Suomalaisten kierros Saksassa: Furuholm osui jälleen

Kirjoittaja: — 24/03/2015

Toissa viikonloppuna aloitimme uuden juttusarjan, jossa keskitymme joka kierroksen jälkeen suomalaispelaajien otteisiin Saksan neljällä korkeimmalla sarjatasolla. Tämä viikonloppu ei suomalaisittain ihmeitä tarjonnut, mutta muutaman onnistumisen kuitenkin nähtiin. Tässä yhteenveto härmäläisten kierroksesta.

2. Bundesliga

Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf)

Düsseldorf palasi voittojen tielle, kun se päihitti kotonaan Darmstadtin maalein 2-0. Joel Pohjanpalo kellotti peliaikaa Fortunan rivessä 89 minuuttia. Jolle antoi 2-0-maalissa loistavan syötön Axel Bellinghausenille, joka vapautti Charlison Benschopin maalintekoon. Pohjanpalo siis piti avauspaikkansa, ja tällä kertaa mies pelasi itselleen tutummassa roolissa kärjessä. Kickeriltä arvosanaksi napsahti kohtalainen 3,5.

Düsseldorf on nyt viidentenä. Pohjanpalo on tehnyt kymmenen maalia tällä kaudella.

Alexander Ring (1.FC Kaiserslautern)

Kaiserslautern ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan parannella asemiaan kärkitaistelussa, kun se jäi Karlsruherin vieraana maalittomaan tasapeliin. Totuttuun tapaan Alexander Ring hääri joukkueensa keskikentällä 90 minuuttia. Nyt suomalainen pelasi keskikentän kolmikon oikealla laidalla hyvän peruspelin. Kicker antoi miehelle arvosanaksi 3,5. Ringin koko kauden keskiarvo Kicker-arvioissa on 2,84. Se on liigan kuudenneksi paras kaikista kenttäpelaajista.

Ring on keskikentältä käsin mättänyt tällä kaudella peräti kuusi maalia. Sarjassa Kaiserslautern on hyvissä asemissa toisena.

Joni Kauko (FSV Frankfurt)

FSV Frankfurt on pelannut loistavasti viime kuukausina, mutta nyt se jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Sandhousenia vastaan. Suomalaisittain positiivista oli kuitenkin se, että Joni Kauko oli jälleen avauskokoonpanossa. Mies pelasi isäntien keskikentän pohjalla ensimmäiset 68 minuuttia. Ringin ja Pohjanpalon tavoin Kauko sai Kickeriltä arvosanaksi 3,5.

FSV on nyt pelannut neljä perättäistä tasapeliä, ja se on sijalla 10.

Mikael Forssell (VfL Bochum)

Uuden valmentajan alaisuudessa Mikael Forssell on jäänyt hieman vähemmälle peliajalla. FC Nürnbergiä vastaan suomalaishyökkääjä istui koko ottelun vaihtopenkillä. Bochum voitti 1-2, ja se on nyt kahdeksantena.

3. Bundesliga

Njazi Kuqi (SG Sonnenhof Großaspach)

Säilymistaistoon valahtanut Sonnenhof haki tärkeät kolme pistettä Erfurtista. Njazi Kuqi ei vierailijoiden kokoonpanossa tällä kertaa ollut. Joukkue on neljän pisteen päässä putoamisviivasta.

Mikko Sumusalo (Hansa Rostock)

Hansa Rostock palasi voittojen tielle, kun se murjoi kotonaan Fortuna Kölnin maalein 4-0. Mikko Sumusalo oli sivussa pelikiellon vuoksi. Rostock on kasvattanut eron putoamisviivaan jo viiteen pisteeseen.

Timo Furuholm (Hallescher FC)

Hallescher yllätti Dynamo Dresdenin vieraissa, ja Timo Furuholm onnistui jälleen maalinteossa. Ottelu päättyi 2-3, ja Furkka vastasi joukkueensa 1-3-voittomaalista. Suomalaishyökkääjä puski vapaapotkun lähietäisyydeltä alakulmaan. Maali löytyy tältä videolta noin ajasta 6:40.

Hallescher on kerännyt edellisestä neljästä ottelustaan kymmenen pistettä. Joukkue on kavunnut yhdeksänneksi, mutta nousutaisteluun on liian pitkä matka. Maali oli Furuholmille kauden kymmenes

Regionalliga

Tim Väyrynen (Viktoria Köln)

Viktoria Köln jäi 0-0-tasapeliin RW Essenin kanssa. Tim Väyrynen pelasi ottelussa ensimmäiset 65 minuuttia. Joukkue on sarjassa neljäntenä. Väyrynen on neljässä ottelussa osunut kahdesti.

Sebastian Mannström (SV 07 Elversberg)

Offenbach ja Elversberg tasasivat pisteet kärkikamppailussa maalein 0-0. Elversberg on kolmen pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Offenbachista kolmantena. Sebastian Mannström pelasi ottelussa 76 minuuttia. Vaikka tällä kertaa tehoja ei tullut, on miehen alku Saksassa on ollut lupaava.

Joel Mero (Borussia Mönchengladbach 2)

Joel Mero ei päässyt tänäkään viikonloppuna kentälle. 20-vuotias lahtelaispuolustaja on tällä kaudella pelannut vain muutaman minuutin. Nuorukaisen on huhuttu siirtyvän takaisin Veikkausliigaan.