhteensä 13 maalia. Pitääkö Bremenin puolustus tänäänkin?

Puhtaalla pelillä sarjan neljäntenä oleva Mainz kohtaa vieraskentällä sarjassa seitsemäntenä majailevan Hannoverin. Hannoverille iso takaisku on Szabolcs Husztin saama kolmen ottelun pelikielto. Bundesliigan maalipörssi neljällä maalillaan johtava Nicolai Müller osui viime kaudella Hannoveria vastaan peräti kolme kertaa.

Tappioitta edelleen jatkava sarjanousija Hertha Berlin on hävinnyt seitsemällä viimeisellä Wolfsburgin reissullaan vain kerran. Nyt Wolfsburgin painolastina on lisäksi Luiz Gustavon pelikielto.

Vielä avausvoittoaan hakeva 1. FC Nürnberg kohtaa paikallisderbyssä sijaa ylempänä majailevan ja vain kaksi maalia kolmessa pelissä tehneen Augsburgin. Nürnberg ei ole hävinnyt Augsburgille vielä kertaakaan joukkueiden välisissä neljässä Bundesliiga-ottelussa. Toppari Per Nilsson palannee loukkaantumisensa jälkeen kotijoukkue Nürnbergin kokoonpanoon.

Jumbofinaalissa kohtaavat surkeasti kautensa aloittanut HSV sekä hännänhuipuksi asettunut Eintracht Braunschweig. Joukkueet kohtasivat viimeksi maaliskuussa 1985 ja tuolloin HSV oli parempi maalein 5-0. Kakkosbundeksen viime kauden maalikunkku Domi Kumbela palannee vieraiden kokoonpanoon, mutta aloittaa luultavasti kuitenkin penkillä.

Iltapelissä vastakkain asettuvat Kevin-Prince Boatengilla vahvistunut ja Teemu Pukista luopunut Schalke sekä Sami Hyypiän luotsaama Bayer Leverkusen. Leverkusen on ollut Schalkelle ikävä vastus, sillä Schalken pistekeskiarvo pillerinpyörittäjiä vastaan on heikompi kuin mitään muuta seuraa vastaan. Leverkusenilla on varmasti palava halu nousta ainakin hetkeksi sarjakärkeen. Schalkea vahvistaa Boatengin ohella myös Dennis Aogo ja Leverkusen on täydentänyt rivejään Eren Derdiyokilla.

Lähde: Kicker

loading comments...