Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Kai Lintinen

Suomalaiset Saksassa: Osa 1

Kirjoittaja: — 11/10/2014

2. Bundesliga

Alexander Ring (FC Kaiserslautern)

Ottelut: 9
Maalit: 4
Kickerin arvioiden keskiarvo: 2,5
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Loistava

Kaiserslautern on vahvasti nousutaistelussa ja Ring on ollut joukkueen parhaita pelaajia. Suomalaisen peli on kehittynyt valtavasti. Syöttötyöskentely on varmempaa, eikä pelaaminen yleisesti ole enää niin hätäisen näköistä kuin aiemmilla kausilla. Silti Ringille ominainen sähäkkyys ja terrierimäisyys on säilynyt. Mies on pelannut keskikentän pohjalla ja kymppipaikalla. Maalejakin on syntynyt jo neljä!

Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf)

Ottelut: 6
Maalit: 6
Kickerin arvioiden keskiarvo: 2,5
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Loistava

Alkuun ei näyttänyt hyvältä, mutta viimeaikaseit otteet ovat olleet suorastaan maagisia. Pohjanpalon itseluottamus on huipussaan, ja jälki on ollut sen mukaista. Edellisessä neljässä ottelussa verkko on heilunut kuudesti! Ennen maaottelutaukoa Jolle iski hattutempun Darmstadtin verkkoon. Mies on elementissään piikkipaikalla pelatessaan. Pohjanpalo on muissa hyökkäävissä rooleissa päässyt kehittämään heikompia ominaisuuksiaan. Maalivainu, nopeus, taito, pelisilmä, syöttäminen, pääpeli, asenne.. Kaikki näyttäisi olevan kohdallaan hienoa uraa varten. Nuoreksi pelaajaksi Jolle on erittäin kypsä luonteeltaan. Tämä on niitä harvoja tilaisuuksia suomalaisessa jalkapallossa, kun voi nojata taakse ja todeta: Hyvä tästä tulee.

Mikael Forssell (VfL Bochum)

Ottelut: 4
Maalit: –
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: OK

Konkari siirtyi hieman yllättäen Saksaan. Toistaiseksi mies on päässyt neljä kertaa vaihdosta kentälle, mutta maalitili on vielä avaamatta. Liikkuvuus ei ole entisensä, mutta Forssell on näyttänyt sopeutuvan yllättävän hyvin 2. Bundesligaan. Eiköhän maalejakin kauden mittaan synny, mutta vaikea nähdä, että mies nousisi avainpelaajaksi Bochumissa.

Joni Kauko (FSV Frankfurt)

Ottelut: 5
Maalit: 1
Kickerin arvioiden keskiarvo: 4,67
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Voisi olla pahempikin

Hieman takapakkia tullut viime kauteen nähden henkilökohtaisella tasolla. Mies on kuitenkin osoittanut, että taso riittää 2. Bundesligassa, joten itseluottamuksen löytyessä otteet varmasti paranevat ja vastuu nousee. Maalitili aukesi ottelussa St.Paulia vastaan, kun Kauko pamautti rangaistusalueen ulkopuolelta hallitun laukauksen tolpan kautta maaliin. FSV Frankfurt on sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Mikko Sumusalo (RB Leipzig)

Ottelut: –
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Tammikuussa muualle

Ei ole oikein lähtenyt. Mies on ollut paljon loukkaantuneena, eikä minuutteja ole kertynyt vielä yhtään. Vaikea nähdä, että Sumusalo enää murtautuisi pelaavaan kokoonpanoon Leipzigissä. Toivo ei ole vielä menetetty, mutta siirto muualle Tammikuun siirtoikkunassa voisi olla miehen uran kannalta parempi ratkaisu.

3. Bundesliga

Tim Väyrynen (Borussia Dortmund II)

Ottelut: 10
Maalit: –
Kickerin arvioiden keskiarvo: 4,17
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Maaleja, maaleja!

Väyrynen ei ole noussut vakioavaajaksi, mutta miehellä on kyllä ollut tilaisuuksia maalitilin avaamiseen. FC Hongan kasvatilla on jo melkoinen apina olkapäillä. Joukkueella ei tosin mene sen paremmin, sillä se on 13 kierroksen jälkeen toisiksi viimeisenä. Väyrynen tulee jatkossakin samaan peliminuutteja, joten eiköhän ketsuppipullo jossain vaiheessa aukea. Dortmundin kaltaisessa organisaatiossa on kuitenkin hyvä kehittyä, joten tilanne ei ole pahin mahdollinen.

Timo Furuholm (Hallescher FC)

Ottelut: 11
Maalit: 3
Kickerin arvioiden keskiarvo: 3,6
Bundesliiga.comin arvio tilanteesta: Mitä kummaa?

Alkukaudessa ei sinänsä ole ollut mitään ihmeellistä, mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat puhuttaneet. Furkka nappasi itselleen suunsoitosta suoran punaisen kortin, ja jälkipeleissä lehdistössä liikkui huhua, että Furuholm olisi riidoissa suurin piirtein koko seuran kanssa. Huhut kertovat, että Kristian Kojolan lähdön jälkeen Furuholm olisi eritäytynyt muusta joukkueesta ja raivonnut harjoituksissa valmentajille. Furuholm tiesi kuitenkin kertoa, että väitteet olivat selvästi liioiteltuja. Mies joutuu joka tapauksessa rangaistukseksi ulosajostaan hakemaan vauhtia reservijoukkueesta. Katsotaan mihin suuntaan tilanne etenee.

Regionalliga

Joel Mero (Borussia Mönchengladbach II)

Ottelut: 3
Maalit: –
Bundesliga.comin arvio tilanteesta: Tammikuussa muualle?

Nuorukaiselle on kertynyt vain jämäminuutteja kolmessa ottelussa. Tammikuuhun asti on aikaa katsella, jos vastuu kasvaisi, mutta näillä näkymin miehen ei kannata jäädä seuraan mädäntymään. Ikää ei ole paljon, mutta kyllä tässä vaiheessa tulisi saada peliminuutteja säännöllisemmin.

loading comments...