Freiburg voittoputkessa – Köln yllätti Hoffenheimin maali-iloittelussa

Kirjoittaja: — 08/11/2014

Bayern München nuiji Eintracht Frankfurtin lauantai-iltapäivänä, mutta samaan aikaan pelattiin neljä muutakin ottelua.

FC Augsburg palautti SC Paderbornin maanpinnalle nappaamalla tyylipuhtaan 3-0-voiton sarjanousijasta. Tobias Werner iski ottelun avausmaalin jo seitsemän minuutin pelin jälkeen, ja toisen puoliajan alussa sama mies puski lukemiksi 2-0. Werner oli myös mukana viimeisessä maalissa, sillä Jan-Ingwer Callsen-Bracker puski miehen antamasta kulmapotkusta pallon verkon perukoille.

Roberto Di Matteon Schalken ongelmat alkavat realisoitua myös tulosten valossa. Viikolla joukkue hävisi Sportingille Mestarien liigassa, ja nyt se oli aseeton SC Freiburgin vieraana. Christian Günter vei kotijoukkueen johtoon 22. minuutilla. Puolisen tuntia ennen päätösvihellystä Dennis Aogo sähelsi purkupallon suoraan Jonathan Schmidille, joka pommitti yläkulmaan ottelun viimeiseksi jääneen 2-0-osuman.

Iltapäivän mielenkiintoisin kamppailu nähtiin Hoffenheimissa, kun sarjanousija 1. FC Köln yllätti neljäntenä olevan kotijoukkueen maalein 3-4. Ádám Szalai vei Hoffenheimin johtoon jo toisella peliminuutilla, mutta Köln iski sen jälkeen kolme maalia 20 minuuttiin. Ensin Paweł Olkowski laukoi upeasti pompusta takanurkkaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Vähän myöhemmin Matthias Lehmann ampui vaparista vierailijat johtoon. Anthony Ujahin 1-3-maalin jälkeen Hoffenheim heräsi hetkeksi, kun viime kauden maalitykki Roberto Firmino toi isännät tasoihin vielä ennen puoliaikaa. Ottelun ratkaisumaali syntyi noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Olkowski iski illan toisen osumansa. Puolalainen harhautteli itselleen tilaa ja laukoi noin 20 metristä pallon voimalla maaliin.

Bayer Leverkusen ei onnistunut lukuisista paikoistaan Mainzia vastaan, joten BayArenalla jäätiin maalittomaan tasatulokseen.