Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tässä valintamme syyskauden tähtikentälliseksi

Kirjoittaja: — 23/12/2013

Bundesliigan syyskausi saatiin sunnuntai-iltana päätökseen. Kausi etenee tiukassa Bayern Münchenin komennossa, mutta kakkossijasta sekä europaikoista on kehkeytymässä ankara kamppailu ja vähintään yhtä totinen taisto käydään putoamista vastaan.

Kauden 2013-2014 ensimmäinen puolikas on ollut totutun viihdyttävä ja maalirikas. Stadioneita myydään loppuun viikko toisensa jälkeen ja vanhojen tähtien rinnalle on syttynyt uusia. Bundesliiga.com-sivusto valitsi oman syyskauden tähtikentällisensä, jonka tässä nyt esittelemme. Tähdistö valittiin useimpien joukkueiden käyttämään pelimuodostelmaan 4-2-3-1. Lisäksi vaihtopenkille valittiin yksi varamaalivahti sekä kuusi kenttäpelaajaa. Tästäkin tähdistöstä tuli lopulta aikamoista Bayern Münchenin ylivoimaa.

Maalivahdit:

Saksan maajoukkueenkin ykkösvahti Manuel Neuer (Bayern München) valtaa paikan tähtikentällisestämme. Toki 27-vuotias Neuer pelaa sarjan ylivoimaisesti parhaan puolustuslinjan takana, mutta silti yhdeksän nollapeliä on ansio, josta ei voi olla kiittämättä. Kahdeksan päästettyä maalia syyskauden aikana on suorastaan naurettavan pieni saldo.

getty_neuermanuel20131204
Manuel Neuer oli helppo valinta tolppien väliin tähdistökentälliseemme.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Vaihtopenkille kiilaa 21-vuotias Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach). Mönchengladbachin löytyminen Mestarien liigaan oikeuttavilta sijoilta on pitkälti mainion maalivahdin ansiota. Ter Stegenkin on ehtinyt pelata jo seitsemän nollapeliä ja pahoja virheitä mieheltä saa hakea kaukaa. Iso menetys Mönchengladbachille ja koko Bundesliigalle, mikäli vaihtaa Barcelonan paitaan ensi kaudeksi.

Puolustus:

Puolustuslinjaan valitsemme peräti kolme miestä sarjajohtaja Bayern Münchenistä. David AlabaJerome Boateng ja Dante häärivät mestareiden alakerrassa niin rautaisella varmuudella, että Manuel Neuerille meinaa välillä tulla kylmä. Rautaisen puolustustyön lisäksi koko kolmikko on onnistunut myös maalinteossa kuluvan kauden aikana.

Linjan täydentää oikealla laidalla Borussia Dortmundin Kevin Großkreutz. 25-vuotias monitoimimies on Jürgen Kloppin ehdoton luottopelaaja, joka on nousemassa hyvien peliesitystensä myötä pian myös varteenotettavaksi nimeksi kesän MM-kisoja ajatellen.

getty_grosskreutzkevin20131211
Kevin Großkreutz ei ollut pysyä nahoissaan kuullessaan tähdistövalinnastaan.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Vaihtopenkille nousevat vahvan alkukauden pelanneet nuoret Wolfsburg-puolustajat Robin Knoche ja Ricardo Rodríguez. Nuorukaiset pelaavat ennakkoluulotonta puolustuspeliä ja tekevät näkyvää läpimurtoa kohti liigan eliittiä. Knochen kaksinkamppailulukemat ovat koko liigan kärkitasoa ja sveitsiläisen Rodríguezin pitkät vapaapotkut alkavat olla jo käsite sinänsä.

Keskikenttäpelaajat:

Keskikentän pohjalle asetamme Bayernin aina luotettavan kapteenin Philipp Lahmin, joka on saanut totutella kauden aikana uuteen pelipaikkaan. Moni epäili Pep Guardiolan ajatuksenjuoksua vielä kauden alla, mutta turhaan, sillä Lahm sopeutui uuteen rooliinsa hämmästyttävän nopeasti.

getty_lahmphilipp20130829
Philipp Lahmille kerrottiin all stars-valinnasta puhelimitse.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Lahmin rinnalle tähtikentälliseen hölkkää toinen kapteeni, sarjan kakkospaikkaa pitävän Bayer Leverkusenin Simon Rolfes. 31-vuotias Rolfes on pitänyt Leverkusenin kenttämuodostelman rakenteet kunnossa ja on ollut yllättävän vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Rolfes on samalla tähdistömme iäkkäin pelaaja.

Hyökkääviin rooleihin nousevat itseoikeutetusti Bayern Münchenin supertähdet Franck Ribéry ja Arjen Robben. Molemmat tekevät säännöllisin väliajoin alati vaarallisia pistoiskuja laidoiltaan ja tykittävät maaleja läheltä ja kaukaa. Ribéry ja Robben ovat avaintekijät baijerilaisen tiki-takan kitkattoman toimivuuden takana.

Kymppipaikan valtaa tähtikentällisessä Mönchengladbachissa uutta kevättä (vai sittenkin syksyä?) elävä Raffael. 28-vuotias brassi on tehnyt jo nyt oman yhden kauden maaliennätyksensä ja pitää huolen siitä, että Max Krusen tarjoilu pelaa.

getty_raffael20131201
Raffaelille maalinteko on ollut tällä kaudella kuin lasten leikkiä.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Vaihtopenkille tulijoita olisi keskikentällä pilvin pimein, mutta paikkoja on valitettavasti jaossa vain kaksi. Jaettakoon bundesliiga.comin verkkarihousut Dortmundin Marco Reusille ja Mönchengladbachin kivenkovalle taistelun ruumiillistumalle Granit Xhakalle.

Hyökkääjät:

Avauksen paikka tähdistössämme menee Bundesliigan maalipörssiä johtavalle puolalaiselle Robert Lewandowskille, jonka maalit ovat pelastaneet Dortmundille monen monta sarjapistettä. Keltaisten leirissä on varmasti ristitty kädet sen eteen, että Lewan kunto kestäisi koko raskaan kauden.

getty_lewandowskirobert20131022
Kyllähän bundesliiga.comin tähdistövalinta on tuuletuksen paikka.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Vaihtopenkiltä peliaikaa himoitsevat Hamburger SV:n heräämisen ilmentymä, Saksan tulevaisuuden maajoukkuemies Pierre-Michel Lasogga sekä Hertha Berlinille 11 maalia ampunut ja siten jaetulla maalipörssin kärkisijalla oleva kolumbialainen Adrián Ramos. Ramosia parempaa pääpelaajaa ei löydy kuin Bayern-hyökkäyksestä, mutta kolumbialaisen kokonaisvaltainen merkitys omalle joukkueelleen nosti tämän tähdistöön ohi Mario Mandzukicin.

Eiköhän tällä joukkueella pelattaisi jo maailmanmestaruudesta:

Robert Lewandowski

Franck Ribéry             Raffael             Arjen Robben

Simon Rolfes    Philipp Lahm

David Alaba    Dante     Jerome Boateng   Kevin Großkreutz

Manuel Neuer

Vaihtopenkki: Marc-André ter Stegen; Robin Knoche, Ricardo Rodríguez; Marco Reus, Granit Xhaka; Pierre-Michel Lasogga, Adrián Ramos

loading comments...