Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ennakko: Schalke-Chelsea

Kirjoittaja: — 22/10/2013

Schalke kohtaa Mestarien liigan illan ottelussa lontoolaisen Chelsean. Schalke on ennen ottelua lohko E:n piikkipaikalla kuudella pisteellään. Toisen sijan jakavat Chelsea ja Basel kolmella pisteellä. Schalke on tunnetusti kova kotikentällään Gelsenkirchenissä, mutta lähtee otteluun vahvasti vajaamiehisenä, sillä Schalke-luotsi Jens Kellerin miehistöstä puuttuu useita avainpelaajia. Chelsealla ei olisi enää varaa pistemenetyksiin ensimmäisen kierroksen Basel-tappion jälkeen.

Loukkaantumiset:

Schalke:

Klaas-Jan Huntelaar
Marco Höger
Kyriakos Papadopoulos
Jefferson Farfán
Chinedu Obasi
Anthony Annan

Chelsea:

Ashley Cole
Marco van Ginkel

Edelliset ottelut:

Chelsea:

Chelsea – Cardiff City 4-1
Norwich – Chelsea 1-3
Steaua Bucharest – Chelsea 0-4

Schalke:

Braunschweig – Schalke 2-3
Schalke – Augsburg 4-1
Basel – Schalke 0-1

Arvio

Schalke on voittanut E-lohkossa ensimmäiset kaksi otteluaan päästämättä maaliakaan. Joukkue joutuu kuitenkin pärjäämään ilman useita loukkaantuneita avainpelaajiaan, mukaanlukien Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfán, Kyriakos Papadopoulos sekä viikonloppuna pahasti loukkaantunut Marco Höger. Schalke lähtee kuitenkin kotikentällään varmasti hakemaan voittoa, sillä se vahvistaisi joukkueen asemaa lohkoykkösenä entisestään.

Chelsea on päässyt hyvään vireeseen sekä kotimaassa että Euroopassa ensimmäisen kierroksen Basel-tappion jälkeen. José Mourinhon miehistö on voittanut kuudesta viimeisestä ottelustaan kaikki lukuunottamatta Tottenham-tasapeliä Valioliigassa. Chelsealla on todella laaja rinki eivätkä he ole kärsineet erityisesti loukkaantumisista joten viime vuoden Eurooppa-liigamestari lähtee otteluun todella vahvalla miehistöllä.

Molemmat joukkueet hakevat ottelusta varmasti voittoa, sillä pistemenetyksiin ei ole varaa lohkossa, jossa Basel taistelee molempien joukkueen kannassa jatkoonpääsystä. Chelsea lähtee otteluun ennakkosuosikkina johtuen Schalken vaikeasta loukkaantumistilanteesta. Erinomaisesti kauden aloittaneelta Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaajalta Julian Draxlerilta voidaan odottaa jälleen hyvää ottelua, ja Chelsean puolustus saa olla tarkkana jälleen vikkelän laiturin kanssa. Schalken kannalta on myös elintärkeää, että Kevin Prince-Boateng toipuisi täyteen pelikuntoon illan ottelua varten, sillä Ghanan keskikenttämies on ollut elintärkeä alkukaudella.

Schalken varamiehinen puolustus saa tehdä täyden iltapuhteen Chelsean nopeaa hyökkäystä vastaan, jossa Eden Hazard, Oscar, Juan Mata ja Samuel Eto’o tulevat tuottamaan kotijoukkueen puolustajille ongelmia erityisesti vastaiskuissa. Eto’o sai vihdoin maalihanat auki Valioliigassa viikonloppuna, ja pelasi muutenkin erinomaisesti 4-1 voitossa Cardiff Cityä vastaan. Schalke-puolustus tulee olemaan vaikeuksissa vikkelää kamerunilaiskärkeä vastaan.

Schalke on aloittanut lohkopelit erittäin vahvasti, mutta nyt vastassa on astetta kovempi vastustaja kuin Steaua ja Basel. Ilman useita avainpelaajia pelaava Schalke tulee varmasti laittamaan Chelsean koville kotikentällään, mutta se ei riitä hyvässä vireessä olevaa lontoolaisseuraa vastaan. Chelsea vie ottelun lukemin 2-1.

[Ennakon laati Patrick Lees.]

loading comments...