Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Shinji Okazaki

Kirjoittaja: — 25/09/2014

Mainz 05:n kausi on alkanut lupaavasti. Joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan, ja se keikkuu sarjataulukossa viidentenä. Jos vahva alkukausi pitää henkilöidä johonkin tiettyyn pelaajaan, on se ehdottomasti Shinji Okazaki.

Japanilainen johtaa sarjan maalipörssiä viidellä osumalla. Kun Okazaki iski kolmannella kierroksella illan toisen osumansa Hertha Berlinin verkkoon, tuli miehestä eniten maaleja tehnyt japanilaispelaaja Bundesligan historiassa.

28-vuotias hyökkääjä on aina ollut suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mikä johtunee siitä, että Japanissa suurta suosiota nauttiva Okazaki siirtyi Euroopan kentille verrattain myöhäisessä 25 vuoden iässä. Sitä ennen mies oli heilutellut verkkoja Japanin pääsarjassa, ja maajoukkueessakin osumia oli syntynyt kunnioitettava määrä. Nyt niitä on koossa jo 39.

Miehen ensimmäinen seura Euroopassa oli VfB Stuttgart. Okazaki siirtyi Saksaan vuoden 2011 tammikuun siirtoikkunassa. Sopeutuminen Saksan pelitempoon ei kuitenkaan tapahtunut hetkessä. Pelaamassaan 72 ottelussa Okazaki onnistui maalinteossa vain 11 kertaa. Japanilaisen upea volley-osuma valittiin kuukauden maaliksi helmikuussa 2012, mutta vastapainoksi hiljaisia iltoja tuli aivan liikaa. Viimeisellä kaudellaan Okazaki osui Bundesligassa 25 ottelussa vain kerran. Kahteen ja puoleen kauteen mahtui siis onnistumisia, mutta kun Okazaki siirtyi kesällä 2013 Mainziin, yleinen mielipide oli se, että japanilaisesta ei mitään sateentekijää tule.

 

Toisin kuitenkin kävi ja Okazakin ura lähti uuteen nousuun Mainzissa. Mies iski maalin heti debyytissään. Luonnollisesti vastassa oli edellinen seura Stuttgart. Okazaki onnistui Bundesligassa viime kauden aikana maalinteossa peräti 15 kertaa, kun Mainz raivasi tiensä sarjassa Eurooppa-liigaan oikeuttavalle seitsemännelle sijalle. Alkaneella kaudella tahti näyttäisi vain kiihtyvän.

Okazaki on hyökkäyksen yleismies. Japanilainen pystyy pelaamaan monissa eri rooleissa. Vikkelä ja taitava maalintekijä on lyhyestä varrestaan huolimatta pelote myös ilmassa, eikä mies muutenkaan ujostele kaksintaiteluissa. Kokemuksen myötä Okazakin pelinlukutaito on parantunut, ja otteisiin on tullut ripaus rauhallisuutta. Okazaki tuskin koskaan nostaa ilmaan Ballon d’Or -pystiä, mutta nyt japanilaisen otteita kannattaa todellakin seurata.

loading comments...