Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

André Hahn Augsburgin nousukiidon takuumies – Bayer Leverkusenin kiinnostus herännyt

Kirjoittaja: — 23/12/2013

FC Augsburgin löytyminen sarjataulukon ylemmästä puoliskosta syyskauden jälkeen kuuluu Bundesliigan syksyn suurimpiin yllätyksiin. Tärkeä tekijä Augsburgin lennokkaan syksyn takana on 23-vuotias André Hahn. Laituri on Augsburgin paras maalintekijä, koko liigan kilometrihirmu ja Augsburgin huikean vuoden ilmentymä. Koko kalenterivuonna 2013 Augsburg on haalinut kasaan peräti 48 sarjapistettä ja sattuneesti André Hahn saapui Augsburgiin juuri tammikuussa 2013.

Nyt Augsburger Allgemeine-Zeitung ehdottaa Bayer Leverkusenin olevan kiinnostunut Hahnin palveluksista. Maajoukkuelaituri Sidney Samin sopimuksessa on naurettavan alhainen 2,5 miljoonan ulosostoklausuuli ja mikäli Sam päätyisi vaihtamaan maisemaa, olisi Hahn korkealla Leverkusenin hankintalistalla. Samia on viety vahvoissa huhuissa ainakin Schalkeen.

– Minä en tiedä mistään siirtohuhuista. Sopimukseni jatkuu vuoteen 2016 ja minä keskityn siihen, Hahn itse kommentoi huhua.

Augsburgin manageri Stefan Reuter ei Hahnille maisemanvaihtoa myöskään suosittele.

– Hän on viettänyt pääsarjassa vasta alle vuoden. Luulen, että hän on saanut hyviä neuvoja, jos hän ei suunnittele siirtoa muualle. Hänen tulisi ensin vakiinnuttaa asemansa meille, manageri painottaa.

Kakkosliigan sijaan pääsarjan läpimurtopelaajaksi

Hahnin siirryttyä Augsburgin riveihin 18. tammikuuta 2013 Augsburg uikutti Bundesliigan hännillä vain yhdeksällä pisteellään. Hän saapui Augsburgiin kolmosliigan Kickers Offenbachista ja luuli vain haalivansa kokemusta pääsarjasta puolen kauden ajan ennen uran jatkamista korkeintaan kakkosliigan tasolla. Joukkue kuitenkin intoutui hurjaan pistehamstraukseen, säilytti sarjapaikkansa ja on jatkanut syksyllä siitä, mihin keväällä jäi.

– En olisi koskaan uskaltanut kuvitella kaiken menevän näin hyvin. Teen vain parhaani ja autan seuraa niin hyvin kuin osaan. Tällä hetkellä se tuntuu onnistuvan hyvin, pohjoisen rannikkokaupungista Cuxhavenista kotoisin oleva Hahn sanoo.

– Hyvän pelin perusta on joukkueessa. Täällä on hyvä olla. Pelaamme kurinalaisesti, työskentelemme ahkerasti ja tuemme toinen toisiamme. Se on jokaiselle yksilölle tärkeää, laituri jatkaa.

Hahn ei väsy toipilaanakaan

Ahkeruus lieneekin kenties sopivin adjektiivi Hahnin kuvailemiseksi. Raataja iskee maaleja, luo tekopaikkoja ja on ensimmäisenä puolustuksen apuna. Miehen fysiikka onkin tehnyt valmentaja Markus Weinzierliin mieluisan vaikutuksen.

– Hahnilla on armoton fysiikka ja tällä hetkellä sellainen itseluottamus, joka tekee vaikutuksen jokaiseen, Weinzierl suitsuttaa.

Hahn oli lähellä joutua jättämään väliin viime viikon ottelun Eintracht Braunschweigia vastaan. Mies sairastui viikolla virustautiin, mutta toipui ajossa pelikuntoon, juoksi kentällä enemmän metrejä kuin kukaan muu ja teki kaupan päälle kaksi maalia alle kolmessa minuutissa.

– Toiset valmentajat olisivat kenties jättäneet hänet penkille. Mutta hän juoksee sairaanakin vain puoli kilometriä vähemmän ja siten enemmän kuin kukaan muu joukkueessa, Weinzierl hämmästelee.

loading comments...