Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 18. kierroksen puheenaiheet: Murskaava Wolfsburg ja piristynyt Bremen

Kirjoittaja: — 02/02/2015

Bundesliga palasi talvitauolta. Jokaisella pelipaikkakunnalla pidettiin hiljainen hetki auto-onnettomuudessa menehtyneen Junior Malandan kunniaksi. Kierros tarjosi myös useita hienoja otteluita. Nähtiin tasaisi vääntöjä ja murskajaisia. Yhdeksessä pelissä tehtiin yhteensä 25 maalia. Ainoastaan Leverkusenin ja Dortmundin välinen ottelu päättyi tasan. Tässä kierroksen kuumimmat puheenaiheet.

Wolfsburg ja maaginen De Bruyne järjestivät ilotulituksen Malandan muistolle

VfL Wolfsburg järjesti Junior Malandalle melkoisen muisto-ottelun, kun se rökitti sarjaa ylivoimaisesti johtavan Bayern Münchenin peräti 4-1. Bas Dost teki kaksi upeaa maalia, mutta ottelun hahmo oli silti kahden maalin lisäksi yhden maalisyötön metsästänyt Kevin De Bruyne.

Lähes aina, kun Wolfsburg lähti vastahyökkäykseen, oli belgialainen jollain tapaa mukana järjestelemässä tilannetta. De Bruyne hyväksikäytti Bayernin korkealla pelannutta linjaa julmasti. Oikeastaan jokainen maaliin johtanut tilanne lähti miehen vikkelästä pystyjuoksusta. Etenkin belgialaisen toinen osuma oli upea. De Bruyne pääsi 1 vs. 1 -tilanteeseen Danten kanssa, pisti tämän aivan solmuun ja latasi pallon etuyläkulmaan.

Pelkästään De Bruynen ansioksi voittoa ei voida laittaa, sillä Wolfsburg pelasi joukkueena hyvän ottelun. Dieter Hecking oli monta askelta Pep Guardiolaa edellä. Dost nousi esiin kahden maalinsa myötä, mutta sen lisäksi hollantilainen mm. voitti kuusi pääpalloa joukkueelleen. Kaikki eivät uskoneet Maximilian Arnoldin pärjäävän keskikentän keskustassa, mutta mies pelasi loistavan ottelun. Arnold muuten syötti kummatkin De Bruynen osumat. Myös Ricardo Rodríguez esiintyi jälleen edukseen. Sveitsiläinen jätti Arjen Robbenin täysin pimentoon.

Mestaruuteen asti Susien paukut eivät kuitenkaan riitä, mutta kakkossijan suhteen näyttää todella hyvältä.

Oliko Bayern vielä talviunilla?

Wolfsburgin hyvyyttä ei ole kiistäminen, mutta Bayern München oli vastaavasti todella aneeminen. Ja se näkyi kaikessa tekemisessä. Vielä Robbeniakin enemmän pimennossa olivat Thomas Müller ja Robert Lewandowski, eikä Mario Götzekään saanut paljoa aikaiseksi kentälle tultuaan. Ei ikimaailmassa uskoisi, että samat kaverit murskasivat mm. AS Roman sykysllä.

Onnistujia on muutenkin vaikea löytää. Milloin viimeksi Manuel Neuer on päästänyt neljä maalia? Xabi Alonso pelasi aivan hirveän ottelun tehden ottelussa suurinpiirtein yhtä monta virhettä kuin koko alkukaudella yhteensä.

Guardiola ei selvästi pitänyt Wolsburgin vastahyökkäyspelaamista kovin suurena uhkana. Aivan liian usein topparipari joutui ongelmiin, kun laitapuolustajat tai keskikenttä eivät ehtineet hätiin pallonmenetyksen jälkeen. Huonompia joukkueita vastaan tämä uhkapeli pääsääntöisesti toimii, mutta ei silloin, mikäli vastustajan hyökkäyskalustosta löytyy De Bruynen ja kumppaneiden tasoisia pelaajia.

Ehkä kuitenkin suurin ero syntyi asenteissa. Wolfsburg pelasi täydellä höngällä Malandan muistolle. Bayernin pelaajat olivat 1,5 kuukautta sulatelleet ajatusta jo taskussa olevasta mestaruudesta. 11 pisteen ero ei ole paras motivaattori. Tosin tämä tappio ei varsinaisesti muuttanut mitään isossa kuvassa. Se vain herätti jättiläisen uniltaan.

Bremenin piristynyt peli-ilme

Valmentajalla on vaikutusta, ja Werder Bremen teki ainoan oikean ratkaisun potkiessaan Robin Duttin pihalle. Tilalle palkatun Viktor Skrypnykin kädenjälki näkyy kierros kierrokselta paremmin. Ennen joulutaukoa Bremen selätti Dortmundin, ja nyt se oli suorastan suvereeni Hertha Berliniä vastaan.

Loukkaantumisestaan toipunut Franco Di Santo sivalsi kaksi upeaa osumaa, kun Bremen voitti maalein 2-0. Joukkueen esitys oli pelillisesti huippuluokkaa verrattuna alkukauden Werdaan, joka oli surullinen ilmestys jokaisella osa-aluulla. Nyt hyökkäyspeli toimi, ja joukkue sai luotua useita maalipaikkoja. Peli olisi hyvin voinut päättyä rumempiin lukemiin.

Puolustuksen onnistumista helpotti Herthan surkeus, mutta se, etteivät vierailijat saaneet luotua ainuttakaan maalipaikkaa, on mainitsemisen arvoinen suoritus. Hoffenheimista tammikuussa naarattu kaksimetrinen Jannik Vestergaard oli elementissään. 22-vuotiaasta tanskalaistopparista saattaa olla vielä paljon iloa 39 maalia päästäneelle Bremenille.

Bremen on hyvissä ajoin kuivilla, mikäli esitykset ovat tätä luokkaa.

Mainz palasi voittojen tielle ryminällä

Lokakuun 18. päivä Mainz päihitti Augsburgin maalein 2-1. Tuon ja lauantaisen SC Paderborn-voiton väliin mahtuu 11 voitotonta ottelua. Joukkue oli jo ehtinyt valahtaa säilymistaistoon, mutta ehkä hyvä startti kevätpuolistkolle ennakoi jopa taistelua europaikoista?

Startti oli enennmän kuin hyvä, sillä joukkue murskasi Paderbornin peräti 5-0. Kiitos murskajaisista kuuluu pääsääntöisesti kolmesta ensimmäisestä maalista vastanneille Yunus Mallılle ja Pablo De Blasisille. Argentiinalainen järjesteli kaksi ensimmäistä osumaa Mallın toimiessa maalintekijänä, ja kolmannessa Mallı toimi syöttäjänä, kun De Blasis viimeisteli yhden kierroksen upeimmista maaleista. Mielenkiintoista nähdä saako lähinnä penkkiveikkona toiminut De Blasis lisävastuuta lähes täydellisen iltapuhteen myötä.

Kaikkiaan Mainzin hyökkäyspeli toimi mainiosti, ja se sai luotua yhteensä 21 maalipaikkaa. Tietenkin pitää muistaa, että Paderborn oli surkea. Materiaalinsa puolesta Mainz voisi hyvinkin nousta vielä europaikkataisteluun mukaan, mutta se vaatisi jo vähän pidempää voittoputkea. Nyt eroa kuudenteen sijaan on seitsemän pistettä.

Mats Hummelsista tulossa maalivahti?

Jürgen Klopp ei ole tällä kaudella oikein osannut päättää tulisiko ykkösvahdin olla Roman Weidenfeller vai Mitchell Langerak. Nyt Kloppilla on uusi vaihtoehto tolppien väliin, sillä näyttäisi siltä, että Mats Hummels hoitaa torjuntapuhaat em. kassareiden puolesta. Aiemmin kaudella Hummels pelasti Dortmundin takaiskulta Paderbornia vastaan, ja lauantaina mies sai päällään torjuttua Gonzalo Castron laukauksen maaliviivalta.

Tässä Leverkusen-ottelun torjunta..

..Ja tässä Paderborn-ottelun huikea pelastus.

loading comments...