Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan kymmenennen kierroksen puheenaiheet

Kirjoittaja: — 03/11/2014

Viikolla pelattiin cupia, ja tulevalla viikolla euro-otteluita. Otteluruuhka ei näytä hellittävän. Sekaan mahtui myös Bundesligan kymmenes kierros, joka herätti jälleen pohdittavaa.

Käänsikö Skrypnyk Werder Bremenin kurssin?

Lieneekö sattumaa, että yhdeksän voitottoman ottelun jälkeen Werder Bremen voittaa kaksi ottelua putkeen? Viktor Skrypnyk paikkasi Robin Duttin Bremenin peräsimessä, ja ensin joukkue voitti Chemnitzerin cupissa, ja sitten Mainzin liigassa. Vieraissa vielä kummatkin.

Joku kyynisempi voisi todeta, että kyseessä oli nimenomaan sattuma. Chemnitzerin nyt olisi kuulunut kaatua, vaikka valmentajana olisi ollut kolme Duttia. Mainz puolestaan vei Bremeniä vastaan maalipaikat 21-9, ja laukaukset maalia kohden 15-6.

Pitää kuitenkin muistaa, että kukaan valmentaja ei tee mitään pelillistä vallankumousta kahdessa ottelussa. Skrypnykin Werder Bremeniä ei olla edes vielä nähty, ja kaksi perättäistä voittoa kertoo siitä, että ainakin jotain hyvää Duttin potkut ovat poikineet. Kenties miehen kireähkö asenne oli tarttunut myös pelaajiin. Skrypnyk pelasi aikoinaan kahdeksan vuotta Bremenissä. Voi olla, että seuraidentiteetistä tietoinen valmentaja on juuri oikea haku ilmapiirin puhdistamiseksi.

Freiburgille avausvoitto

Bremenin tavoin myös SC Freiburg avasi voittotilinsä vasta kymmenennessä ottelussaan. Tilasto on vähän hämmentävä, sillä Freiburg ei ole pelannut lainkaan niin huonosti kuin pistesaldosta voisi päätellä. Joukkueen suurin ongelma on maalinteko. Se on onnistunut tekemään vain yhdeksän häkkiä, joista ainoastaan kolme on ollut pelitilannemaaleja.

Viime viikko oli Freiburgille mainio. Keskiviikkona joukkue sai cupissa ketsuppipullon auki nuijimalla TSV 1860 Münchenin vieraissa 5-2, ja viikonloppuna Köln kaatui myös vieraissa. Joukkue ei tähtipelaajia vilise, mutta Admir Mehmedi lienee lähimpänä sellaista. Mies onkin ollut fanien hampaissa, sillä sveitsiläinen ei ole osunut Bundesligassa vielä kertaakaan. TSV 1860 Müncheniä vastaan Mehmedi onnistui kuitenkin kolmesti, mikä teki varmasti hyvää miehen itseluottamukselle.

Volkkari kulkee kovaa

VfL Wolfsburg on voittanut kaikki kilpailut huomioiden edelliset kuusi otteluaan maalierolla 18-4. Lauantaina joukkue nöyryytti Bundesligassa Stuttgartia vieraissa maalein 0-4. Tuloksen myötä Dieter Heckingin miehistö nousi maalieron turvin sarjataulukossa jo toiseksi.

Siihen nähden, että Ivica Olić ja Nicklas Bendtner ovat Wolfsburgin ässät piikkipaikalle, tuntuu joukkueen maalimäärät uskomattomilta. Voikin vain kuvitella millaista jälkeä Volkkari tulisi tekemään, jos kärjestä löytyisi tekijämies. Kenties tammikuussa sellainen seuraan naarataan. Kevin De Bruyne, Ivan Perišić ja Daniel Caligiuri ovat tällä hetkellä todella kovassa iskussa. Niin kovassa, että yksi maan lahjakkaimmista pelaajista, 20-vuotias Maximilian Arnold, on joutunut tällä kaudella tyytymään jämäminuutteihin.

Myös Wolfsburgin puolustus on toiminut. Josuha Guilavogui ja Luiz Gustavo muodostavat vastustajan kannalta todella ikävän kaksikon keskikentän pohjalle, ja elämänsä kautta pelaava Naldo sekä Robin Knoche ovat toppariparina liigan eliittiä. Unohtamatta tietenkään joukkueen ykkösvahti Diego Benagliota. Seuran historiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta Wolfsburg on pelillisessä mielessä kehunsa ansainnut.

Dortmund putoajan paikalla

Dortmundin alavireisyyttä ei voi pitää nimenomaan tämä viikon kuumana perunana. Joukkue ei pelannut erityisen huonosti Bayern Münchenin vieraana, mutta tuloksena oli silti tappio, eikä ankara rankkarituomio sitä muuksi muuta. Häviö tarkoittaa sitä, että Jürgen Kloppin miehistö löytyy kymmenen kierroksen jälkeen sarjataulukon sijalta 17! Käsittämätöntä!

Vaikka jo noin kolmasosa kaudesta on takana, eivät piste-erot kuitenkaan ole venähtäneet ylitsepääsemättömän suuriksi. Dortmundilla ei silti ole enää juuri varaa tiputella pisteitä. Neljännellä sijalla oleva Hoffenheim on siedettävän kymmenen pisteen päässä. Toiseksi tai kolmanneksi nouseminen vaatisi Dortmundilta merkittävää ryhdistäytymisliikettä, sekä Mönchengladbachin ja/tai Wolfsburgin romahtamista. Mestaruus on jo karannut.

Schalken verkkainen piristyminen ja Uchidan huikea esityö

Roberto Di Matteon käskyssä Schalke 04 on hiljalleen paratanut tuloskuntoaan. Mitään merkittävää pelillistä edistymistä ei ole tapahtunut, mutta punainen lanka ei ole niin pahasti hukassa kuin Jens Kellerin aikana. Kuninkaansiniset on noussut europaikkojen tuntumaan kahdeksanneksi.

Perjantaina Schalken esitys ei häikäissyt, mutta se riitti voittoon Augsburgista. Ottelun ainokaisesta vastasi Klaas-Jan Huntelaar. Atsuto Uchidan esityö maaliin oli niin jäätävä, että osuma kelpasi Bundesliiga.comin viikon maaliksi.

loading comments...