Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Näkökulma: Alkukauden tähdistökentällinen

Kirjoittaja: — 17/10/2014

Bundesliga jatkuu taas huomenna, joten on hyvä mahdollisuus muistella ensimmäisen seitsemän kierroksen onnistujia tähdistökentällisen muodossa. Bundesliiga.com tulee julkaisemaan vielä useamman tähdistökentällisen kauden aikana, joten toiston välttämiseksi annamme painoarvoa onnistumisille lähimenneisyydessä.

Maalivahti

Bundesligassa pelaa useita loistavia maalivahteja, mutta viime vuosina yksi on ollut selkeästi ylitse muiden. Manuel Neuer ei ole pelkästään yksi maailman parhaista torjujista, vaan myös johtaja ja voittaja. Mies osaa pelata hyvin myös jalalla, mikä on Pep Guardiolan pelitavassa olennaista. Bayernin tolppien välissä saattaa tulla pitkiä jaksoja ilman hommia, mutta tilanteen tullen Neuer on hoitanut tonttinsa esimerkillisesti. Tilastot ovat kovat: Yhdeksän ottelua, kaksi päästettyä maalia.

Tyrkyllä: Yann Sommer. Sveitsiläinen on suoriutunut tehtävistään moitteettomasti. Borussia Mönchengladbach on päästänyt vain neljä maalia Bundesligassa.

Puolustus

Hoffenheim on sarjassa tällä hetkellä toisena, ja se on päästänyt vain kuusi maalia. Saksan maajoukkueen riveissä maaottelutauolla kahdessa ottelussa pelannut Sebastian Rudy on ollut yksi Hoffenheimin kantavia voimia. Mies voi pelata keskikentällä tai puolustuksessa. Tällä kaudella Rudy on pelannut suurimmaksi osaksi vasempana puolustajana.

VfL Wolfsburgin toppari Naldo on pelannut huikean uran Saksassa. Mieheltä näyttäisi edelleen löytyvän ässiä hihasta. Tällä kaudella 32-vuotias toppari on ollut pääsääntöisesti todella hyvä ja maalejakin on syntynyt jo kaksi. Näistä jälkimmäinen oli upea nousu puolesta kentästä, joka päätyi tarkkaan laukaukseen alakulmaan. Maali toi Wolfsburgille voiton ottelussa Augsburgia vastaan.

Bayern München on joutunut poissaolojen takia vaihtelemaan paljon puolustusryhmitystään, mutta Jérôme Boateng ollut pelaamissaan otteluissa tasaisen varma. Vastuuta on tullut myös laidalla, mutta viimeisimmät pelit mies on pelannut topparina. Jos joukkue on päästänyt vain kaksi maalia koko kauden aikana, niin on oikeus ja kohtuus nostaa joku pelaaja puolustuslinjasta tähdistökentälliseen. Dante on ollut ajoittain hieman epävarma, joten valinta kohdistuu nyt Boatengiin. Ja pitää muistaa, että mies teki tärkeän voittomaalin Manchester Cityn verkkoon Mestarien liigassa.

Yksi kauden sensaatiopelaajista on Wolfsburgin Ricardo Rodríguez. Vasen puolustaja on nousuillaan ollut jatkuva uhka vastustajille, ja myös tulosta on tullut: Kolme maalia Bundesligassa ja upea vaparimaali Euroopa-liigassa. Ja sveitsiläinen ei vaarallisista vapaapotkuistaan huolimatta ole niinkään maalintekijänä tunnettu. Rodriguez on ansioitunut pikemminkin hyvien keskityksien ja syöttöjen antajana, joskaan tällä kaudella pelitoverit eivät ole osuneet niistä kuin kerran. Pelkästään tasoa mittaamalla David Alaba olisi varmasti ollut hyvä valinta vasemmaksi puolustajaksi, mutta Rodriguezilla on nyt hönkä päällä, joten mies ansaitsee paikkansa alkukauden tähdistökentällisestä.

Tyrkyllä: Niclas Süle. Hoffenheimin 19-vuotias toppari on pelannut loistavan alkukauden. Süle on Saksan nuorten maajoukkueista tuttu nimi, mutta miesten maajoukkueeseen kutsua ei ole vielä tullut. Näillä otteilla 195-senttisen järkäleen tuskin tarvinnee pitkään kutsua odotella.

Keskikenttä

Harva uskoi vielä vuosi takaperin, että Christoph Kramer olisi avauskokoonpanossa MM-finaalissa. Se oli toki sattumien summa, mutta mikäli urakehitys jatkuu nähdynlaisena saattaa 23-vuotias keskikenttämies olla Saksan maajoukkueen vakioavaajia jatkossa. Kramerin alkukausi Borussia Mönchengladbachissa on ollut mainio. Mies rakentaa peliä hyvin keskikentän pohjalta käsin, mutta on myös suuressa vastuussa puolustuspelaamisesta. Kramer on joukkueen kenties tärkein yksittäinen pelaaja, ja siihen nähden, että Gladbach on kolmantena, ja se on päästänyt vain neljä maalia, on saksalaisen nostaminen tähditökentälliseen perusteltua.

Joku voisi sanoa, että Bayern Münchenin peli on ollut tylsää pallonsiirtelyä, ja henkilöidä tuon passiivisuuden – Pep Guardiolan lisäksi – Xabi Alonsoon. Jälki on kuitenkin ollut tuhoisan tehokasta, ja espanjalainen on toiminut Bayernin keskikentän kapellimestarina. Mies on ehtinyt parissa kuukaudessa rikkoa useita syöttöennätyksiä Bundesligassa. Vierasottelussa FC Kölniä vastaan Alonsolla oli yhteensä huikeat 206 pallokosketusta! Syöttörepertuaari on lisäksi laaja; Upeita puolenvaihtoja, pitkiä pistopalloja syvyyssuunnassa ja näppäriä seinäsyöttöjä. Saa nähdä kuinka nopeus riittää kovemmissa otteluissa, ja miten 33-vuotiaan Alonson kunto ylipäätänsä kestää rasitusta kauden mittaan, mutta näillä näytöillä mies on paikkansa tähdistöstä ansainnut.

VfL Wolfsburgin hyökkäyspeli on ollut ajottain silmiä hivelevää, ja Kevin De Bruyne on ollut joukkueen aivot. Belgialainen ajattelee todella nopeasti, ja jalat seuraavat perässä vähintään yhtä nopeasti. Mies pystyy luomaan paikkoja tyhjästä, mutta älykkäänä pelaajana De Bruyne ei sorru jatkuvasti yrittämään liian vaikeita syöttöjä. Alkukaudesta 23-vuotias pelintekijä on itse osunut kahdesti ja maalisyöttöjä on kertynyt kolme.

Pienet vaivat pitivät Arjen Robbenin sivussa alkukaudesta, mutta palattuaan hollantilainen on ollut hurjassa iskussa. Neljässä ottelussa mies on osunut kolmesti ja alustanut kaksi maalia. Bayernilla oli ongelmia luoda maalipaikkoja pallonhallinastaan huolimatta, mutta Robben muutti tämän asian heti paluuottelussaan. Vastustajat eivät voi antaa hollantilaiselle yhtään ylimääräistä tilaa. Hieman paremmalla viimeistelyllä miehellä voisi olla kasassa jo lähemmäs kymmenen maalia.

Bundesligan tehopörssin kärkinimi on Bayer Leverkusenin Karim Bellarabi. Miehellä on kasassa kolme maalia ja neljä maalisyöttöä. Bellarabi oli suurelle yleisölle tuntematon nimi vielä pari kuukautta takaperin, mutta maaottelutauolla mies pelasi lähet täydet minuutit Saksan paidassa otteluissa Puolaa ja Irlantia vastaan. Näppärä ja suoraviivainen laitahyökkääjä iski ensimmäisellä kierroksella Bundesliga-historian nopeimman maalin (9 sekuntia) Borussia Dortmundin verkkoon.

Hyökkäys

Max Kruse missasi muutaman ensimmäisen ottelun, mutta Robbenin tavoin jälki on sen jälkeen ollut vakuuttavaa. Viidessä ottelussa mies on tehtaillut tehot 3+2. Kruse on monipuolinen, kookas ja älykäs pelaaja, joten tehoja on syytä odottaa jatkossakin. Mies on todella tärkeä palanen Borussia Mönchengladbachin hyökkäyspelissä. Loistavien otteiden myötä 26-vuotias hyökkääjä nostettiin takaisin maajoukkueen vahvuuteen.

Tyrkyllä: Shinji Okazaki. Japanilaisen meno on viime otteluissa hieman hyytynyt, mutta mies johtaa edelleen maalipörssiä viidellä osumallaan.

Alkukauden tähdistökentällinen (4-2-3-1)

Maalivahti: Manuel Neuer (Bayern München)
Vasen puolustaja: Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg)
Toppari: Naldo (VfL Wolfsburg)
Toppari:Jérôme Boateng (Bayern München)
Oikea puolustaja: Sebastian Rudy (Hoffenheim)
Keskikenttä: Xabi Alonso (Bayern München)
Keskikenttä:  Christoph Kramer (Borussia Mönchengaldbach)
Keskikenttä: Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg)
Keskikenttä: Arjen Robben (Bayern München)
Keskikenttä: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen)
Hyökkääjä: Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)

loading comments...