Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viisi puheenaihetta Bundesligan seitsemänneltä kierrokselta

Kirjoittaja: — 06/10/2014

Seitsemän kierrosta Bundesligaa takana. Nyt on maaottelutauon aika. Tässä vielä muutama viikonlopun otteluiden kirvoittama ajatus.

Kloppin priorisointi

Loistavan Arsenal-ottelun jälkeiset esitykset Bundesligassa eivät vielä yksinään riittäneet todistamaan, että Borussia Dortmund suuntaisi energiansa Mestarien liigaan. Sama kaava toistui kuitenkin viime viikolla. Suvereeni esitys Belgiassa vaihtui surkuhupaisaan löntystelyyn Hamburger Sport-Vereinia vastaan. Ja vielä kotiyleisön edessä! Keltamustat ovat nyt kymmenen pistettä Bayernia perässä, ja kohta joukkue saa alkaa tekemään töitä sen eteen, että se ylipäätänsä yltäisi neljän parhaan joukkoon. rgen Kloppin mielenterveyden kannalta toivoisi, että menestystä tulisi sitten edes Euroopassa.

Bayern karkaamassa

Ensimmäisten kierrosten jälkeen näytti, että tälla kaudella 1. Bundesligaan voitaisiin saada aikaseiksi mestaruustaistelu. Bayern Münchenilla oli pahoja loukkaantumishuolia, eikä peli kulkenut. Muutamaa viikkoa myöhemmin ollaan palattu normaaliin päiväjärjestykseen. Hannover oli viikonloppuna pelkkä vastaantulija, ja samaan aikaan Bayernin pahimmat haastajat menettivät pisteitä. Pep Guardiolan suojattien ylivoima luultavasti vain kasvaa, kun sairastupa tyhjenee. Franck Ribéry ja Thiago Alcântara ovat luultavasti käytettävissä maaottelutauon jälkeen.

Lyömättömät Hoffenheim ja Mönchengladbach

Bayernin lisäksi kaksi muuta joukkuetta lähtee viettämään maaottelutaukoa ilman tappiota niskassaan: Hoffenheim ja Mönchengladbach. Ensinmainittu kaatoi viimeisimpänä Schalken, ja nousi maalieron turvin sarjan kakkoseksi. Joukkueen materiaali on hyvää keskitasoa, mutta tuskin moni uskoi kyläseuran olevan seitsemän kierroksen jälkeen matkalla Mestarien liigaan.Samaa voisi sanoa Borussia Mönchengladbachista. Siinä missä Lucian Favren ryhmä pyrkii pitämään palloa ja murtamaan vastustajan puolustuksen näyttävillä syöttökombinaatioilla, Hoffenheim turvaa menestyksensä vastahyökkäkyksiin ja romuluiseen puolustamiseen. Joukkueen pelaajat ovat tällä kaudella taklanneet selvästi eniten koko Bundesligasta.

Erot Bayernin takana ovat pieniä, ja tilanne elää joka kierroksella, mutta ei oteta mitään pois sarjakakkoselta ja -kolmoselta,

Kölnin ote lipsumassa?

Eintracht Frankfurt kellisti 1. FC Kölnin lauantai-iltana 3-2. Sinänsä tuloksessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että ennen Frankfurt-ottelua Kölnin maaliero kuudelta ensimmäiseltä kierrokselta oli 2-3. Nyt tuplaantuivat kauden aikana tehdyt ja päästetyt maalit. Ensimmäisen neljän kierroksen jälkeen Köln ei ollut hävinnyt vielä otteluakaan, mutta edelliset kolme peliä ovat päättyneet nousijajoukkueen tappioon. Aiemmin puolustus on sentään toiminut, mutta lauantaina senkin kanssa oli ongelmia. Se on sinänsä hälyttävää, sillä vain 20 maalia viime kaudella 2. Bundesligassa päästänyt FC Köln ei ole mitään ilman puolustustaan.

Jollen hattutemppu

Kolmen maalin illat ulkomaiden sarjoissa eivät ole suomalaisille arkipäivää, mutta Joel Pohjanpalon hattutemppu ei ollut kova suoritus pelkästään suomalaisvinkkelistä. Saksalaisaviisi Kicker antoi nuorukaiselle arvosanaksi 1, mikä on paras mahdollinen arvosana ja lajissaan hyvin harvinainen. Vertailukohtana mainittakoon, että suvereenisti Hannoveria vastaan esiintynyt Arjen Robben sai samaiselta lehdeltä arvosanaksi 1,5. Luultavasti emoseura Bayer Leverkusenissa hierotaan tällä hetkellä käsiä yhteen tyytyväisenä. Kuin myös HJK:n toimistolla.

Tuolta vielä Pohjanpalon maalit:
https://twitter.com/Mikael_Blom/status/518768641890734080

loading comments...