Bayern sinnitteli pitkään alivoimalla – Agüero nosti Cityn voittoon loppuhetkillä

Kirjoittaja: — 25/11/2014

Mestarien liigan lohkovaiheen toiseksi viimeisen kierroksen ottelu oli lohkovoittonsa varmistaneelle Bayern Münchenille panokseton. Silti Manchester Cityn loppuhetken nousu varmasti kismittää Pep Guardiolan suojatteja. Vierailijat johtivat vielä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta City voitti lopulta 3-2.

Bayern otti nopeasti pallonhallinnan itselleen. Ottelun ensimmäinen kunnon tilanne siunaantui Sebastian Rodelle, joka otti Arjen Robbenin näppärän noston haltuunsa maalin edestä, mutta Joe Hart sai torjuttua Roden viimeistely-yrityksen.

Ottelu näytti kääntyvän Citylle noin 20 minuutin pelin jälkeen. Kesken vierailijoiden pallonsiirtelyn Sergio Agüero karkasi läpiajoon ja Mehdi Benatia veti argon nurin. Tuloksena oli rangaistuslaukaus ja suora punainen kortti marokkolaiselle. Agüero itse laittoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Bayern ei kuitenkaan muuttanut suunnitelmiaan, vaan se luotti omaan pallonhallintapeliinsä. Kotijoukkueella oli hyvä vaiheensa, mutta Xabi Alonso toi viisi minuuttia ennen taukovihellystä vierailijat tasoihin. Espanjalainen sijoitti vapaapotkun noin 20 metristä muurin ohi oikeaan alakulmaan.

Robert Lewandowski vei Bayernin johtoon viisi minuuttia myöhemmin. Bayern sai vajaallakin pidettyä pitkän aikaa palloa itsellään, ja lopulta Franck Ribéry levitti pallon laidalle Jérôme Boatengille, joka keskitti kohti Lewandowskia. Puolalainen rymisteli voimalla tilanteeseen ja lopulta peliväline kimposi miehen olkapäästä ohi Joe Hartin.

Toisella puoliajalla Cityn miesylivoima alkoi näkyä, ja Bayernin oli väsyessään yhä vaikeampi pitää palloa pidempiä jaksoja. Kotijoukkue pääsi jatkuvasti lähemmäs maalintekoa. James Milner laukoi vain hieman ohi yläkulmasta, ja Manuel Neuer sai vaivoin torjuttua Agüeron kaukolaukauksen.

City tasoitti viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Hyvin pelannut Xabi Alonso antoi harhasyötön suoraan City-pelaajille, ja hetkeä myöhemmin Agüero oli karussa, eikä argo erehtynyt.

Kotijoukkue oli lopulta nälkäisempi. Varsinainen peliaika oli jo paketissa, kun Agüero viimeisteli hattutemppunsa. Mies rynnisti Bayern-puolustuksen läpi, ja sijoitti halltusti pallon ohi Neuerin.

Voitolla City nousi tasapisteisiin TsSKA Moskovan ja AS Roman kanssa.

Toimittajan sana

Paljon ikävämpään paikkaan ei voi joutua: Alivoimalla ja tappioasemassa Manchester Cityn vieraaksi joukkueen pelatessa veitsi kurkulla jatkoonpääsystä Mestareiden liigasta, Etenkin, kun Bayernilla ei itsellään ollut mitään menetettävää. Siihen nähden Pep Guardiolan suojatit pysyivät pitkään hyvin mukana. Etenkin Xabi Alonso pelasi mainiosti ennen järkyttävää harhasyöttöään. Loppu oli tietenkin saksalaisten kannalta varsin surullinen. Rooman ja Moskovan suunnalta tuskin hirveästi kiitoksia satelee.