Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Bayern München – AS Roma

Kirjoittaja: — 05/11/2014

Bayern Münchenillä on keskiviikkona mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa kuolemanlohkosta. AS Roma on lohkossa hyvissä asetelmissa, mutta lisäpisteet tulisivat sille varmasti tarpeen. Joukkueet kohtaavat klo 21:45 Allianz-Arenalla.

Poissaolot

Bayern München
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Holger Bodstuber (loukkaantuminen)
Javier Martínez (loukkaantuminen)
Bastian Schweinsteiger (loukkaantuminen)
Pepe Reina (loukkaantuminen)
Tom Starke (loukkaantuminen)

AS Roma
Leandro Castán (loukkaantuminen)
Davide Astori (loukkaantuminen)
Marco Borriello (epävarma)
Kevin Strootman (epävarma)
Maicon (epävarma)

Edelliset ottelut

Bayern München
Bayern München – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)
Hamburger SV – Bayern München 1-3 (Saksan cup)
Borussia Mönchengladbach – Bayern München 0-0 (Bundesliga)

AS Roma
Napoli – AS Roma 2-0 (Serie A)
AS Roma – Cesena 2-0 (Serie A)
Sampdoria – AS Roma 0-0 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu
21-10-2014 AS Roma – Bayern München 1-7 (Mestarien liiga)

Arvio

Roomassa ei mielellään muistella kahden viikon takaista ottelua. Bayern München suorastaan leikitteli AS Roman kumoon.

Tuolle pelille ei kannata antaa sen suurempaa painoarvoa tätä ottelua arvioidessa. Italialaisilla hajosi kasetti käsiin, ja sillä selvä. Joukkueiden välinen tasoero ei todellisuudessa ole niin suuri kuin lukemat antaisivat ymmärtää. Jos jotain, niin Rudi Garcían suojateilla on varmasti motivaatiota ottaa revanssi Stadio Olimpicon painajaisesta.

Bayernin tilanne on turvallinen niin kotimaassa kuin Euroopassakin. Jos Pep Guardiola ei saa joukkuettaan syttymään, on vierailijoilla mahdollisuus. Pieniä viitteitä tästä antoi lauantainen Dortmund-ottelu, jossa Bayern oli pitkään tappiolla. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi Guardiola on ollut pakotettu kuormittamaan samoja pelaajia koko alkukauden ajan.

Bayernin huikeaa syysformia ei silti käy kieltäminen. Siinä missä joukkueen hyökkäys on ollut Arjen Robbenin paluun myötää murskaava, pitää muistaa, että myös puolustus on ollut rautaa. Pepin Barcelona-aikoina vahvistui käsitys siitä, kuinka poikkeuksellisen suureen pallonhallintaan perustuvan pelitavan kenties suurin hyötypuoli on se, että vastustaja pysyy poissa maalipaikoilta, ja sen energiat kuluvat pallon perässä juoksemiseen. Sama on ollut havaittavissa enentyvissä määrin myös Münchenissä. Joukkue on päästänyt Bundesligassa ja Mestarien liigassa yhteensä neljä maalia 13 ottelussa.

AS Roman materiaali on vahva, ja sillä on selkeä peli-identiteetti, kuten jo edellisen ottelun ennakossa tuumattiin. Joukkue on kuitenkin kotimaassa tiputtanut pisteitä kahdessa edellisestä kolmesta ottelusta. Viikonloppuna Roma hävisi aneemisen esityksen jälkeen Napolille. Giallorossin kurssi on hitusen kääntynyt sitten edellisen Bayern-ottelun, ja Garcían ryhmästä on ollut havaittavissa pieniä hiipumisen merkkejä.

Vierailijoiden ongelmat eivät ole olleet erityisen suuria, mutta silloin kuin on tarkoitus haastaa Bayern München Allianz-Arenalla, pitää päivän kunnon olla kohdillaan. Myös valmentaja Luis García povaa AS Romalle vaikee iltapuhdetta.

– Meille ei ole hirveän hyviä mahdollisuuksia saavuttavaa hyvää tulosta. Mutta tulos ei ole niin tärkeä kuin peliesityksemme. Se mitä tapahtui Roomassa, oli vahinko, Garcia kertoi lehdistötilaisuudessa

– Meidän on luotettava omaan pelitapaamme. Ei aio vaihtaa pelifilosifiaamme, mutta tietenkin, kun vastassa on Bayernin tasoinen joukkue, on meidän tehtävä pieniä muutoksia heidän pelityylinsä mukaan.

On selvää, että AS Roman tasoinen joukkue pystyy hyvänä päivänä kaatamaan kenet tahansa. Bayern on kuitenkin selkeä suosikki, ja joukkue haluaa varmistaa jatkopaikan mahdollisimman hyvissä ajoin. Kun vieraillakaan ei ole pakkovoiton paikka, lienee illan ottelusta tuloksena kotivoitto.

loading comments...