Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Alexander Meier

Kirjoittaja: — 11/12/2014

Eintracht Frankfurt on ollut viime aikoina piristävä ilmestys Bundesligassa. Joukkue on pelannut viihdyttävää jalkapalloa ja paukutellut kolmanneksi eniten maaleja Bundesligassa. Erityisen hyvässä vireessä on ollut joukkueen 31-vuotias hyökkääjä Alexander Meier. Viikonloppuna mies iski kaksi maalia, kun Eintracht kuritti Werder Bremenia maalein 5-2. Sama kaveri johtaa koko Bundesligan maalipörssiä kymmenellä osumallaan.

Meier oli tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa neljännen kierroksen ottelussa Schalkea vastaan, ja vain vartin pelin jälkeen Alex kiitti vastuusta viemällä Frankfurtin johtoon. Ottelu päättyi tasan, mutta sen jälkeen Meier on ollut avauskokoonpanossa, ja mies on jäänyt vain kolmesti maaleitta.

Die Adlerin hyökkäyksiä on jo pitkään säestänyt honkkelimainen pelaaja numerolla 14. Meier vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Hampurissa, mutta edelliset kymmenen vuotta mies on elänyt ja pelannut Frankfurtissa. 196-senttinen hyökkääjä on tahkonnut Eintracht Frankfurtin paidassa peräti 318 virallista ottelua. Vuosien varrella maaleja on kertynyt 111, ja maalisyöttöjäkin tilastoinnista riippuen noin 50.

Eintracht on kokenut Meirin aikana euro-otteluita, putoamisia ja nousuja. Alexilla on ollut vuositolkulla Frankfurtissa iso rooli. Joukkoon on toki mahtunut muutama heikompi kausi ja muutama ikävä loukkaantuminen. Pääpiirteittäin voisi sanoa, että saksalainen on parantunut kuin viini vanhetessaan. Hieman ujon oloisesta kaverista, on vuosien mittaan kasvanut seura-ikoni ja johtajatyyppi. Kaudella 2012-2013 Meier paukutti 16 Bundesliga-osumaa, mikä on hyökkääjän henkilökohtainen ennätys. Toistaiseksi.

Myös pelillisesti kehitystä on vuosien mittaan tapahtunut. Alkuaikoinaan mies antoi hyvin kulmikkaan ja kömpelön kuvan itsestään. Pituuteensa nähden Meier oli varsin huono pääpelaaja. Nyt 31-vuotias liehuletti liikkuu sulavammin, käyttää kroppaansa paremmin ja voittaa ilmassa kaksintaisteluita hyvällä prosentilla. Ennen saksalainen pelasi alempana, mutta puhtaana hyökkääjänä pelaaminen tuntuisi sopivan miehen ominaisuuksille sittenkin paremmin.

Viimeistelijinä Meier on aina ollut hyvä, eikä pelinäkemyksessä ole mitään vikaa. Maalisyöttöjä onkin kertynyt uran aikana melkoisesti. Verkkaisesta olemuksestaan huolimatta Meier pinkoo pitkillä jaloillaan yllättävän lujaa. On Alexilla myös heikkouksia. Vaikkei kyseessä ole liigan pahin puujalka, ei Meiriä viitsi lukea samaan kastiin Zlatan Ibrahimovićin tai muiden kookkaiden ja taitavien pelaajien kanssa.

Meneillään olevasta kaudesta saattaa hyvin tulla Meierin uran paras. Kaiken mennessä nappiin joukkue saattaa löytyä kevään päätteeksi europaikoilta. Ryhmä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Meierin pelaamiseen on erityisesti vaikuttanut Haris Seferovićin kanssa löytynyt yhteinen sävel. Miehet ovat muodostaneet kärkiparin Frankfurtin 4-4-2-systeemissä. Seferović on kaksikosta se pelaavampi osapuoli, mutta kavereista löytyy silti sopivassa määrin samankaltaisuutta, mikä tuo yllätyksellisyyttä Eintrachtin peliin. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut tällä kaudella mainiosti.

Meier ei tietyistä puutteistaan johtuen ikinä lyönyt läpi kaikkein terävimmällä huipulla, eikä mies sitä tule koskaan tekemäänkään. Silti esimerkiksi Bundesligan maalipörssin voitto olisi suoritus, johon harva tähtipelaajakaan pystyy. Siihen on vielä pitkä matka, mutta kaikki on mahdollista.

loading comments...