Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bundesliigan paras puolustus on… Augsburgilla!

Kirjoittaja: — 19/09/2013

Bundesliigan alkukauden ehdoton yllätysjoukkue on ollut FC Augsburg. Vielä kauden avauksessaan se joutui Dortmundin nöyryyttämäksi 0-4-tappiolukemin, mutta nyt schwaabit ovat nousseet kolmen ottelun voittoputkensa myötä sarjan kuudenneksi, tasapisteisiin neljäntenä olevan Hannoverin kanssa.

Augsburger Allgemeinen esittelemistä tilastoista selviää Augsburgin salaisuutena olevan tehokkaan ja toimivan puolustuspelin. Viimeisessä neljässä pelissä sen verkkoon on tehty kolme maalia ja päästettyjen maalien kokonaismäärä seitsemän on sarjan viidenneksi pienin lukema.

Tarkemmassa katsastelussa paljastuu, että Augsburgia vastaan ammuttujen maalilaukausten määrä on koko sarjan pienin. Sitä vastaan on lauottu yhteensä 39 kertaa, kun Bayern-puolustusta on kokeiltu 46 ja Dortmundin alakertaa 48 kertaa. Vielä hämmästyttävämpi lukema on, että viimeisessä neljässä ottelussa Augsburgia vastaan on tilastoitu ainoastaan yksi “vaarallinen maalipaikka”. Näissä peleissä sitä vastaan onkin tehty ainoastaan kaksi pelitilannemaalia, sillä Stuttgart rokotti Augsburgia rangaistuspotkusta.

Augsburgin menestys perustuu tiiviiseen ja hyvin yhteen hitsautuneeseen pelaajapermanenttiin. Päävalmentaja Markus Weinzierl on peluuttanut ottelusta toiseen lähes täysin samaa avauskokoonpanoa, sillä vasta viidennessä ottelussa hän teki avaukseensa yhden muutoksen Kevin Vogtin korvattua keskikentällä Jan Moravekin. Tätä on edesauttanut myös joukkueen hyvä terveystilanne. Vaihtuvuutta onkin nähty lähinnä vain maalinsuulla, sillä Augsburg on peluuttanut kauden aikana peräti kolmea maalivahtia.

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Augsburgin tehtyjen maalien määrä (5) on sarjan kolmanneksi pienin ja mikä hirveintä, se on tarvinnut keskimäärin 17 laukausta yhtä tehtyä maalia kohti. Augsburgin maalilaukausten määrä 86 on sarjan kolmanneksi korkein lukema, mutta maalitilastoissa se alkaa näkyä kunnolla vasta sitten, kun myös joku joukkueen hyökkääjistä vihdoin avaa maalitilinsä.

loading comments...