Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Mainzin syksy oli nousujohteinen

Kirjoittaja: — 02/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Sarjan paremman puolikkaan viimeisenä eli toisin sanoen yhdeksännellä sijalla majailee vuoristoratajoukkue FSV Mainz.

Mainz aloitti kauden komeasti kolmella voitolla, mutta voittoputkea seurasi peräti viiden ottelun tappioputki, cup-tappio Kölniä vastaan mukaan luettuna. Sen jälkeen oikea sävel on löytynyt ja Mainz on hivuttautunut hiljalleen lähemmäs kärkeä. Lokakuun lopun jälkeen joukkue on hävinnyt vain kahdesti, Augsburgia ja Dortmundia vastaan.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Nicolai Müller ja Shinji Okazaki (8 maalia)
Syöttöhai: Zdenek Pospech (5 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Nikolce Noveski ja Zdenek Pospech (1485/1530 minuuttia)
Paha poika: Elkin Soto (1 ulosajo ja 2 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Loris Karius, kolmosvahti tuli puskista ja pelasi syksyn viimeiset kuusi ottelua. Tuloksena vain yksi tappio ja 11 pistettä. Näillä näkymin lähtee ykkösvahtina kevätkauteenkin.

getty_okazakishinji20131221
Paras pelaaja: Shinji Okazaki, Stuttgartista saapuneen hyökkääjän maalijyvä löytyi samaan aikaan kun Mainzin pistepussi alkoi täyttyä solkenaan. Asioilla lienee selvä yhteys.

Syksyn kohokohta: Yliajalla syntynyt 3-2-voittomaali HSV:n verkkoon 21.12. antoi Mainzille taatusti hyvän joulumielen.
Syksyn synkin jakso: Neljän viikon aikavälillä elokuun lopusta syyskuun lopulle Mainz hävisi viisi ottelua peräkkäin
Kevätkauden ennuste: Mainz tuntuu löytäneen toimivan pelikonseptin ja kurinalainen puolustus on palkittu useilla sarjapisteillä. Jos tehoduo Müller-Okazakin vire jatkuu keväälläkin, löytyy Mainz kauden päätteeksikin keskikastista. Kovin paljon ylemmäs ei materiaalin laatu taida riittää.

loading comments...