Mönchengladbach paineli lohkovoittoon Eurooppa-liigassa

Kirjoittaja: — 12/12/2014

Saksalaisten hyvät esitykset tämän kauden euroturnauksissa saivat jatkoa, kun Borussia Mönchengladbach nappasi Eurooppa-liigassa lohkovoiton. Lucien Favren suojatit murskasivat kotonaan FC Zürichin maalein 3-0.

Voitolla FC Zürich olisi säilyttänyt mahdollisuutensa päästä jatkopeleihin, mutta Mönchengladbach teki ne aikeet nopeasti turhaksi. Noin puolen tunnin pelin jälkeen pallo kimpoili onnekkaasti Patrick Herrmannille, joka kiersi maalivahdin ja pisti pelivälineen tyhjään häkkiin.

Ibrahima Traorélla ja Branimir Hrgotalla oli vielä mahdollisuudet lisätä johtoa ennen taukovihellystä, mutta tolppaa lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Hrgota pisti kuitenkin toisella puoliajalla haisemaan iskemällä kaksi maalia viidessä minuutissa. Noin tunnin kohdalla Raffael löysi mainiolla pallollaan maalin edestä ruotsalaisen, joka täräytti pelivälineen suoraan ilmasta verkon perukoille.

Seuraava osuma oli jo leikittelyä. Granit Xhaka vapautti Hrgotan läpiajoon, ja tämä chippasi pallon näyttävästi Zürich-vahti David Da Costan yli. Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty.

Lohkovoiton myötä Mönchengladbach eteni turnauksessa 32 parhaan joukkoon. Saksalaisille arvotaan vastustaja jatkopelien ensimmäiseen ottelupariin maanantaina.