Bayern tyylitteli voittoon TsSKA Moskovan kustannuksella

Kirjoittaja: — 10/12/2014

Mestarien liigan lohkovaihe on saatu päätökseen. Bayern München oli jo varmistanut lohkovoittonsa ennen viimeistä otteluaan, jossa se päihitti Allianz-Arenalla TsSKA Moskovan maalein 3-0.

Bayern otti odotetusti pallonhallinnan itselleen heti alkuminuuteista lähtien, mutta ensimmäinen paikka siunaantui TsSKA:lle. Roman Eremenko antoi loistavan keskityksen maalille, mutta Seydou Doumbia puski pallon hieman maalin ohi.

Isännät siirtyivät johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Franck Ribéry vedettiin nurin, ja tilanteesta tuomittiin oikeutetusti rangaistuspotku, jonka Thomas Müller sijoitti varmasti verkon perukoille. Osuman myötä Müllerista tuli eniten maaleja Bayernin paidassa Mestarien liigassa tehnyt pelaaja.

Hieman maalin jälkeen Doumbia pujotteli koko Bayern-puolustuksen läpi, mutta Manuel Neuer osottautui liian vaikeaksi ohitettavaksi.

Vielä ennen taukovihellystä Bastian Schweinsteiger laukoi vaarallisesti, mutta TsSKA:n maalivahti Igor Afinfeev torjui kudin kulmapotkuksi.

Toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hallinnassa, mutta laukaukset jäivät pääosin liian kevyiksi. Myös vierailijat pääsivät muutamaan hyvään vastahyökkäykseen, mutta keinot loppuivat kesken rangaistusalueen tuntumassa.

Bayern pääsi jatkuvasti lähemmäksi maalintekoa, mutta onnikaan ei ollut myötä. Robert Lewandowski pääsi upean kuvion päätteksi yrittämään avopaikasta, mutta jotenkin mies sai vielä käännettyä puskunsa TsSKA:n puolustajan jalkaan.

Apina Lewandowskin harteilla kasvoi. Hetkeä myöhemmin puolalainen onnistui kiertämään jo maalivahdin, mutta miehen laukaus tyhjästä maalista osui tolpan sisäreunaan.

TsSKA alkoi väsyä pahemman kerran. Lopulta kotijoukkue sai täysin ansaitun 2-0 osumansa. Peliväline pyöri pitkään rangaistusaluuella, kunnes Schweinsteiger nosti sen takatolpalle, mistä Sebastian Rode puski pallon voimalla maaliin.

Pyöritys vierailijoiden päädyssä jatkuin loppuun asti. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Bayern pelasi näppärän kuvion, jonka seurauksena Mario Götze pääsi nokikkain Afinfeevin kanssa, eikä mies erehtynyt.

Bayernin seuraava vastustaja on joko PSG, Juventus, Arsenal, Shakhtar Donetsk tai FC Basel. Neljännesvälieräparit arvotaan maanantaina.