Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Di Matteo korvaa Kellerin Schalken peräsimessä

Kirjoittaja: — 07/10/2014

Melkein kaksi vuotta Schalken valmentajana toiminut Jens Keller erotettiin tehtävistään tiistaina. Seurajohto palkkasi tilalle viimeksi Chelseaa valmentaneen Roberto Di Matteon.

Kuninkaansiniset näytti jo saavan juonesta kiinni, kun se kaatoi Borussia Dortmundin. Mestarien liigassa joukkue jäi kuitenkin kotonaan tasapeliin NK Mariborin kanssa, ja viikonloppuna Schalke hävisi Hoffenheimille. Seurajohto näki ongelmat pitkä-aikaisempina.

– Viime viikkojen tulokset ovat olleet ailahtelevaisia. Seitsemän pistettä toissa viikon otteluruuhkassa ja Derby-voitto eivät vaikuttaneet pysyvästi joukkueen peliin. Siitä puuttuu johdonmukaisuus, ja siksi päädyimme irtisanomiseen, kertoi joukkueen toimitusjohtaja Horst Heldt lehdistötilaisuudessa

Keller nostettiin Schalken edustusjoukkueen päävalmentajaksi Joulukuussa 2012. Mies valmensi gelsenkircheniläiset kahdesti neljän parhaan joukkoon Bundesligassa.

Roberto Di Matteo teki pelaajana komean uran mm. Laziossa ja Chelseassa. Valmentajana italialainen teki hyvää jälkeä Milton Keynes Donsin ja West Bromwich Albionin peräsimessä ennen siirtymistään Chelsean päävalmentajaksi. Lontoossa mies johdatti ensimmäisellä kaudellaan The Bluesin Mestarien liigan voittoon. Marraskuussa 2012 Di Matteo sai potkut Chelseasta, eikä mies ole valmentanut sen jälkeen. Di Matteo on syntynyt ja pelannut Sveitsissä, joten italialaisen ei tarvitse totutella täysin uuteen kieleen ja kulttuuriin.

Toimittajan sana

Heldt oli varmasti oikeassa mainitessaan johdonmukaisuuden puutteesta. Schalken peli ei ollut kehittynyt pitkään aikaan, ja hyvät tulokset olivat usein Klaas-Jan Huntelaarin tai Julian Draxlerin tapaisten huippuyksilöiden ansiota. Taivaansinisten materiaalilla pitäisi pystyä tekemään tasaisempaa tulosta. Keller saavutti Schalken perässä tietyn maksimatason nopeasti, mutta sen jälkeen joukkue on junnannut paikallaan tai jopa taantunut. Potkut eivät missään nimessä olleet hätäinen päätös.

Di Matteo on kääntämätön kortti, vaikka mies ei täysin keltanokka ole. Chelsean ajoilta tulee päällimmäisenä mieleen lontoolaisten uhrautuva puolustustaistelu Mestarien liigassa Barcelonaa ja Bayern Müncheniä vastaan. Ilkeät kielet toki kertovat, että todellisuudessa tahtipuikkoja tuossa joukkueessa heiluttelivat John Terry ja Frank Lambard.

Ainakaan tempperamenttiä mieheltä ei puutu. Pelaajana ja valmentajana mies muistuttaa jonkun verran Atlético Madridin Diego Simeonea. Tulevaisuus näyttää kohtaavatko mielikuvat myös menestyksen muodossa.

loading comments...