Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund menetti johtonsa Wolfsburgia vastaan

Kirjoittaja: — 17/12/2014

Borussia Dortmund oli jo lähellä tärkeää voittoa kotonaan Vfl Wolfsburgia vastaan. Brassitoppari Naldo puski kuitenkin vierailijoiden 2-2-tasoituksen viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Vain 40 sekunnin pelin jälkeen Pierre-Emerick Aubameyang pääsi puskemaan avopaikasta, mutta gabonlaisen yritys karkasi korkeaksi.

Neljän minuutin kohdalla Mitchell Langerak joutui ensimmäistä kertaa torjuntahommiin. Kevin De Bruyne söytti laitaan Vierinhalle, joka palautti pallon takaviistoon belgialaiselle. De Bruyne laukoi vihaisesti vastapalloon noin 10 metristä, mutta Langerak torjui hyvin. Paluupallo kimposi takaisin belgialaiselle, mutta mies ei onnistunut vaikeasta asennosta osumaan tolppien väliin.

Kolme minuuttia myöhemmin Dortmund siirtyi johtoon. Mats Hummels teki hyvän nousun Wolfsburgin keskikentän läpi ja syötti laitaan Ciro Immobilelle. Italialainen sai vielä kääntyessäänkin annettua mainion keskityksen takatolpalle Aubameyangille, joka viimeisteli oikealla jalallaan etualakulmaan.

Seuraavat 20 minuuttia olivat tyypillistä tämän kauden Dortmundia. Joukkueelle oli useita lupaavan näköisiä hyökkäyksiä, mutta viimeiset syötöt jäivät uupumaan, ja lopulta vastustaja rokotti. Noin puolen tunnin kohdalla De Bruyne laukoi vapaapotkun noin 20 metristä melko keskelle maalia, mutta Langerak imaisi pallon maaliin.

37. minuutilla Immobile pääsi avopaikkaan, mutta Diego Benaglio venyi loistavaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin huippuiskussa ollut De Bruyne pyöritteli Dortmund-puolustuksen auki, mutta laukaus epäonnistui.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Ivan Perišić ja Bas Dost petasivat upeasti sauman Vierinhalle, mutta brassi laukoi noin viidestä metristä päin hienosti eteen heittäytynyttä Langerakia.

Benaglio torjui Immobilen yritykset kerta toisensa jälkeen, mutta italialaisen eleistä pystyi lukemaan, että nälkää riittää. Vartti ennen loppua mies onnistuikin. Oliver Kirch riisti hyvällä liukutaklauksella pallon Immobilelle, joka laukoi pelivälineen noin 20 metristä sydämmensä kyllyydestä maaliin.

Wolfsburgin kiri lähti hitaasti käyntiin, mutta lopulta se tuotti tulosta. Ricardo Rodríguez antoi kulmapotkun maalin eteen, ja täysin vapaaksi jätetty Naldo puski vierailijat tasoihin ja hiljensi koko stadionin, kun ottelua oli takana 85 minuuttia. Lisäosumia ei nähty.

Wolfsburg on sarjassa toisena, kun Dortmund kömpii sijalla 15. Keltamustat on tällä hetkellä 12 pisteen päässä neljännestä sijasta.

Toimittajan sana

Todella vauhdikas ottelu. Vastaavissa Dortmundille isoissa näytön paikoissa Westenfalenilla mm. Borussia Mönchengladbach ja Hoffenheim ovat olleet selviä altavastaajia. Tänään Wolsburg pisti todella hyvin hanttiin, ja ansaitsi pisteensä.

Kotijoukkueen hyökkäyspelistä puuttui taas yllätyksellisyys, taito ja luovuus. Jürgen Kloppin miehistö loi kyllä paikkoja, mutta melko tutulla kaavalla. Dortmundin onneksi Marco Reus palaa sairastuvalta kevätpuoliskolle. Vaan ehtiikö Dortmund enää mukaan taisteluun Mestarien liiga -paikoista?

Siihen nähden, että peliaikaa oli enää noin viitisen minuuttia jäljellä, isännät puolustivat tasoitusmaaliin johtaneen kulmapotkun käsittämättömän löysästi.

Wolfsburg porskuttaa sarjakakkosena. Vierinha loukkasi itsensä pahan näköisesti. Toivotaan, että brassi nähdään tositoimissa viimeistään talvitauon jälkeen.

Bundesliga keskiviikkona

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 2-2

1-0 Pierre-Emerick Aubameyang (8.)
1-1 Kevin De Bruyne (29.)
2-1 Ciro Immobile (76.)
2-2 Naldo (85.)

Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 4-4

0-1 John Anthony Brooks (21.)
0-2 Änis Ben-Hatira (33.)
0-3 Julian Schieber (37.)
1-3 Stefan Aigner (43.)
2-3 Haris Seferović (58.)
2-4 Peter Niemeyer (80.)
3-4 Alexander Meier (90.)
4-4 Alexander Meier (90+1.)

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 0-1

0-1 Stefan Kießling (79.)

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 4-1

1-0 Max Kruse rp. (32.)
2-0 Oscar Wendt (38.)
2-1 Zlatko Junuzović (51.)
3-1 Christoph Kramer (64.)4-1 Branimir Hrgota (88.)

SC Paderborn – Schalke 04 1-2

1-0 Oma maali (31.)
1-1 Eric Maxin Choupo-Moting (41.)
1-2 Roman Neustädter (78.)

loading comments...