Bayern eteni Mestarien liigan puolivälieriin murskavoitolla – Robben loukkaantui

Kirjoittaja: — 11/03/2015

Bayern München murjoi ukrainalaisen Shakhtar Donetskin Allianz Arenalla maalein 7-0. Voiton myötä Pep Guardiolan miehistö eteni Mestarien liigan puolivälieriin.

Ottelupari ratkesi käytännössä jo alkuminuuteilla. Oleksandr Kucher kaatoi läpiajoon karkaamassa olleen Mario Götzen. Pallo vietiin pilkulle ja Kucher ajettiin suoralla punaisella kortilla pihalle. Thomas Müller laittoi rankkarin varmasti maaliin.

Ottelun luonnetta tämän jälkeen ei ollut vaikea arvata. Isännät siirtelivät palloa kaikessa rauhassa rakennellen tukun hyviä paikkoja. Robert Lewandowski puski Rafinhan mainiosta keskityksestä tolppaan, Müller laukoi vain hieman ohi ja Andriy Pyatov torjui Franck Ribéryn yritykset.

Shakhtarilla oli yksi vaarallisen oloinen vastahyökkäys, mutta Jérôme Boateng katkoi tilanteen loistavasti. Sama mies vastasi myös 34. minuutilla syntyneestä 2-0-maalista. Pallo jäi kulmapotkun jälkitilanteesta pöyrimään Shakhtarin rangaistusalueelle. Pyatov torjui vielä Lewandowskin yrityksen, mutta Boateng laittoi karat pussiin.

Bayern sai ensimmäisellä puoliskolla myös jobinpostia, kun Arjen Robben ilmeisesti reväytti vasemman takareitensä. Hollantilainen vaihdettiin pois hetkeä myöhemmin.

Ribéry lisäsi toisen puoliajan alussa kotijoukkueen johtoa. Ranskalainen murtautui laidaltaan rangaistusalueelle ja syötti pallon takaviistoon David Alaballe. Itävaltainen palautti pelivälineen Ribérylle, joka kuljetti vetopaikkaan ja laukoi alanurkkaan.

Ja kaksi minuuttia myöhemmin verkot heiluivat jälleen. Ribéry ehti juuri ja juuri palloon ennen päätyrajaa. Miehen kääntö kimposi Ryatovin hyppysistä Müllerille, joka pisti pelivälineen tyhjään maaliin.

Noin tunnin pelin jälkeen Juan Bernat pääsi hyvän kuljetuksensa jälkeen laukomaan, mutta Pyotov torjui laukauksen vaivoin kulmapotkuksi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Holger Badstuber puski Rafinhan keskityksestä isäntien illan viidennen osuman.

Lopulta myös Lewandowski onnistui. Puolalainen otti Bastian Schweinsteigerin hallitun avauksen rinnallaan haltuun ja karkasi läpiajoon. Pyotov sai jalkansa väliin, mutta pallo painui silti alanurkkaan.

Illan viimeisestä osumasta vastasi Götze. Mies pysäytti pallon rangaistusalueella, teki itselleen tilaa ja laukoi alanurkkaan.

Puolivälieräparit arvotaan perjantaina. Puolivälierät alkavat huhtikuun 14. päivä.

Toimittajan sana

Ottelun luonne oli helppo ennustaa, mutta punaisen kortin jälkeen sen pystyi lukemaan jo huomisen hesarista. Käytännössä ottelupari oli muutenkin sitä myöten selvä. 2-0-osuma katkaisi sitten viimeistään vierailijoiden selkärangan. Loppu oli lähinnä pelailua ja Shakhtarin nöyryytystä.

Robbenin loukkaantuminen on tietenkin ikävä asia. Kyseessä näytti olevan ilmiselvä revähdys. Myöhemmin selviää kuinka pahasti takareiden lihakset ovat vaurioituneet. Muutaman viikon huili lienee ainakin lähtökohtaisesti luvassa.