Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan maaliskuun joukkue: Leverkusenin ja Gladbachin ylivoimaa

Kirjoittaja: — 31/03/2015

Bundesliiga.com aloitti helmikuussa uuden juttusarjan. Nimi “Kuukauden joukkue” kertonee kaiken tarpeellisen. Kyseessä on siis Bundesligan tähdistöjoukkue.

Tällä kertaa huomioimme maajoukkue-tauon vuoksi myös kuun vaihteessa pelatut ottelut. Lopullinen joukkueemme taipuu 4-4-2-formaattiin.

Maalivahti

Bernd Leno (Bayer Leverkusen)

Leno on useimmiten jäänyt ilman mainintoja Bundesliiga.comin tähdistöissä ja Top 5-jutuissa. Nyt hyvää kautta pelaava Bayer Leverkusenin maalivahti on ottanut vielä yhden askeleen kohti huippua. 23-vuotias kassari ei päästänyt maaliskuussa maalin maalia Bundesligassa, ja hyviä torjuntoja kertyi jokaisessa ottelussa.

Puolustus

Rafina (Bayern München)

Kokenut Rafinha lienee tällä hetkellä yksi pelipaikkansa parhaita pelaajia koko maailmassa. Miehen kontribuutio Bayern Münchenin peliin on ollut silmin nähtävissä. Pep Guardiolan pelitapa sopii brassille, ja Rafinha oli oma vakuuttava itsensä myös maaliskuussa. Maalisyöttöjä syntyi yksi kappale.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen)

Kuten yllä mainittiin, Werkself ei päästänyt maaliskuun aikana maaliakaan. Muutenkin Roger Schmidtin suojattien puolustuspelaaminen on näyttänyt hyvin organisoidulta. Emir Spahić nousi tällä kertaa tähdistöömme ennen Atlético-ottelussa rankkarinsa tuhrinutta Ömer Toprakkia.

Martin Stranzl (Borussia Mönchengladbach)

Myös Mönchengladbachin puolustus on ollut viimeisimpien viikkojen aikana kuosissa. Omissa soi maaliskuussa vain kahdesti. Yksi joukkueen puolustuksen ehdottomista johtohahmoista on 35-vuotias Martin Stranzl. Itävaltalainen pelaa loistavaa kautta, ja etenkin Bayern-ottelu oli mieheltä mainio. Kickerin koko kauden arvosanakeskiarvo 2,69 kertonee tarpeeksi.

Wendell (Bayer Leverkusen)

Leverkusen-leirissä ei ole tullut ikävä Tin Jedjavia. Wendell oli maaliskuun ajan loistavassa iskussa, ja brassi iski upean maalin kuun puolessa välissä VfB Stuttgartin verkkoon. Whoscored.com -sivusto antoi Wendellille ottelusta arvosanaksi 9,75. Muissakin peleissä mies hoiti tonttinsa kumpaankin suuntaan.

Keskikenttä

Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach)

Kramer oli muutaman kuukauden ajan hieman varjojen mailla, mutta nyt peli on alkanut taas luistaa. Mies pelasi loistavan ottelun etenkin Bayern Müncheniä vastaan Allianz Arenalla Mönchengladbachin hakiessa äärimmäisen tärkeät kolme pistettä. Kramer pohjusti upealla kuljetuksellaan Raffaelin 0-2-osuman.

Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen)

Ja vielä yksi pelaaja hyvävireisen Leverkusenin riveistä. Gonzalo Castro on kaikessa hiljaisuudessa pelannut todella korkealla tasolla. Keskikentän dominoinnin ohessa mies antoi myös kolme maalisyöttöä maaliskuussa. Kickeriltä napsahti arvosanoiksi 2.5, 3.0, 2.5 ja 2.0. Ei huonosti.

Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg)

Kevin De Bruyne ei viime viikkoina yltänyt aivan samaan dominanssiin kuin helmikuussa, mutta jälki oli silti tehojen valossa mukiinmenevää. Viidessä otteussa syntyi kolme maalia ja kolme maalisyöttöä. Belgialainen ratkaisi yksin Freiburg-ottelun, ja mies oli hyvin vahvasti esillä, kun Wolfsburg tiputti Internazionalen Eurooppa-liigassa.

Franck Ribéry (Bayern München)

Ribéry oli maaliskuun alkupuolella Bayernille suurin ratkaisupelaaja Arjen Robbenin sijaan. Kaksikon poissaolo näkyi karusti esimerkiksi ottelussa Borussia Mönchengladbachia vastaan. Joka tapauksessa pelaamissaan neljässä ottelussa Ribery iski tehot 4+3. Whoscored.com arvioi näiden pelien keskimääräiseksi arvasanaksi 8,95. Loukkaantumisten sävyttämän alkukauden jälkeen ranskalainen alkaa päästä iskuun ratkaisupelien lähestyessä.

Hyökkäys

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Pelkästään voittomaali Revierderbyssä sekä sitä seurannut Batman-tuuletus riittäisivät nostamaan Pierre-Emerick Aubameyangin tähdistöön. Gabonilainen pelasi kuitenkin kokonaisuudessaan ehjän kuukauden, vaikka Juventusta vastaa koko joukkue hyytyi pahemman kerran. Mies maalasi myös kahdesti Hannoverin verkkoon.

Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)

Neljä ottelua, viisi maalia ja yksi maalisyöttö. Näillä meriiteillä Alexander Meieriä ei voi jättää maaliskuun joukkueen ulkopuolelle. 196-senttisen rymistelijän kausi on ollut suorastaan huikea, ja täysin vastoin kaikkia odotuksia Meier johtaa koko liigan maalipörssiä 19 osumallaan. Eintrachtin peli on ollut ailahtelevaista, mutta 32-vuotias konkari on tuonut joukkueelleen monet tärkeät pisteet.

Valmentaja

Lucien Favre (Borussia Mönchengladbach)

Lucien Favrella napsahti juuri neljä vuotta täyteen Mönchengladbachin päävalmentajana. Nykyaikana menestyvät projektivalmentajat tuntuvat olevan suoranainen harvinaisuus, mutta Gladbach on nyt tasapainoisempi kuin koskaan aiemmin Favren aikana. Myös Leverkusen on parantanut peliään, joten kolmannesta sijasta tulee vielä huikea taisto, mutta paikka neljän joukossa on jo melko lähellä. Kuukauden komeimpana päänahkana Favre pesi Guardiolan taktisesti Allianz Arenalla 100-0.

Edelliset kuukauden joukkueet

Helmikuu

loading comments...