Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viisi puheenaihetta Bundesligan yhdeksänneltä kierrokselta

Kirjoittaja: — 28/10/2014

Taas on yksi kierros takana. Bundesliiga.com ynnäsi viisi puheenaihetta viikonlopulta.

Auf Wiedersehen, Herr Dutt

Werder Bremenin kotitappio sarjanousija FC Kölnille tiesi potkuja Robin Duttille. Yllättyneitä tuskin on jonoksi asti. Bremen on kerännyt yhdeksässä ottelussa neljä pistettä, ja omissa on soinut 23 kertaa. Kun ottaa huomioon, ettei edes Duttin ensimmäinen kausi joukkueen peräsimessä ollut varsinainen menestys, voi potkuja pitää viisaana päätöksenä. Miehen voittoprosentiksi jäi reilun kauden aikana melko vaatimaton 23. Joukkueen materiaali ei ole sarjan parhaita, mutta saldo on silti surullinen.

Duttin korvaajaksi nimettiin kakkosjoukkueen valmentajana toiminut Viktor Skrypnyk. Bremenin junnut ovat Pohjoisessa Regionalligassa tällä hetkellä toisena. Viime kaudella joukkue oli Skrypnykin alaisuudessa yhden puoliajan päässä noususta 3. Bundesligaan. Voi olla, että valmentajana kokemattoman ukrainalaisen pesti on vain väliaikainen ratkaisu, mutta ainakin ympäristö on miehelle tuttu.

Dortmundin alavireisyys Bundesligassa jatkuu

Tällä kertaa tuli kotona tukkaan Hannoverilta. Joka viikko uudet selitykset. Kyllä se siitä, kun paikoista menee sisään. Kyllä se siitä, kun sairastupa tyhjenee. Kyllä se siitä, kun toipilaat saavat pelituntumaa. Jossain vaiheessa Borussia Dortmundin kurssi varmasti kääntyy, mutta nyt alkaa olemaan liian myöhäistä. Mestaruusjuna meni jo viikkoja sitten, mutta kohta keltamustat saavat ihan tosissaan taistella neljän parhaan joukkoon pääsemisestä.

Tällä hetkellä Dortmund on vain pisteen päässä putoamisviivasta, ja tulevan viikonlopun jälkeen joukkue saattaa hyvinkin pudota viivan huonommalle puolelle. Jürgen Kloppin miehistö kohtaa nimittäin Bayern Münchenin Allianz-Arenalla. Toisaalta Dortmundilla ei ole ottelussa kuin voitettavaa. Jos esitys on yhtä pirteä kuin Mestarien liigassa, on vierasvoitto täysin mahdollinen.

Minne matka, HSV?

Hamburger SV:n nykytilanteesta ei oikein ota selkoa. Joe Zinnbauerin otettua komento, on joukkue näyttänyt pieniä heräämisen merkkejä, mutta viikonloppuna Hertha Berlin nollasi hampurilaiset täysin. Voiko joukkueelta odottaa nousua vielä keskikastiin, vai pitääkö HSV nähdä todennäköisenä putoajana?

Paperilla joukkueella on potentiaalia ottaa sarjataulukossa iso harppaus ylöspäin. Toisaalta materiaali on ohut ja hieman epätasapainoinen. Äkkiseltään voisi kuvitella, että HSV:n ongelmat ovat pikemminkin puolustuspäässä kuin maalinteossa. Maalivahti René Adlerin loukkaantuminen tai lähtökohtaisesti hieman epävarmalta kuulostava, Heiko Westermannin ja Johan Djouroun muodostama topparipari eivät ole koituneet joukkueen kompastuskiviksi. Sen sijaan hyökkäyspään nimimiehet ovat pettäneet ilta toisensa jälkeen. Kolme maalia yhdeksässä ottelussa kertoo karua kieltään.

Pääsyliput Mestarien liigaan jaossa?

Schalken ja Dortmundin kyykätessä on kärkikahinoihin tunkeutunut piristäviä nimiä. Toisena oleva Borussia Mönchengladbach on pelannut vakuuttavasti koko syksyn, ja se otti ansaitun pisteen Bayernia vastaan. Vierailijoiden vaisua iltaa seliteltiin tiistaisella Roma-ottelulla, mutta pitää muistaa, että Gladbach pelasi vasta torstaina Eurooppa-liigaa. Villeimmissä fantasioissa Lucien Favren suojatit voitaisiin laskea jopa mestaruustaisteluun mukaan. Näillä otteilla joukkue on matkalla ainakin neljän parhaan joukkoon.

Myös VfL Wolfsburg ja Hoffenheim ovat olleet positiivisia yllättäjiä. Ensinmainittu on häikäissyt dynaamisella hyökkäyspelillään, ja jälkimmäinen stabiililla puolustamisellaan, mistä viidentenä oleva Bayer Leverkusen on tähän mennessä voinut vain haaveilla. Lähtökohtaisesti Leverkusen on näistä joukkueista toki se, joka tulee jatkamaan kärkikahinoissa loppuun asti. Sitten eletäänkin mielenkiintoisia aikoja, mikäli Schalke ja Dortmund nousevat hämmentämään soppaa.

Yhdeksän maalin ilta Frankfurtissa – muilla paikkakunnilla hiljaisempaa

VfB Stuttgartin ja Eintracht Frankfurtin välinen mittelö oli melkoinen tunteiden vuoristorata. Ensin vierailijat nousivat tappioasemasta 1-3-johtoon, Frankfurt tuli kuitenkin takaa ohi, mutta Stuttgart käänsi viimeisellä kymmenellä minuutilla ottelun vielä kertaalleen. Kokonaisuuden kruunasi Haris Seferovićin suora punainen kortti.

https://www.youtube.com/watch?v=LndyLBDp0CI

Muissa kahdeksassa ottelussa maaleja syntyi vain 12. Lauantai-iltana Leverkusen nappasi tärkeän voiton Schalkesta Hakan Çalhanoğlun upealla vapaapotkumaalilla. Se on myös Bundesliiga.comin valinta kierroksen maaliksi.

loading comments...