Bayern teki Mestarien Liigan ennätyksen Moskovan hyisessä illassa

Kirjoittaja: — 27/11/2013

Bayern München onnistui tavoitteessaan ja otti nimiinsä uuden Mestarien Liigan ennätyksen. Se voitti CSKA Moskovan maalein 3-1 ja kasvatti Mestarien Liigan voittoputkensa jo kymmeneen otteluun. Aiemmin se jakoi ennätyksen FC Barcelonan kanssa, mutta nyt ennätys on yksin Bayernin.

Khimki-stadionin olosuhteet olivat vielä ankarammat kuin uskallettiin odottaa. Pakkasmittari oli laskenut seitsemään asteeseen, lunta tuiskutti ja 90 prosentin ilmankosteus teki kelistä vieläkin kylmemmän oloisen. Bayernin loukkaantumissuma pakotti nostamaan vaihtopenkille juniori-ikäiset Julian Greenin, Mitchell Weiserin ja Pierre-Emile Höjbjergin. Avauksessa ei kuitenkaan ainuttakaan yllätystä ollut, vaan Bayern pelasi parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Kotijoukkue CSKA Moskova puolestaan koki ankaran takaiskun, kun ällistyttävän kuumassa vireessä ollut hyökkääjä Seydou Doumbia joutui seuraamaan ottelua reisivamman takia katsomosta. Doumbian paikan kärjessä otti nigerialainen Ahmed Musa.

CSKA aloitti pelin sähäkästi ja sai kulmapotkujakin kuin liukuhihnalta. Viimeistely kuitenkin ontui ja pelin 17. minuutilla Arjen Robben avasi Bayernin maalihanat vieraiden ensimmäisestä maalipaikasta. Kymmenen minuuttia myöhemmin valmentaja Pep Guardiola sai kuitenkin uuden murheenkryynin, kun joukkueen luotettava kippari Philipp Lahm jouduttiin ottamaan kentältä tämän pideltyä reittään. Lahmin korvasi kentällä Thiago ja kapteeninnauhan otti maalivahti Manuel Neuer.

Hondan tuhlailu Bayernin pelastus

Jo avausjakso oli lievää kotijoukkueen hallintaa, mutta etenkin toiselle jaksolle CSKA tuli ryminällä. Joukkueen japanilaistähti Keisuke Honda jäätyi jatkuvasti tekopaikoissaan pahemman kerran. Ja kuten niin usein käy: yhden tuhlaillessa toinen rankaisee. Mario Götze nousi taidokkaasti maalipaikkaan eikä erehtynyt vaan vei triplamestarin jo kahden maalin johtoon. CSKA ei kuitenkaan antanut päiden painua. Danten pelattua palloa kädellään rangaistusalueella Honda sai vihdoin paikan, josta ei erehtynyt ja toi kotijoukkueen rankkarista maalin päähän.

Bayernia on järkytetty takaiskuilla ennenkin eikä se nytkään tilanteesta säikähtänyt. Melkein heti Hondan maalin jälkeen Götze laukoi pallon tolppaan ja CSKA-puolustaja Georgi Schennikov joutui rikkomaan paluupalloa tavoitellutta Robbenia. Vierasjoukkueen pilkun ampui verkon perukoille Thomas Müller. Vielä ottelun lopulla CSKA:n Zoran Tosic ampui pallon ylärimaan, mutta lisäosumia ei enää nähty. 18-vuotias Julian Green debytoi Mestarien Liigassa viiden minuutin ajan, kun taululla jo komeilivat 1-3-loppunumerot.

Mikäli Manchester City ei kaada tänään kotikentällään Viktoria Plzeniä, on Bayernin lohkovoitto varma jo ennen päätöskierrosta. Jos City kuitenkin odotetun voiton ottaa, on sillä vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta lohkon ykköseksi. Tämä edellyttäisi silti Cityltä vähintään kahden maalin voittoa ja kolmen maalin tekemistä Allianz-Areenalla. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä viimeksi Cityn kannalta riittävän suurinumeroinen tappio kohtasi Bayernia kotikentällä 20.9.2008, jolloin Werder Bremen haki pisteet Münchenistä maalein 5-2.