Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayernin talous hurjassa kasvussa – liikevaihto yli kaksi kertaa suurempi kuin Dortmundilla

Kirjoittaja: — 13/10/2014

Sarjaykkösenä porskuttava Bayern München kasvattaa kuilua muihin seuroihin myös taloudellisesti. Joukkueen liikevaihto on tuoreimman tilipäätöksen mukaan 528 miljoonaan euroa.

Ero kilpailijoihin Saksassa on merkittävä, sillä toisiksi suurimmalla budjetilla operoivan Borussia Dortmundin liikevaihto on noin 260 miljoonaa euroa. Schalke tulee kolmantena 198 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Ainoastaan Real Madridilla (604 miljoonaa) ja FC Barcelonalla (562 miljoonaa) on suurempi liikevaihto kuin Bayernilla.

Edellisellä kaudella seuran liikevaihto ylitti ensimmäistä kertaa 400 miljoonan euron rajan. Bayernin liikevaihto kasvoi vielä viime syksystä 22 prosentilla, mikä on myös seuran ennätys. Voittoa seura teki verojen jälkeen 16,5 miljoonaa euroa.

Päättyneellä tilikaudella Bayern myi fanituotteitaan peräti 105 miljoonalla eurolla, mikä on 22 miljoonaa euroa enemmän kuin viime kaudella. Pelipaitoja meni kaupaksi 1,2 miljoonaa eli enemmän kuin muilla 1.Bundesligan seuroilla yhteensä.

Toimittajan sana

Melkoisia lukemia Bayern tahkoaa, mutta ei voisi sanoa, että taloudellinen menestys tulisi mitenkään yllätyksenä. Joukkueen menestyksen lisäksi koko Bundesligan näkyvyys maailmanlaajuisesti on kasvanut, ja Bayern München on tuotteena kuumempi kuin koskaan.

Ero FC Barcelonan ja Bayernin liikevaihtojen välillä kaventui vuoden aikana useita kymmeniä miljoonia, ja onkin mahdollista, että ensi syksynä katalaanit jäävät kolmanneksi. Real Madrid porskuttaa kärjessä ties kuinka monetta vuotta putkeen, ja se on Bayernin tavoin kasvattanut liikevaihtoaan jatkuvasti. Saksalaisille tämä oli 21. perättäinen vuosi, kun seuran liikevaihto kasvoi.

loading comments...