Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Augsburg oli syyskauden suurin yllättäjä

Kirjoittaja: — 03/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Tässä osassa vuoron saa syyskauden yllätysjoukkue FC Augsburg. Augsburg pelasi pääsarjahistoriansa parhaan syksyn ja löytyy sijalta kahdeksan.

Augsburgin maaliero on kauden puolivälissä pakkasella, mutta joukkueen taisteluilme on ollut koko sarjan terhakkain. Augsburgin paidassa vipeltävien tuntemattomien suuruuksien selät eivät suoristu missään vaiheessa ja ryhmän työasenne onkin palkittu 24 sarjapisteellä. Maalinteko vieraissa on ollut vaikeaa, sillä yhdeksässä matkapelissä on syntynyt vain kuusi maalia. Vire kuitenkin vain koheni joulun lähestyessä, sillä viimeisessä kahdeksassa ottelussa Augsburgin onnistui kukistamaan vain Bayern München – kerran sarjassa ja kerran cupissa.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: André Hahn (6 maalia)
Syöttöhai: Tobias Werner (3 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Daniel Baier (1530/1530 minuuttia)
Paha poika: Paul Verhaegh (6 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Matthias Ostrzolek, 23-vuotias Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ex-laitapuolustaja on jaellut tarkkoja keskityksiä laidaltaan ja Puolan futismaajoukkueen kosiskelut ovat jälleen käynnistyneet

getty_hahnandre20130927
Paras pelaaja: André Hahn, yksi koko sarjan ahkerimmista työmyyristä hakeutuu jatkuvalla syötöllä maalipaikkoihin ja onkin joukkueensa paras maalipyssy. Hahnin seuraava urasiirto tulee olemaan isoa loikkaa suurempaan seuraan.

Syksyn kohokohta: 1-0-vierasvoitto Hampurista 7.12.
Syksyn synkin hetki: Surkea alku kaudelle Dortmundin haettua avauskierroksella 4-0-vierasvoiton Hampurista
Kevätkauden ennuste: Augsburgin terveystilanne oli koko syyskauden ajan koko sarjan paras. Mikäli loukkaantumiset eivät riepottele jatkossakaan ja kunto kestää kuluttavan pelitavan, voi sijoitus säilyä keskikastissa keväälläkin. Tavoite on edelleen vaatimattomasti sarjapaikan säilyttäminen, ja se varmistunee jo helmi-maaliskuussa. Nykyistä ylemmäs joukkueella ei realistisia mahdollisuuksia ole.

loading comments...