Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Näkökulma: Bundesligan syyspuoliskon tähdistökentällinen

Kirjoittaja: — 24/12/2014

Bundesliiga.com päätti sarjan puolenvälin krouvin kunniaksi laatia kasaan syyspuoliskon tähdistökentällisen. Monia kovia pelimiehiä jäi listauksen ulkopuolelle, mutta vielä kovempia nimiä löysi tiensä tähdistöön.

Maalivahti

Tähdistökentällisen maalivahdiksi on olemassa ainoastaan yksi itseoikeutettu vaihtoehto: Manuel Neuer. Bayern München on päästänyt 17 ottelussa vain neljä maalia! Joukkue dominoi ottelua kuin ottelua, mutta se ei tarkoita, että maalivahti joutuisi seisomaan täysin toimettomana. Neuer on napannut kauden aikana monta naurettavan upeaa koppia, jotka ovat musertaneet vastustajan selkärangan lopullisesti. Sen lisäksi, että saksalainen on loistava torjuja, on miehen uskalias pelityyli mullistanut maalivahtien pelaamisen koko lajissa. Neuer ei ole turhaan ehdolla maailman parhaaksi pelaajaksi!

Tyrkyllä: Ralf Fährmann. Bundesliiga.com ei ole aiemmissa listauksissaan huomioinut Schalke-vahtia juuri lainkaan, joten annetaan hyvän kauden pelanneelle Fährmannille ansaitsemansa maininta. Schalke puolustus on ollut yllättävän pahasti tuuliajolla lähes koko syksyn, mutta saksalaisvahti on onnistunut usein pelastamaan pisteet Kuninkaansinisille.

Puolustus

34-vuotias Martin Stranzl pelaa loistavaa kautta Borussia Mönchengladbachin takalinjoilla. Joukkue on sarjassa neljätenä, ja se on päästänyt toiseksi vähiten maaleja. Itävaltainen on pelannut koko joukkueen tavoin tasapainoisen kauden. Stranzlin nimi löytyy mm. Kickerin ja Bildin arvosteluiden kärkipäästä, eikä tilastoissa muutenkaan ole valittamista. Konkari on mm. vienyt kaksinkamppailuit nimiinsä 73,65 prosenttisesti.

Naldo on pelannut Saksassa jo iät ja ajat, mutta aina vain brassi onnistuu yllättämään. Meneillään oleva kausi on ollut Naldolta suorastaan maaginen. Mies on tykittänyt peräti viisi maalia! Ja kuinka tärkeitä maaleja! Wolfsburg on sarjassa toisena, ja vaikka puolustuspeli ei aina vaikuta kovin stabiililta, ei joukkue ole päästänyt kuin 17 maalia. Naldo on voittanut kaksinkamppailut 66 prosenttisesti ja katkonut eniten koko sarjassa.

Neuer ei ole yksin vastuussa siitä, että Bayern on päästänyt vain neljä maalia. Koko joukkueen puolustus on toiminut erinomaisesti, mutta Jérôme Boateng on nostettava esiin. Miehellä ei ole heikkouksia, ja taidoiltaan Boateng sopii loistavasti joukkueen pallonhallintapeliin. Tiukkojen paikkojen tullessa ghanalainen on mies paikallaan. Boateng on yksi tämän hetken parhaista puolustajista koko maailmassa.

Tyrkyllä: Niklas Süle. Etenkin alkusyksystä Hoffenheimin puolustus oli yksi liigan parhaimipia. Joukkueen alakerran johtohahmo on ollut vuonna 1995 syntynyt Niklas Süle. Lähes kaksimetrinen toppari on pelannut vahvan syksyn, mutta ikävä kyllä polvivamma saattaa pitää nuorukaisen sivussa koko kevätpuoliskon.

Keskikenttä

Lars Bender on kaikessa hiljaisuudessa pelannut varsin tasaisen ja hyvän kauden kolmantena olevan Bayer Leverkusenin keskikentän pohjalla. Saksan maajoukkuemies on tasapainoittava palainen Roger Schmidtin palapelissä. Bender on katko-, taklaus- ja riistotilastoissa Bundesligan kärkipäässä. Laadukas ja tasainen pelaaja on jäänyt tällä kaudella joukkueen säkenöivien hyökkääjien varjoon, mutta ei Benderiin turhaan luoteta vuodesta toiseen.

Puolen kauden perusteella Xabi Alonso on kuin luotu toteuttamaan Pep Guardiolan pelitapaa. Espanjalainen on laittanut tukun syöttöennätyksiä uusiksi, ja ollut muutenkin Bayernin keskikentän, tai oikeastaan koko liigan Herra ja Hidalgo. Spekuloinnit miehen jalkojen riittämättömyydestä ovat ainakin toistaiseksi paljastuneet täysin turhiksi. Hieno pelaaja, joka on osoittanut loistavuutensa nyt Englannissa, Espanjassa ja Saksassa. Legenda!

Syyspuoliskon parhaasta pelaajasta puhuttaessa Arjen Robbenin nimi nousee usein ensimmäisenä esiin. Hollantilainen on ollut täysin pitelemätön, eikä Münchenissä ole enää kuukausiin tuskailtu tehottoman pallonhallinnan vuoksi. Robbenin meriitit eivät perustu pelkästään tehoihin, vaan lisäksi miehen aktiivisuus tekee Bayernin hyökkäyspelistä monipuolista. Tuloksen voi käydä tarkastamassa sarjataulukosta. Niin, ja onhan hollantilainen toki tehojenkin valossa Bundesligan parhaimmistoa: Maaleja on kertynyt jo kymmenen ja syöttöjä kolme.

Wolfsburgin peli on ollut erittäin mielyttävää seurata, ja Kevin De Bruyne on toiminut koko syksyn Susien hyökkäyksien kapellimestarina. Joissain otteluissa belgialainen on ollut suorastaan huikean dominoiva ja tehnyt käytännössä, mitä on halunnut. De Bruyne johtaa Bundesligan syöttötilastoa kymmenellä syötöllään. Maalejakin on siinä sivussa tullut kolme. Taitava ja luova belgialainen on ehdottomast yksi syksyn parhaista pelaajista!

Karim Bellarabin tahti on hieman hiljentynyt viime aikoina, mutta mies on silti pakko nostaa tähdistökentälliseen kokonaisuudessaan huikean syyspuoliskon ansiosta. Vikkelä ja taitava laitakiituri on noussut puolituntemattomasta ex-lahjakkuudesta parrasvaloihin vain muutamassa kuukaudessa. Upeita ja tärkeitä osumia. Bundesligassa Bellarabi on kirjauttanut tehot 8+4.

Tyrkyllä: Christoph Kramer. Hienoa alkukautta sävyttää yksi kohtalokas moka Dortmundia vastaan, ja siksi maailmanmestari jäi tähdistön ulkopuolelle. Keltamustien kurssia voitto ei ikinä kääntänyt, mutta Borussia Mönchengladbachin kupla puhkesi tuolloin, ja hassuttelut mestaruudesta ja Kramerin supertähteydestä hukkuivat jonnekkin Rein-joen syövereihin.

Hyökkäys

Alexander Meier on jo vuosia ollut Eintracht Frankfurtin seuraikoni ja Bundesligan seuraajille tuttu pelaaja, mutta vasta 31-vuotiaana mies on nousemassa hieman isompaan tietoisuuteen. Huikeat 13 maalia puoleen kauteen. Tällä hetkellä Meier on vahvoilla maalipörssin voittajaksi. 196-senttinen hyökkääjä on kehittynyt monipuoliseksi viimeistelijäksi, ja useimmat miehen osumista ovat tulleet tärkeään paikkaan.

Bayern Münchenin hyökkäyspeli on ollut vuosikausia kenties maailman tehokkainta, mutta Thomas Mülleriä ei koskaan nosteta jalustalle isointa kalaa pohtiessa. Bayern-kasvatti on kuitenkin merkittävässä roolissa joukkueessa. Müllerin pelistä mielenkiintoista tekee, ettei sitä voi oikein laittaa mihinkään kontekstiin. Silti kaveri on melkein aina siellä missä tapahtuu. Tehoja modernin ajan hyökkääjä on paukutellut mukavat 7+5.

Tyrkyllä: Eric Maxim Choupo-Moting. Kuninkaansinisten hyökkäyspeli on ollut hieman takkuilevaa, mutta Choupo-Moting on kliinisyydellään pelastanut monet pisteet Schalkelle. Kamerunlainen on yhdeksällä maalillaan ja neljällä syötöllään tehopörssissä melko hyvissä asetelmissa.

Tähdistökentällinen (3-5-2)

Maalivahti: Manuel Neuer (Bayern München)
Puolustaja: Martin Stranzl (Borussia Mönchengladbach)
Puolustaja: Naldo (VfL Wolfsburg)
Puolustaja: Jérôme Boateng (Bayern München)
Keskikenttä: Xabi Alonso (Bayern München)
Keskikenttä: Lars Bender (Bayer Leverkusen)
Keskikenttä: Arjen Robben (Bayern München)
Keskikenttä: Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg)
Keskikenttä: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen)
Hyökkääjä: Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)
Hyökkäähä: Thomas Müller (Bayern München) 

Alkukauden tähtistökentällinen (17.10)

loading comments...