Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Schalke 04 – Sporting Lissabon

Kirjoittaja: — 21/10/2014

Roberto Di Matteo hoiti Bundesligan puolella ensimmäisen tulikokeensa tyylipuhtaalla voitolla. Nyt on Mestarien liigan vuoro, kun Schalke 04 kohtaa Sporting Lissabonin Veltins-Arenalla. On todennäköistä, että lohkon toinen jatkoonmenijä selviää näiden joukkueiden välisissä otteluissa.

Poissaolot

Schalke 04

Benedikt Höwedes (loukkaantuminen)
Felipe Santana (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Fabian Giefer (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)

Sporting Lissabon

Ramy Rabia (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Schalke 04
Schalke 04 – Hertha Berlin 2-0 (Bundesliga)
Hoffenheim – Schalke 04 2-1 (Bundesliga)
Schalke 04 – NK Maribor 1-1 (Mestarien liiga)

Sporting Lissabon
Penafiel – Sporting Lissabon 0-4 (Primeira Liga)
Sporting Lissabon – FC Porto 1-1 (Primeira liga)
Sporting Lissabon – Chelsea 0-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Schalke venyi Chelseaa vastaan Lontoossa tasapeliin, mutta tuosta ottelusta saavutettu etu karisi, kun joukkue ei onnistunut kotonaan voittamaan NK Mariboria. Toisaalta Sporting jäi myös tasapeliin slovenialaisten kanssa. Mariborin ponnistus tuskin riittää jatkopeleihin asti, mutta joukkueella on lohkossa selvästi kiusaajan rooli.

Portugalin liigassa Sporting on seitsemän kierroksen jälkeen neljäntenä. Joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan, ja se on päästänyt siedettävät neljä maalia. Sporting on iso seura Portugalissa, mutta se jää hieman Benfican ja Porton varjoon.

Algerialainen Islam Slimani aloittanee vierailijoiden kärjessä. Miehen vierellä pelaavat mahdollisesti Manchester Unitedista lainalla oleva Nani ja Perun maajoukkuemies André Carrillo. Vikkelä kolmikko tulee aiheuttamaan kotijoukkueelle ongelmia. Vaihdosta joukkueella on heittää hyökkäyspelotteeksi mm. 12 maalia viime kaudella Primeira Ligassa iskenyt Fredy Montero ja espanjalainen Diego Capel, joka muistetaan hyvin Sevillan riveistä.

Sportingin keskikentän kolmikon muodostaa kolme nuorta lusitaania: Adrien Silva, William Carvalho ja João Mário. Miehiltä löytyy kokemusta Portugalin nuorten ja aikuisten maajoukkueista. Marco Högerillä, Roman Neustädterllä ja Kevin-Prince Boatengilla ei pitäisi kuitenkaan olla vaikeuksia ottaa keskikenttää haltuunsa. Schalken kompastuskivi saattaa olla laitapelaaminen. Julian Draxlerin ja Eric Maxim Choupo-Motingin on autettava laitapuolustajia riittävästi. Höger ja Neustädter eivät ehdi joka paikkaan.

Roberto Di Matteon Schalke on vielä arvoitus. Viikonloppuna Kuninkaansiniset pelasivat mukiinmenevästi. Suurin muutos oli siinä, että Boateng pelasi kymppipaikalla. Muuten ryhmityksessä ei ollut mitään mullistavaa Jens Kellerin aikoihin verrattuna. Erot syntyivät asenteessa, eikä pelaaminen itsessään näyttänyt niin päämäärättömältä.

Veltins-Arenalla Schalke tulee luultavasti hallitsemaan ottelua, mutta sen pitää olla tarkkana vastaiskujen kanssa. Kotijoukkueella on enemmän viimeistelyvoimaa, ja luultavasti se kallistaa vaa´an kotijoukkueen puolelle. Tyylipuhdas 1-0-voitto Klaas-Jan Huntelaarin osumalla ei olisi shokkitulos.

loading comments...