Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Sporting Lissabon – Schalke 04

Kirjoittaja: — 05/11/2014

Mestarien liigan F-lohkossa ovat ratkaisun hetket käsillä, kun Sporting Lissabon on käytännössä pakkovoiton edessä Schalkea vastaan. Joukkueet kohtaavat Portugalissa Estádio José Alvaladella klo 21:45

Poissaolot

Schalke 04

Felipe Santana (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Fabian Giefer (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)
Joël Matip (loukkaantuminen)
Kevin-Prince Boateng (epävarma)
Sidney Sam (epävarma)

Sporting Lissabon

Mauricio (pelikielto)

Edelliset ottelut

Schalke 04
Schalke 04 – FC Augsburg 1-0 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen- Schalke 04 1-0 (Bundesliga)
Schalke 04 – Sporting Lissabon 4-3 (Mestarien liiga)

Sporting Lissabon
Guimaraes – Sporting Lissabon 3-0 (Primeira Liga)
Sporting Lissabon – Maritimo 4-2 (Primeira liga)
Schalke 04 – Sporting Lissabon 4-3 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu
21-10-2014 Schalke 04 – Sporting Lissabon 4-3 (Mestarien liiga)

Arvio

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli melkoinen trilleri. Schalke hukkasi kahden maalin johtonsa miesylivoimalla, mutta se nousi lisä-ajalla voittoon. Sekava ottelu ei kuitenkaan antanut paljoakaan osviittaa siitä kumpi lähtee illan kamppailuun suosikkina.

Sportingin joukkue ei ole muuttunut sitten kahden viikon takaisen ennakon. Joukkueessa on laatua, mutta materiaali on silti heikompi kuin saksalaisilla. Schalken loukkaantumistilanne kuitenkin tasoittaa puntteja.

Lissabonlaiset hävisivät kenraaliharjoituksessaan Guimaraesille 3-0, eikä kuudes sija Portugalin Primeira Ligassa ole kovin mairitteleva suoritus. Mestarien liigassa joukkueella on kasassa yksi piste. Sportingia ei kuitenkaan kannata laskea ulos jatkopeleistä. Se kohtaa Schalken lisäksi vielä NK Mariborin kotonaan. Viimeisellä kierroksella Chelseaa vastaan José Mourinho saattaa leputtaa avainmiehiään, mikä antaa lusitaaneille mahdollisuuden yllätykseen.

Tasapelillä kotijoukkue säilyttäisi vielä teoreettiset mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta pitääkseen realistiset saumat yllä, Sportingin on voitettava. Sen mitä jalkapallomaailma on ehtinyt Roberti Di Matteoon valmentajana tutustumaan, tämä asetelma sopii Schalkelle. Kuninkaansinisten uusi valmentaja osaa pelata tuloksesta.

Italialaisen otettua komento Schalke on voittanut neljästä ottelusta kolme. Pieni vilkaisu tulosten taakse kuitenkin kertoo, että pelissä on parannettavan varaa. Näissä neljässä ottelussa vastustajat ovat luoneet yhteensä 69 maalipaikaa, kun Schalke itse on saanut aikaiseksi vain 36 maalintekoyritystä. Tilannetta ei helpottanut se, että Julian Draxler on loppukauden sivussa.

Tulevat ottelut näyttävät paljastuvatko maalipaikkatilastot todellisuutta vääristeleväksi emävaleeksi, vai ovatko hyvät tulokset olleet vain sattuman kauppaa. Pitää huomioida, että vaikka FC Augsburg loi tilastojen mukaan viikonloppuna 20 maalipaikaa, vain muutama niistä aiheutti huolia Schalken puolustukselle. Se on pelin henki mahdollisesti tänäkin iltana. Sporting pääsee pyörittämään peliä, mutta vaarallisten tilanteiden luominen tulee olemaan hankalampaa.

Näistä syistä uutta seitsemän maalin mittelöä ei tulla näkemään. Sporting on kotietunsa turvin suosikki, mutta sen on pakko hakea voittoa, jolloin Schalkelle aukeaa vastahyökkäyksiä. Eric Maxim Choupo-Motingin, Klaas-Jan Huntelarin ja Chinedu Obasin terävyys maalipaikoissa on ratkaisevaa. Ennakkoasetelmat ovat Schalken puolella siinä vaiheessa, kun peli vihelletään käyntiin. Mikäli Sporting onnistuu tekemään ottelun avausmaaliin, tulee illasta vierailijoille todella vaikea.

loading comments...