Wolfsburg otti kiinnityksen Eurooppa-liigan puolivälieräpaikkaan – Inter-vahdilla painajaismainen ilta

Kirjoittaja: — 12/03/2015

VfL Wolfsburg päihitti italialaisen Internazionalen kotonaan Eurooppa-liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa maalein 3-1. Ottelun hahmoksi nousi Kevin De Bruynen ohella vierailijoiden maalivahti Juan Pablo Carrizo, joka oli enemmän tai vähemmän syypää jokaiseen Wolfsburgin maaliin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta synäksti, kun Inter siirtyi jo kuudennella minuutilla johtoon. Löysän puolustamisen seurauksensa Mauro Icardi pääsi syöttämään Rodrigo Palacion läpiajoon. Argo viimeisteli varmasti alanurkkaan.

Peli jatkui varsin avoimena ja vauhdikkaana. Kohtalaisia tai puolittaisia maalipaikkoja nähtiin kummassakin päässä tasaiseen tahtiin.

Pääosin Wolfsburg oli kuitenkin niskan päällä. Daniel Caligiuri puski Ricardo Rodríguezin loistavan keskityksen lupaavan näköisesti kohti maalia, mutta Juan Pablo Carrizo sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

Seuranneesta kulmapotkusta Sudet nousi tasoihin. Kevin de Bruynen millintarkka keskitys löysi Naldon, joka puski pelivälineen voimalla verkon perukoille. Pusku suuntautui melko keskelle maalia, ja se oli täysin Carrizon saatavissa.

Jakson lopussa Vierinha kuljetti laukaisupaikkaan, mutta Carrizo oli maalillaan hereillä. Tauolle lähdettiin 1-1-tilanteesta.

Toisen puoliajan ensimmäinen kunnon paikka siunaantui Interille. Palacio pääsi laukomaan avopaikasta, mutta miehen viimeistely karkasi yli maalin.

Wolfsburg siirtyi johtoon reilun tunnin kohdalla. Inter siirteli palloa omalla puoliskollaan. Isännät prässivät kolmen pelaajan voimin, ja lopulta Carrizo antoi syötön suoraan Vierinhan jalkaan. Brassi söytti takaviistoon De Bruynelle, joka sijoitti ensikosketuksellaan vasempaan alakulmaan.

3-1-osuma meni kahden aiemman maalin tavoin Carrizon piikkiin. De Bruynen vapaapotku oli kierteinen ja hyvä, mutta täysin Carrizon torjuttavissa. Lopulta pallo kimposi argon käsien kautta maaliin. Osuma jäi ottelun viimeiseksi, vaikka De Bruynella oli aivan ottelun lopussa loistopaikka viimeistellä hattutemppu.

Toinen osa pelataan viikon päästä Milanossa.

Toimittajan sana

Ei mikään erikoinen ottelu Wolfsburgilta, mutta Interin kakkosvahti Carrizon epävarmat otteet takasivat kotijoukkueelle hyvät asetelmat toiseen kohtaamiseen. Tosin kaikki on vielä mahdollista.

De Bruyne oli 2+1 tehoistaan huolimatta tänään vähän pimennossa, mutta paljon enempää hyökkääjältä ei voi vaatia. Bas Dostin tähti näyttää lähteneen laskuun, eikä joukkueen puolustustaminen edelleenkään vakuta. Wolfsburgilla on kuitenkin ihan realistiset mahdollisuudet edetä päätyyn asti.