Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan helmikuun joukkue: De Bruynen ja Dostin ylivoimaa

Kirjoittaja: — 04/03/2015

Bundesliiga.com tarjoaa lukijoilleen jatkossa jokaisen kuukauden päätteeksi Kuukauden joukkue -nimellä kulkevan juttusarjan. Tuomme juttusarjassa esiin kuukauden aikana edukseen esiintyneitä pelaajia.

Tämän kuukauden joukkuetta valittaessa otettiin huomioon kaikki kevätpuoliskon ottelut. Tähdistökentällinen on ryhmitykseltään muotoa 4-2-3-1.

Maalivahti

Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Johtajatyyppi ja loistava maalivahti. Borussia Mönchengladbach on päästänyt kevätkaudella kuudessa pelaamassaan ottelussa vain kaksi maalia. Yann Sommer on pitänyt maalinsa puhtaana neljästi. Kokonaisuudessaan joukkueen puolustuspelaaminen on toiminut, mutta kyllä sveitsiläiselläkin on hommia piisannut. Ja niistä kaveri on selviytynyt moitteitta.

Puolustus

Rafinha (Bayern München)

Valinta on mielenkiintoinen siinä mielessä, että Rafinha ei pelannut helmikuussa kuin kolme Bundesliga-ottelua. Tosin maaliero näissä otteluissa oli Bayern Münchenin hyväksi 18-1. Valintakriiterinä toimiikin tällä kertaa se, kuinka brassin poissaolon vaikutukset näkyivät Pep Guardiolan suojattien pelissä. Kun Rafinha palasi, pelikin alkoi kulkea muutaman heikomman ottelun jälkeen.

Jannik Vestergaard (Werder Bremen)

Heikosta Wolfsburg-ottelusta huolimatta Werder Bremenin tanskalaistoppari ansaitsee paikkansa kuukauden joukkueesta. Kuka olisi uskonut näinkin stabiileihin suorituksiin sen jälkeen, kun 22-vuotias Jannik Vestergaard vietti puoli kautta Hoffenheimin vaihtopenkillä. Annettakoon muutama virhe tällä kertaa anteeksi. Voi olla, että tanskalainen ei enää seuraaviin kuukauden joukkueisiin mahdu.

Tony Jantschke (Borussia Mönchengladbach)

Kuusi ottelua, kaksi päästettyä maalia. Sommerin lisäksi myös Mönchengladbachin tasapainoinen puolustuspelaaminen on mahdollistanut nollapelien pitämiseen. Tony Jantschke ei ole kentän näkyvin pelaaja, mutta mies on rautaa omalla paikallaan. 24-vuotiaalta topparilta ei liikoja odotettu, mutta nyt peli kulkee. Sattumoisin joukkueen ainoa tappio tuli, kun Jantschke ei pelannut.

Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg)

Ricardo Rodríguez on esiintynyt tällä kaudella aiemminkin erillaisissa Bundesliiga.comin tähdistöissä ja Top 5-listauksissa. Sveitsiläinen ottaa paikkansa vasemman puolustajan tontilta tälläkin kertaa. Loistavaa pelaamista niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Hieman hätäisen näköisestä pelityylistä huolimatta Rodríguez selviää tilanteista lähes aina voittajana.

Keskikenttä

İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund)

Laatu, jonka monet olivat jo unohtaneet. İlkay Gündoğan palasi kentille oltuaan sivussa 422 päivää loukkaantumisen vuoksi. Alun totuttelun jälkeen mies alkaa viimein löytämään sitä tasoa, millä turkkilaisperäinen keskikenttäpelaaja totuttiin näkemään ennen loukkaantumisiaan. Gündoğanin taitoa ja luovuutta Dortmundin keskikenttä olikin kaivannut. Esitys Schalkea vastaan Revierderbyssä kruunasi miehen nappiin menneen helmikuun.

Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach)

Christoph Kramer ja Granit Xhaka ovat muodostaneet yhden Bundesligan aliarvostetuimmista keskikentän kaksikoista. Nyt valinta kohdistuu sveitsiläiseen, sillä Kramer ei ollut helmikuussa niin näkyvässä roolissa. Xhaka sen sijaan pelasi loistavasti illasta toiseen, ja mies toi viimehetken osumallaan voiton derbyssä FC Kölniä vastaan. Ja kuten aiemmin mainituista tilastoista voi päätellä, homma toimii myös puolustussuuntaan.

Arjen Robben (Bayern München)

Arjen Robbenin kausi lienee miehen uran parhaita, ellei jopa paras. Vähän heikommin menneestä Wolfsburg-ottelusta huolimatta hollantilainen kuuluu ehdottomasti kuukauden joukkueeseen. Edellisessä viidessä Bundesliga-ottelussa Robben on tehtaillut tehot 7+4. Hollantilainen on ollut pääsääntöisesti täysin pitelemätön. Vastustajien kannalta pelottavaa on se, että nyt myös Franck Ribéry on pääsemässä iskuun. Viime otteluissa ollaan nähty myrskyvaroituksia hollantilais-ranskalaisen yhteistyön toimivuudesta.

Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg)

Belgialaisen valinta tähdistöön on itsestäänselvyys. Täysin suvereenit otteet ovat jatkuneet myös kevätpuoliskolla. Huipennuksena toki täysdominointi Bayerni Müncheniä vastaan. Kevin De Bruynen edellisen kuuden pelin saldona on neljä maalia ja viisi maalisyöttöä. Kun Wolfsburg tekee maalin, on De Bruyne useimmiten jollain tapaa osallisena. Tällä hetkellä belgialaista ei voi liikaa hehkuttaa.

Marco Reus (Borussia Dortmund)

Jos Dortmundin piristynyt peli-ilme ja hyökkäyspeli pitää henkilöidä johonkin pelaajaan, on se Marco Reus. Hyökätessä mies tuntuu olevan kaikkialla, eivätkä aiemmat loukkaantumiset näytä menoa haittaavan. Tehojakin on tullut ihan mukavasti. Kuukauden huikeimpana suorituksena pitää mainita upea syöttö Pierre-Emerick Aubameyangin maaliin Mainzia vastaan. Jos pelitovereiden viimeistely olisi samalla tasolla kuin Reusin syötöt, olisi maalisyöttöjä kasassa jo melkoinen liuta.

Hyökkäys

Bas Dost (Vfl Wolfsburg)

Bas Dostin valintaa kuukauden joukkueeseen ei tarvitsisi perustella millään tavalla. Aiemmin vaihtopenkkiä kuluttanut, ja lähinnä silloin tällöin maalipuiden väliin osunut 192-senttinen hollantilainen on paukuttanut edellisessä kahdeksassa ottelussaan peräti 13 maalia. Kuka olisi ikinä uskonut? Dost tuntuu olevan täydellinen pelaaja päättämään Wolfsburgin hyökkäyksiä. Saa nähdä kuinka kauan lento jatkuu.

Valmentaja

Viktor Skrypnyk

Kuukauden valmentaja on Werder Bremenin Viktor Skrypnyk. Lucian Favren Mönchengladbachilla on ollut vaikeuksia hyökkäyspelin kanssa. Dieter Heckingin Wolfsburg on sen sijaan puolustanut heikosti. Alkukaudesta vahvaksi putoajaehdokkaaksi tuomittu Werder Bremen on ukrainalaisen alaisuudessa saanut kummatkkin osa-alueet toimimaan. Viikonlopun tappio Wolfsburgille ei poista sitä tosiasiaa, että Werder Bremen oli helmikuun positiivisin yllättäjä.

loading comments...