Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Franco Di Santo

Kirjoittaja: — 06/11/2014

Werder Bremen otti uuden valmentajansa alaisuudessa kauden ensimmäiset voittonsa viime viikolla. Ensin joukkue voitti cupissa FC Chemnitzerin ja sen jälkeen Bundesligassa Mainzin vieraissa. Joukkueen argentinalaiskärki Franco Di Santo osui otteluissa yhteensä kolme kertaa. Etenkin voittomaali Mainzia vastaan oli todellinen tyylinäyte.

Di Santo ei onnistunut pelkästään viime viikolla. 193-senttinen hyökkääjä on kuudella osumallaan Bundesligan maalipörssin jaetulla ykkössijalla. Jos Werder Bremen jatkaa yli 30 vuotta kestänyttä putkeaan korkeimmalla sarjatasolla veilä ensi kaudellakin, on Di Santo luultavasti se pelaaja, joka hoitaa joukkueelle tarvittavat pisteet tulevissa otteluissa.

Miehen tie parrasvaloihin ei ole sujunut mutkitta. Di Santo syntyi vuonna 1989 Mendozassa, Argentiinassa. Kaupunki sijaitsee lähellä Chilen rajaa, joten mies pelasi nuoruusvuotensa chileläisessä Audax Italianossa. Crespito (Pikku Crespo) vakuutti Chelsean skoutit otteillaan ja pian 19-vuotiasta nuorukaista oltiin jo viemässä Lontooseen.

The Bluesilla oli kovat odotukset Di Santon suhteen, eikä mies oikein ikinä pystynyt vastaamaan niihin. Kilpailullisia otteluita Chelseassa kertyi lopulta vain kahdeksan. Kaiken kaikkiaan argo vietti lopulta peräti viisi vuotta saarilla. Blackburnissa mies onnistui kaudella 2009-2010 vain kerran 22 ottelussa. Siirtyessään Wiganiin kesällä 2010, Di Santon markkina-arvo oli puolittunut siitä noin neljästä miljoonasta eurosta, minkä Chelsea aikoinaan hyökkääjästä pulitti.

Wiganissa mies pelasi kolmen kauden ajan Valioliigaa. Di Santo sai kyllä peliaikaa, mutta lähinnä vaihdosta kentälle tultuaan. Lähes sadassa esiintymisessä maaleja kertyi lopulta vain 13. Viidessä kaudessa lupaava juniori oli saarilla taantunut liigajyräksi.

Kesällä 2013 mies siirtyi ilmaisella siirrolla Werder Bremeniin. Alkukausi meni piloille loukkaantumisen ja kulttuurin sopeutumisen vuoksi, mutta nopeasti selvisi, että Saksa olisi Di Santolle paljon Englantia parempi ympäristö kehittyä pelaajana. Kauden päätteksi argo oli iskenyt neljä maalia ja antanut neljä maalisyöttöä

Vertaus Hernán Crespoon ei ole tuulesta temmattu. Miesten pelityyleissä on paljon samaa, joskin uudemman version uskottavuus viimeistelytaidon suhteen joutui koetuksille Englannissa. Kliseisesti voisi sanoa, että Di Santolla on isoksi mieheksi hyvä tekniikka. Miehen elegantti habitus antaa kuvan verkkaisesta pelaajasta, mutta todellisuudessa argo on melko nopea.

Miksi sitten melko vaatimattoman uran tehnyt Di Santo on yhtäkkiä alkanut paukuttelemaan maaleja? Miksi juuri argo pelastaisi Bremenin putoamiselta? Yksi syy on se, että miehen ominaisuudet sopivat hyvin vastahyökkäyspeliin ja pitkiin palloihin, joihin Werder Bremen on useimmiten tällä kaudella pakotettu. Kun tulosta syntyy, on asialla usein Di Santo. Argo onkin paukuttanut puolet joukkueensa maaleista.

Toinen syy on se, että ensimmäistä kertaa urallaan mies saa jatkuvasti vastuuta, ja itseluottamus on sen myötä kasvanut. Katsokaapa vaikka tuo viime viikonlopun maali toistamiseen.

loading comments...