Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viisi puheenaihetta Bundesligan kuudennelta kierrokselta

Kirjoittaja: — 29/09/2014

Bundesligassa on taas yksi kierros paketissa. Härkäviikot jatkuvat, kun viikolla pelataan Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa. Ensi viikonloppuna pelataan täysi kierros, mutta sitten onkin maaottelutauon vuoro. Tässä vielä muutamia mielenkiintoisia pointteja kuudennelta kierrokselta.

Aneeminen Dortmund derbyssä

Kuninkaansinisillä on nyt henkinen yliote Ruhrissa. Ainakin seuraavaan paikallisotteluun asti. Yleisesti Borussia Dortmund on ollut viime kausina parempi joukkue, mutta seurojen keskinäisissä otteluissa on ollut toinen ääni kellossa. Edellisestä viidestä ottelusta Schalke on voittanut kolmesti ja kerran on pelattu tasan. Lauantaina Dortmund oli surkea. Loukkaantumistilanteen taakse ei voi piiloutua loputtomiin, vaan Jürgen Kloppin pitää keksiä jotain nyt, sillä Mestarien liiga jatkuu jo keskiviikkona Anderlechtia vastaan vieraissa. Schalke voitti täysin ansaitusti ja Veltins-Arenan yleisö antoi parhaan mahdollisen tuen. Gelsenkircheniläiset kohtaavat Mestarien liigassa tiistaina Mariborin.

HSV onnistui maalinteossa

Hampurilaiset hävisivät viime hetkillä, mutta ainakin joukkue onnistui ensimmäisen kerran tällä kaudella maalinteossa. Hamburger Sport-Vereinista tuli joka tapauksessa pisimmän ajanjakson ilman maalia kauden alussa pelannut joukkue. VfL Bochum ei onnistunut maalinteossa 474 ensimmäiseen minuuttiin kaudella 1979-1980. HSV pisti paremmaksi: uusi ennätys on nyt 508 minuuttia. Valmentajavaihdos ei ole joukkueen kriisiin juuri auttanut, vaikka Joe Zinnbauerin ensimmäisessä ottelussa HSV nollasi Bayern Münchenin. Ensimmäisen maalin tuoma itseluottamus katosi taivaan tuuliin, kun Fankfurtin Lucas Piazónin vapaapotku upposi verkon perukoille 90. minuutilla. Voisi olettaa, että HSV:n materiaalilla maaleja alkaa syntyä ennemmin tai myöhemmin, mutta joukkueen alkukausi on ollut toistaiseksi melkoista tervanjuontia.

Xabi Alonso ja 175 syöttöä omille

FC Kölnin ja Bayern Münchenin välisen kamppailun luonne oli tiedossa jo etukäteen: kotijoukkue luovuttaisi pallonhallinnan täysin Bayernille. Siitä huolimatta Xabi Alonson 175 onnistunutta syöttöä 90 minuutissa tuli monelle yllätyksenä. Se on huikea luku ja samalla koko Bundesligan ennätys. Pallokosketuksia miehelle kertyi peräti 206. Edellinen ennätys oli Thiago Alcântaran 185 pallokosketusta ja 159 onnistunutta syöttöä viime kaudella. Pep Guardiolan kädenjälki tosiaankin näkyy Münchenissä. Huomenna Alonsolla on mahdollisuus rikkoa Xavin hallussa oleva ennätys Mestarien liigan puolelta. Barcelonan keskikentän maestro syötti kaudella 2012-2013 ottelussa Glasgow Celticia vastaan peräti 177 kertaa onnistuneesti.

Werder Bremen matkalla divariin?

Kuusi ottelua, nolla voittoa. Viikonlopun tappio Wolfsburgille oli Werder Bremenille jo kolmas perättäinen vesiperä liigassa. Omissa on soinut 15 kertaa, eikä peli-ilme lupaile parempaa. Tällä menolla bremeniläiset nähdään ensi kaudella 2. Bundesligassa ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen. Joukkueen pelaajamateriaali ei ole sarjan huonoimpia, mutta Robin Dutt ei ole saanut miehistönsä rivejä järjestykseen. Viikonloppuna Bremenillä on mahdollisuus nostaa päätään, kun joukkue kohtaa myöskin voitoitta olevan Freiburgin kotonaan.

Vain 16 maalia

Saksassa on perinteisesti ollut Euroopan huippusarjoista korkein maali/ottelu-keskiarvo, mutta tällä kierroksella ei maaleilla juhlittu. Yhdeksässä ottelussa täysosumia nähtiin vain 16 kappaletta eli noin 1,8 maalia/ottelu. Yksikään joukkue ei tehnyt yli kahta maalia. Aiemmilla kierroksilla on tehty keskimäärin 24 maalia. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että rangaistuspotkuja nähtiin koko kierroksella vain yksi. Lucas Piazónin vapaapotkumaali on Bundesliiga.comin valinta kierroksen maaliksi.

http://www.youtube.com/watch?v=O6oqZJtizs0

loading comments...