Mönchengladbach haki täydet pisteet Kyprokselta

Kirjoittaja: — 06/11/2014

Eurooppa liigan illan ensimmäisissä otteluissa HJK:n lisäksi liekeissä oli myös Borussia Mönchengladbach, joka kohtasi vieraissa kyproslaisen Apollon Limassolin .Lucien Favren suojatit kiilasivat lohkokärkeen ottamalla 0-2-voiton.

Vierailijat pitivät palloa, kun Apollon keskittyi vastahyökkäyksiin. Noin 20 minuutin kohdilla kotijoukkueen maalivahti Bruno Vale venyi Branimir Hrgota puskun tielle.

Apollonilla oli myös muutama hyvä paikka ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauolle lähdettiin 0-0-tasatilanteessa.

Ottelun voittomaali syntyi 56. minuutilla. Thorgan Hazard teki mainion esityön ja Raffael puski pallon maaliin. Tämän jälkeen vierailijoiden peli vapautui, eikä kotijoukkueella ollut juurikaan sanottavaa. Apollonin kiri tyssäsi viimeistään lisä-ajalla syntyneeseen 0-2-maaliin. André Hahn löysi maalin edestä Patrick Herrmannin, joka sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Lohkon toisessa ottelussa Zürich voitti Villarrealin, joten Gladbach nousi kahdeksalla pisteellä lohkon kärkeen.

Toimittajan sana

Melko rutiininomainen voitto, vaikka Kypros on toki vaikea paikka vierailla. Gladbach piti palloa noin 65 prosenttisesti, ja joukkue vei myös maalipaikat nimiinsä 14-8

Lucian Favre suoritti jonkun verran rotaatiota, mutta myös Mönchengladbachin ns. kakkosmiehistökin pystyy pelamaan hyvällä tasolla. Se on iso plussa Bundesligassa, sillä esimerkiksi Wolfsburgin materiaali ei ole ihan yhtä leveä.