Wolfsburgille avausvoitto Eurooppa-liigassa

Kirjoittaja: — 23/10/2014

Venäläinen FK Krasnodar oli kesy isäntä VfL Wolfsburgille Eurooppa-liigan lohkovaiheen kolmannella kierroksella. Vierailijat olivat lopulta vahvempia maalein 2-4.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 37. minuutilla. Kevin De Bruyne laukoi ja Krasnodar-vahti Andriy Dykan torjui pallon huolimattomasti. Peliväline valui kohti maaliviivaa, ja kotijoukkueen Andreas Granqvist liukui pallon epäonnekseen omaan maaliin.

Seuraava maali syntyi heti toisen puoliajan alussa. Naldo pisti komean läpisyötön De Bruynelle. Belgialainen leikkasi laidalta keskelle, ja viimeisteli vasurillaan etukulmaan.

Krasnodar pääsi peliin mukaan kyseenalaisesti tuomitun rangaistuspotkun myötä. Pallo osui Naldon olkapäähän, mutta tuomari tuomitsi tilanteesta pilkun, jonka Granqvist sijoitti varmasti oikeaan yläkulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Luiz Gustavo ratkaisi pelin. Wolfsburg siirteli palloa pitkään, kunnes brassi pisti leikille lopun laukomalla nahkakuulan yläpömpeliin noin 25 metristä.

De Bruyne viimeisteli illan toisen osumansa 80. minuutilla. Mies syötti pitkän kuljetuksen jälkeen Vieirinhalle. Brassi palautti pallon pilkun kohdille De Bruynelle, joka laukoi suoraan syötöstä alakulmaan.

Wánderson teki vielä kotijoukkueelle kavennusosuman, mutta pisteet matkasivat Saksaan.

Toimittajan sana

Kevin De Bruynelta taas huikea esitys, eikä Luiz Gustavon laukauskaan sen hassumpi ollut. Dieter Heckingin Wolfsburg on melko toimivan oloinen kokonaisuus. Alkukaudesta joukkue ei saanut tehtyä tulosta mukiinmenevistä peliesityksistä huolimatta, mutta nyt voittoja irtoaa.

Voitto oli joukkueen ensimmäinen Eurooppa-liigassa. Lohkon tilanne on kutkuttava, sillä kaikilla seuroilla on vielä hyvät mahdollisuudet päästä jatkopeleihin.