Schalke katkaisi Wolfsburgin voittoputken – Frankfurt yllätti Mönchengladbachin

Kirjoittaja: — 22/11/2014

Bayernin ja Dortmundin otteluiden lisäksi Bundesligassa pelattiin lauantai-iltapäivänä neljä muuta ottelua. Borussia Mönchengladbach kärsi kotitappion, hyvävireinen VfL Wolfsburg jäi Schalke 04:n jalkoihin, Bayer Leverkusen kukisti Hannoverin ja Mainz 05 sekä SC Freiburg tasasivat pisteet.

Mönchengladbachissa ottelu alkoi odotusten mukaisesti, kun Håvard Nordtveit vei kotijoukkueen jo viidennellä minuutilla johtoon. Toisella puoliajalla Eintracht Frankfurt kuitenkin iski kolmesti. Marc Stendera tasoitti ottelun 54. minuutilla, ja kolme minuuttia myöhemmin Alexander Meier vei vierailijat johtoon. Ottelun ratkaisu nähtiin noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Takashi Inui iski loppulukemiksi 1-3

Hannoverissa ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta heti toisen jakson alussa Stefan Kießling vei Bayer Leverkusenin johtoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Heung-Min Son sijoitti rangaistusalueen kulmalta lukemiksi 0-2. Ceyhun Gülselam puski Hannoverin maalin päähän, mutta Karim Bellarabi viimeisteli läpiajosta ottelun loppunumeroiksi 1-3 noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Mainzissa kotijoukkue nousi loppuhetkillä tasoihin Freiburgia vastaan. Isännät siiryivät 27. minuutilla johtoon, kun Júnior Diaz ohjasi Johannes Geisin sivuvaparin maaliin. Jonathan Schmid puski vierailijat tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Admir Mehmedi vei kauden ensimmäisellä osumallaan Freiburgin johtoon, mutta Stefan Bell survoi kotijoukkueen tasoihin vain muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Schalken viimeaikaisen aneemisuuden ja Wolfsburgin kovan vireen vuoksi Gelsenkirchenissä nähtiin hieman yllättävä alku ottelulle, kun kotijoukkue meni 25 minuutissa 3-0 johtoon. Eric Maxim Choupo-Moting taituroi kaksi ensimmäistä osumaa ja Christian Fuchs vastasi kolmannesta. Ivica Olićin ja Nicklas Bendtnerin kavennusosumat olivat laiha lohtu Wolfsburgille, jonka 11 ottelun mittainen tappioton putki katkesi.

Lauantai-illan viimeisessä kohtaavat FC Köln ja Hertha Berlin.