Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Bayern München – Manchester City

Kirjoittaja: — 17/09/2014

Manchester City ja Bayern München kohtaavat jälleen Mestarien liigassa. Vuosi sitten molemmat voittivat vieraissa. Miten käy tällä kertaa?

Poissaolot

Bayern München

Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Javi Martinez (loukkaantuminen)
Bastian Schweinsteiger (loukkaantuminen)
Thiago Alcántara (loukkaantuminen)
Mitchell Weiser (loukkaantuminen)
Arjen Robben (epävarma)
Frank Ribéry (epävarma)

Manchester City

Stevan Jovetic (loukkaantuminen)
Fernando (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Bayern München

Bayern München-Stuttgart 2-0 (Bundesliiga)
Schalke-Bayern München 1-1 (Bundesliiga)
Bayern München-Wolfsburg 2-1 (Bundesliiga)

Manchester City

Arsenal-Manchester City 2-2 (Valioliiga)
Manchester City-Stoke 0-1 (Valioliiga)
Manchester City-Liverpool 3-1 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayern München-Manchester City 2-3 (10.12.2013, Mestarien liiga)

Arvio

Bayernin kausi Bundesliigassa on lähtenyt kelvollisesti käyntiin. Pep Guardiolan ryhmä on voittanut kaksi kolmesta ensimmäisestä ottelustaan. Ainoa pistemenetys tuli toisella kierroksella, Schalken venyttyä tasapeliin.

Bayernin Mestarien liigan avaukseen valmistautumista ovat varjostaneet useat loukkaantumiset. Varsinkin joukkueen keskikenttä on Javi Martínezin, Bastian Schweinsteigerin ja Thiago Alcántaran loukkaantumisten myötä vajaamiehinen. Kesällä hankitut Xabi Alonso ja Sebastian Rode paikkaavat jonkin verran. Ensinmainittu on aloittanut punanutussa vakuuttavasti. Viikonlopun Stuttgart-ottelussa Alonso kirjautti tililleen yhteensä 128 onnistunuttu syöttöä. Bayernille tuttuja laitanousuja ei ehkä tänään nähdään yhtä paljon kuin normaalisti, sillä myös Arjen Robbenin ja Frank Ribéryn pelikunto on vielä mysteeri.

City on aloittanut kautensa kohtalaisesti ja voittanut ensimmäisestä neljästä Valioliiga-ottelustaan kaksi. Viimeiset kaksi ottelua ovat olleet kuitenkin heikompia. Edellisellä kierroksella Citizens oli vähällä hävitä Arsenalille, ja tätä ennen Stoke nujersi joukkueen Etihadilla.

Toisin kuin Bayernilla Cityn loukkaantumiset ovat vähäisiä, mutta merkittäviä. Fernandon poissaolon pystyy vielä hyvin paikkaamaan Fernandinho. Hyökkäyspäässä Edin Dzeko ei ole päässyt alkukaudesta samalle tasolle kuin teknisempi Stevan Jovetic.

City lepuutti Arsenalia vastaan joitakin avainpelaajiaan. Esimerkiksi Yaya Touré ei ollut lainkaan joukkueen kokoonpanossa. Sinipaitojen pahimmat ongelmat ovat löytyneet alkukaudesta puolustuspäästä, mistä kertovat neljä päästettyä maalia. Olisiko jo aika antaa Portosta saapuneelle Eliaquim Mangalalle näytön paikka?

Joukkueet kohtasivat myös viime kauden lohkovaiheessa. Tuolloin molemmat voittivat vierasottelunsa ja kamppailut olivat runsasmaalisia. Maaleja nähdään myös tänään, sillä molemmilla joukkueilla riittää tulivoimaa.

Bayernin leiristä kannattaa seurata Borussia Dortmundista saapuneen puolalaishyökkääjän Robert Lewandowskin otteita. Lewandowski viimeisteli neljällä viime kaudella Dortmundissa kaikki kilpailut huomioiden 103 maalia, joten Cityn puolustuksen kannattaa olla varuillaan.

Loukkaantumisten vuoksi Guardiolan paletti on ehkä aavistuksen sekaisin, mikä antaa pienen edun Citylle, mutta kotonaan Bayern on suosikki mitä tahansa joukkuetta vastaan.

Topi Virri/Joni Ahokas

loading comments...