Vierasjoukkueet vailla mahdollisuuksia – Leverkusen, Schalke, Augsburg ja Bremen nappasivat voitot

Kirjoittaja: — 29/11/2014

Kotijoukkueet olivat tylyllä tuulella Bundesligassa lauantai-iltapäivänä. Bayer Leverkusen murskasi FC Kölnin, Schalke 04 päihitti Mainzin, Werder Bremen selätti SC Paderbornin ja FC Augsburg kaatoi HSV:n.

Bayer Leverkusen kuittasi tappionsa Monacolle nujimalla FC Kölnin BayArenalla maalein 5-1. Ottelu alkoi kuitenkin kotijoukkueen kannalta ikävästi. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Bernd Leno veti Matthias Lehmannin nurin rangaistualueella, ja tilanteesta tuomittiin rankkari, jonka  Lehmann itse sijoitti varmasti oikeaan alakulmaan. Karim Bellarabi toi Leverkusenin tasoihin 26. minuutilla.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueen juhlaa. Hakan Çalhanoğlu pamautti vaparista Leverkusenin johtoon tunnin kohdalla. Josip Drmićin performanssi vaihdosta kentälle tultuaan oli vakuuttava. Mies iski itse kaksi osumaa, ja syötti ottelun lopussa Bellarabin illan toisen maalin. Etenkin Drmićin jälkimmäinen osuma oli upea. Sveitsiläinen pommitti korkean roikkupallon suoraan ilmasta yläriman kautta maaliin.

Schalke osoitti sisuuntuneensa tiistaisesta nöyryytyksestä Mestarien liigassa. Mainz 05 jäi gelsenkirhenläisten jalkoihin maalein 4-1. Kuninkaansiniset siirtyi johoon yhdeksännellä minuutilla. Eric Maxim Choupo-Moting jatkoi päällään pallon Klaas-Jan Huntelaarille, joka nosti pelivälineen hallitusti maaliin. Varttia myöhemmin hollantilainen viimeisteli maalin edestä lukemiksi 2-0. Mainz nousi peliin mukaan Shinji Okazakin osumalla, mutta Tranquillo Barnettan loistava laukaus yläkulmaan noin 25 metristä katkaisi vierailijoiden selkärangan. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Huntelaar viimeisteli hattutemppunsa.

Myös Werder Bremen oli tyly isäntä päihittämällä Paderbornin maalein 4-0. Bremenin avausmaali syntyi jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Zlatko Junuzović laukoi huikean kierteisen vapaapotkun noin 30 metristä tolpan kautta maaliin. Toisen puoliajan alussa kotijoukkue ratkaisi ottelun iskemällä kaksi maalia kolmeen minuuttiin. Ottelun viimeinen osuma lähti Levent Ayçiçekin lapikkaasta noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

FC Augsburg nousi toisella puoliajalla tappioasemasta voittoon Hamburger Sport-Vereinia vastaan. Rafael van der Vaart vei vierailijat johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Halil Altıntop toi Augsburgin tasoihin toisen jakson alussa. Ottelun voittomaalista vastasi Raúl Bohadilla. Baba Rahman antoi loistavan syötön maalin eteen ja argolla oli helppo työ pistää pallo häkkiin. Paul Verhaegh niittasi rankkarista ottelun loppulukemiksi 3-1.