Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Kevin De Bruyne

Kirjoittaja: — 23/10/2014

VfL Wolfsburg on vahvasti mukana taistelussa paikasta Mestarien liigaan, ja yksi mies on käynnistämässä joukkueen lähes jokaista tilannetta. Viime viikonloppuna sama kaveri syötti joukkueensa kummatkin maalit, kun Wolfsburg kaatoi Freiburgin vieraissa. Belgialainen Kevin De Bruyne on tiedetty lahjakkaaksi pelaajaksi, mutta alkaneella kaudella 23-vuotias pelintekijä on alkanut lunastaa potentiaaliaan toden teolla.

Mieheltä löytyy luovuutta, taitoa, nopeutta ja hyvä laukaus, Tilanteiden luojana De Bruyne onkin Bundesligan kärkipäätä, ja mies voidaan lukea samaan joukkoon sellaisten pelaajien kanssa kuin Marco Reus ja Mario Götze. Tilastojen valossa De Bruyne on itseasiassa koko liigan paras pelintekijä tällä kaudella. Maalisyöttöjä on kertynyt jo viisi, ja belgialainen antaa keskimäärin lähes neljä avainsyöttöjä ottelua kohden. Kummassakin tilastossa mies on Bundesligan selvä ykkönen.

Belgiassa De Bruyne pelasi nourena Gentissä, ja 14-vuotiaasta lähtien seitsemän kauden ajan Genkissä. Edustusjoukkueessa otteluita ehti kertyä tilille lähemmäs sata, ennen kuin Chelsea osti nuorukaisen itselleen Tammikuun siirtoikkunassa 2012.

Chelseassa mies ei koskaan saanut kunnon mahdollisuutta. De Bruyne pelasi 2011-2012-kauden loppuun Genkissä, ja seuraavaksi kaudeksi mies lainattiin Werder Bremeniin.

Saksassa mies nousi viimein suuren yleisön tietoisuuteen. Belgialainen oli Werder Bremenin tärkein pelaaja, ja samaan aikaan taituri vakiinnutti paikkansa Belgian maajoukkueesta. Bundesligassa De Bruyne paukutti 2012-2013-kauden aikana kymmenen maalia ja yhdeksän maalisyöttöä.

Chelseaan siirtynyt José Mourinho oli hereillä, ja mies povaili De Bruynelle vastuuta joukkueessa seuraavalle kaudelle. Belgialaisen syksy meni kuitenkin pilalle loukkaantumisen vuoksi ja  tammikuussa VfL Wolfsburg osti miehen riveihinsä noin 23 miljoonalla eurolla.

Wolfsburgissa De Bruyne jatkoi siitä mihin Bremenissä jäi. Mies oli Die Wölfen hyökkäyspelin sielu tammikuusta eteenpäin. Wolfsburg oli pisteiden valossa Bundesligan kolmanneksi paras joukkue kevätpuoliskolla, ja Dieter Heckingin suojatit sijoittuivat lopulta viidenneksi. Kuuden maalisyötön lisäksi De Bruyne osui itse kolmesti. Kauden päätteksi mies pelasi erittäin onnistuneet MM-kisat Brasiliassa.

Tällä kaudella De Bruyne on nostanut tasoaan vielä yhdellä pykälällä. Aiemmin belgialaisen otteista saattoi paistaa läpi kokemattomuus, mikä ilmeni hätäisinä ratkaisuina. Nyt mies suorastaan huokuu itseluottamusta. Normaalisti De Bruynelta ei odoteta liikoja puolustussuuntaan, mutta silläkin saralla mies on petrannut paljon.

Wolfsburg on tänä syksynä laukonut maalia kohden Bayern Münchenin jälkeen eniten Bundesligassa. Joukkue pystyy kyllä pyörittämään peliä hyvin, mutta viimeiset ratkaisevat syötöt jäävät usein De Burynen hartioille. Suurin osa Wolfsburgin maalipaikoista syntyy belgialaisen myötävaikutuksella, joten miestä voisi tällä hetkellä kuvailla joukkueelle melkein korvaamattomaksi. Yhteispeli vasemmalla laidalla Ricardo Rodríguezin kanssa on toiminut saumattomasti. Sveitsiläinen pelaa elämänsä kautta, ja siitä suuri kiitos kuuluu De Bruynelle.

Kevin De Buryne on vasta 23-vuotias, ja mies on jo nyt kullanarvoinen pelaaja Wolfsburgille, ja Belgian maajoukkueelle. Jos kehitys jatkuu, nähdään mies varmasti jonkun eurooppalaisen suurseuran riveissä hyvin pian. Nyt kannattaa nauttia miehen dominoinnista astetta pienemmissä ympyörissä.

loading comments...