UCL: Dortmund avasi tappiolla, Schalke selvään voittoon

Kirjoittaja: — 19/09/2013

Viime kauden finalisti Borussia Dortmund joutuu palamaan tyhjin käsin Napolin-matkaltaan, sillä kotijoukkue SSC Napoli löi saksalaisen vastustajansa sateisella stadionilla maalein 2-1. Dortmundin mustaa iltaa synkensi entisestään se, että sekä joukkueen päävalmentaja että kapteeni päättivät ottelun katsomon puolella.

Kesän siirtomarkkinoilla tuntuvasti vahvistunut Napoli dominoi ottelun alkuhetkiä, eikä Bundesliigan kärkiryhmä tuntunut pääsevän kunnolla peliin mukaan. Avausmaalin puski Argentiinan maajoukkuekärki Gonzalo Higuaín 29. peliminuutilla. Maalilla oli kuitenkin vielä jälkiseuraamuksia, sillä BVB-luotsi Jürgen Klopp tulistui täysin siitä, ettei paikattavana olleen Neven Suboticin sallittu palata puolustusvalmiuteen ennen maalia edeltäneen kulmapotkun antamista. Klopp raivosi pää punaisena pahemman kerran neljännelle erotuomarille ja hänet ohjattiin ansaitusti katsomon puolelle. Nähtäväksi jää, langettaako UEFA valmentajalle vielä lisätoimitsijakieltoa.

Kokematon Langerak Dortmundin maalinsuulle

Dortmundin huonot uutiset saivat jatkoa vielä hetki ennen taukovihellystä, sillä toppari Mats Hummels loukkasi reitensä ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Sven Bender pudotettiin keskuspuolustukseen ja lauantain HSV-voitossa kaksi maalia tehnyt Pierre-Emerick Aubameyang juoksi kentälle.

Vain hetkeä myöhemmin Dortmundin maalivahti Roman Weidenfeller esti Higuaínia pääsemästä vapaasti maalintekoon, mutta pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Tuomari kaivoi armottomasti punakortin taskustaan ja Dortmund pelasi ottelun loppuun yhden miehen vajauksella. Kakkosvahti Mitchell Langerakille tilaa kentällä teki Jakub Blasczcykowski. Kyseessä oli 25-vuotiaan australialaisvahdin debyyttiottelu eurokentillä. Miehellä ei ole bundesliigakokemustakaan seitsemää ottelua enempää, mutta parin viikon päästä Langerak voi valmistautua täysiin minuutteihin Mestarien Liigassa.

Toisen jakson puolivälissä Lorenzo Insigne tuplasi italialaisten johdon komealla yläriman kautta maaliin menneellä vapaapotkulla ja Dortmundin toivo alkoi hiipua. Vajaalukuisten vieraiden hyökkäyspeli oli vaisua, mutta muutama minuutti ennen täyttä aikaa se nousi vielä maalin päähän, kun isäntien Juan Camilo Zuniga ohjasi pallon kantapäällään omaan verkkoon. Tasoitusta yritteliäs Dortmund ei kuitenkaan onnistunut tekemään, ja niin pisteet jäivät Italiaan.

Kahden viikon kuluttua Dortmund isännöi kotonaan Arsenalille hävinnyttä Marseillea.

Toisen jakson maaliryöpsähdys toi Schalkelle avausvoiton

Dennis Aogon ja Kevin-Prince Boatengin saavuttua Gelsenkircheniin, on “kuninkaansinisten” peli-ilme muuttunut täysin. Vaikka avausjakso olikin isänniltä nihkeä, toisen puoliajan tehokas 18-minuuttinen takasi Schalkelle 3-0 voiton Steaua Bukarestista. Täyden pistesaaliin myötä Schalken voittoputki on nyt kolmen ottelun mittainen ja maalierokin komea 6-0.

Schalken 67. minuutilla syntynyt avausmaali oli onnekas. Atsuto Uchidan Boatengin päätä tavoitellut keskitys karkasi aivan liian pitkäksi, mutta kaikkien – ja etenkin vieraiden maalivahti Ciprian Tatarusanun – yllätykseksi pallo leijailikin maalin vasemman tolpan vierestä sisään. Schalke sai avausmaalistaan aivan uutta puhtia ja 11 minuuttia myöhemmin Boateng päätti Julian Draxlerin esityön maaliin.

Vain seitsemän minuuttia tästä, ja Draxler pääsi itsekin maalitilastoon. Lapikkaansa pelissä molemmissa maaleissa oli myös kolmannella keskikentän taiturilla Jefferson Farfanilla. Vielä yliajalla Christian Clemens osui Steaua-maalin tolppaan, mutta taululle jäivät kuitenkin 3-0-lukemat.

E-lohkon toisessa ottelussa Basel yllätti Chelsean lontoossa, ja vei pisteet Sveitsiin 2-1-vierasvoiton myötä. Schalke matkustaakin seuraavaksi Baseliin lohkon kärkiotteluun.