Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Pohjanpalon vahva esitys pelasti pisteen Düsseldorfille

Kirjoittaja: — 24/11/2014

2. Bundesligassa pelattiin maanantaina yksi ottelu, kun Joel Pohjanpalon Fortuna Düsseldorf isännöi Greuther Fürthia. Joukkueet päätyivät värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-tasapeliin. Pohjanpalo pelasi kotijoukkueen kärjessä 90 minuuttia ja oli vahvasti mukana Fortunan jokaisessa maalissa.

Düsseldorf avasi maalihanat kymmenen minuutin pelin jälkeen. Fürth pelasi alakerrassaan huolimattomasti ja maalivahdille tarkoitettu syöttö karkasi hieman liian pitkälle. Vierailijoiden kassari Wolfgang Hesl sai pallon haltuunsa, mutta Pohjanpalo oli ehtinyt jo paikalle. Hesl yritti harhautusta, mutta suomalainen torppasi maalivahdin kumoon, ja pallo ajatui Charlison Benschopille, joka pisti pelivälineen tyhjään maaliin. Tilanne haiskahti vahvasti rikkeeltä, mutta tuomari hyväksyi maalin.

Fürth tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun Niko Gießelmann puski sivuvaparin verkon perukoille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Pohjanpalo oli lähellä viedä isännät johtoon, mutta miehen ulkosyrjäpommi viuhui vain parin pallonmitan verran maalin ohi.

Noin puolen tunnin kohdalla Jolle oli jälleen onnistua maalinteossa. Mies teki hyvän juoksun etutolpalle ja saikin syötön jalkaansa, mutta ohjaus vieri tolpan juuresta maalipotkuksi. Tauolle lähdettiin 1-1-tilanteesta.

Toisen puoliajan alussa vierailijat siirtyivät johtoon pienen painostusjakson seurauksena kulmapotkun jälkitilanteesta.

Kotijoukkue vaikutti hyytyvän toisella puoliajalla ja myös Pohjanpalo katosi kuvasta pitkäksi aikaa. Suomalainen pääsi noin 20 minuuttia ennen täyttä aikaa puolittaiseen läpiajoon, mutta miehen laukaus oli lähempänä osua kulmalippuun kuin tolppien väliin.

Noin vartti ennen päätöstä Pohjanpalo viimein onnistui. Mathis Bolly antoi matalan keskityksen pilkun kohdilta, ja Jolle sijoitti suoraan syötöstä sisäsyrjällään alakulmaan.

Voittomaali syntyi neljä minuuttia myöhemmin. Pohjanpalo pääsi karkuun laidaltaan, ja mies antoi syötön toppareiden ja maalivahdin väliin. Benschop ehti palloon ensimmäisenä, ja Hesl joutui vetämään hollantilaisen nurin. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Benschop itse paukutti maaliin.

Kolme minuuttia edellisestä Fürth nousi tasoihin. Loppu oli tasaista vääntöä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Fortuna Düsseldorf on sarjassa toisena kaksi pistettä Ingolstadtia perässä.

Toimittajan sana

Kokonaisuudessaan loistava esitys suomalaiselta. Mies oli vahvasti mukana kaikissa Fortunan maaleissa. Harmi, ettei kolme maalia riittänyt voittoon tänään. Ensimmäisessä maalissa vaikutti olevan selvä rike, mutta tällä kertaa Fortuna pääsi kuin koira veräjästä.

Tämän iltaisen esityksen perusteella ei uskoisi, että Düsseldorf olisi sarjassa toisena. Oikeastaan vain Pohjanpalon ja Benschopin pirteät esitykset pelastivat pisteen kotijoukkueelle. Tosin Pohjanpalollakin oli paikkoja useampaan osumaan, mutta ei voi vaatia, että aina uppoaisi. Maali oli Jollelle jo kauden kahdeksas. Suomalaisella pyyhkii tällä hetkellä Saksassa todella hyvin!

loading comments...