Suomalaisten kierros Saksassa: Mannström isossa roolissa – Ringille ja Pohjanpalolle täydet minuutit

Kirjoittaja: — 09/03/2015

Koska suomalaisten otteet Saksassa kiinnostavat monia, Bundesliiga.com päätti aloittaa uuden juttusarjan, jossa kertaamme jokaisen kierroksen jälkeen suomalaispelaajien kuulumiset. Tällä kertaa viikonloppu oli sinivalko-lasein katsottuna melko neutraali.

2. Bundesliga

Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf)

Fortuna Düsseldorfin heikot tulokset kotiareenalla saivat jatkoa, kun joukkue jäi tasapeliin VfL Bochumin kanssa. Joel Pohjanpalo oli palannut avauskokoonpanon, mutta mies ei tällä kertaa ollut kummassakaan joukkueensa maalissa mukana. Suomalainen pelasi täydet 90 minuuttia. Pääosin Pohjanpalo pelasi Fortunan ryhmityksen oikealla laidalla, mutta hetken aikaa mies rymisteli kärjessä. Tavallisesti paljon esillä oleva Pohjanpalo ei ollut parhaassa iskussaan laidalla kirmatessaan, joten Kicker antoi Jollelle arvosanaksi 4,5. Arvosana oli joukkueen huonoin.

Loistavan alkukauden jälkeen suomalaishyökkääjällä on ollut hitusen heikompi jakso. Voi olla, että mies hakee vauhtia vaihtopenkin puolelta. Yhteensä Pohjanpalo on tällä kaudella tehnyt mukavat yhdeksän maalia. Düsseldorf on sarjassa viidentenä.

Alexander Ring (1.FC Kaiserslautern)

Kaiserslauternin asema nousutaistossa heikkeni hieman, kun joukkei jäi maalittomaan tasapeliin Union Berlinin vieraana. Alexander Ring pelasi jälleen täydet 90 minuuttia vierailijoiden keskikentällä. Alex pelasi Kaiserslauternin keskikentän kolmikon oikealla reunalla. Kicker muisti miestä arvosanalla 3,5.

Kokonaisuudessaan Ringin kausi on ollut loistava loukkaantumisestaan huolimatta. Yhteensä suomalainen on paukuttanut jo viisi maalia. Kaiserslautern on nyt hyvissä asemissa kolmantena.

Joni Kauko (FSV Frankfurt)

Tällä kaudella Joni Kaukon peliaika on romahtanut. Viikonloppuna mies tuli loppuminuuteiksi kentälle tasapeliin päätyneessä ottelussa Darmstadtia vastaan. FSV Frankfurt on hivuttautunut sarjataulukon pohjalta jo yhdeksänneksi.

Mikael Forssell (VfL Bochum)

Uuden valmentajan alaisuudessa Mikael Forssell on jäänyt hieman vähemmälle peliajalla. Minuutteja ei herunut nytkään ottelussa Fortuna Düsseldorfia vastaan.

3. Bundesliga

Njazi Kuqi (SG Sonnenhof Großaspach)

Njazi Kuqi vaihdettiin sisään 88. minuutilla, kun Sonnenhof voitti Dynamo Dresdenin vieraissa maalein 0-1. Joukkue on pisteen päässä putoamisviivasta. Kuqi on pelannut neljässä ottelussa, mutta ei ole vielä onnistunut avaamaan maalitiliään.

Mikko Sumusalo (Hansa Rostock)

Hansa Rostock ei ole hävinnyt vielä otteluakaan Mikko Sumusalon liityttyä joukkueen vahvuuteen. Suomalaispuolustaja on pelannut sen jälkeen kaikkiaan kuudessa ottelussa. Nyt Sumusalo kellotti täydet minuutit Rostockin vasempana puolustajana joukkueen kaataessa Chemnitzerin maalein 1-0. Säilymistaistoon alkukaudesta ajautunut Rostock on kuronut jo kuuden pisteen kaulan putoamisviivaan.

Timo Furuholm (Hallescher FC)

Timo Furuholm pelasi ensimmäiset 72 minuuttia, kun Hallescher voitti Stuttgartin kakkosjoukkueen vieraissa maalein 0-1. Furkka on tällä kaudella osunut seitsemän kertaa. Hallescher on sijalla 12.

Regionalliga

Tim Väyrynen (Viktoria Köln)

Viktoria Köln voitti viikonloppuna SG Wattenscheid 09:n maalein 2-0. Tim Väyrynen tuli vaihdosta kentälle tunnin pelin jälkeen tilanteen ollessa 1-0. Suomalaishyökkääjä ei tällä kertaa ollut osallisena maaliin, mutta muuten alku Kölnissä on ollut lupaava: Kolmeen otteluun on syntynyt kaksi osumaa. Viktoria Köln on sarjassa viidentenä.

Sebastian Mannström (SV 07 Elversberg)

Tammikuussa SV 07 Elversbergiin Helsingin Jalkapalloklubista siirtynyt Sebastian Mannström on aloittanut uudessa seurassaan ihan mukiinmenevästi. Viikonloppuna Mannström oli yksi joukkueensa avainpelaajia, kun Elverberg kaatoi Kaiserslauternin kakkosjoukkueen maalein 0-3. Mies syötti joukkueensa avausosuman. Elvesberg on sarjassaan toisena.

Joel Mero (Borussia Mönchengladbach 2)

Joel Mero ei päässyt tänäkään viikonloppuna kentälle ottelussa RW Esseniä vastaan. 20-vuotias lahtelaispuolustaja on tällä kaudella pelannut vain muutaman minuutin.