Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Shakhtar nollasi Bayernin – Xabi Alonso lensi suihkuun

Kirjoittaja: — 17/02/2015

Shakhtar Donetsk ja Bayern München nyhväsivät Ukrainassa maalittoman tasapelin Mestarien liigan neljännesvälierän ensimmäisessä osassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin odotetunlainen. Bayern otti pallonhallinnan itselleen, ja Shakhtar vetäytyi puolustusasemiin.

Vierailijat pääsivät ensimmäisen puoli tuntisen aikana murtautumaan puolittaisiin tilanteisiin lähinnä Arjen Robbenin kautta vasemmalta laidalta, mutta vaarallisia paikkoja ei nähty.

Puolen tunnin kohdilla Franck Ribéry löysi pilkun kohdilta avopaikkaan edenneen Thomas Müllerin, mutta mies sekosi hieman askelissaan ja laukoi yli maalin.

Ribérylle aukesi laukaisupaikka noin 20 metristä vähän ennen taukovihellystä, mutta kuti viuhui ohi.

Toisen puoliajan alussa isännät saivat pidettyä palloa hieman pidempiä jaksoja, mutta maalipaikat olivat edelleen kortilla.

65. minuutilla ottelun luonne muuttui. Xabi Alonso kaatoi vastahyökkäykseen lähdössä olleen Alex Teixeiran keltaisen kortin arvoisesti. Koska espanjalainen oli napannut lapun jo ensimmäisellä puoliskolla, pääsi Shakhtar pelaamaan viimeisen noin puoli tuntia ylivoimalla.

Isännät eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilannetta juuri lainkaan, ja ottelu jatkui edelleen Bayernin hienoisessa hallinnassa. Ottelu oli tuomittu päättyneeksi ilman maaleja, ja niin myös kävi.

Toinen osaottelu pelataan 11.3.

Toimittajan sana

Ottelu ei tarjonnut jälkipolville juuri mitään kerrottavaa. Shakhtar hyökkäsi huonosti, mutta puolusti tarpeeksi hyvin pitääkseen Bayernin poissa maalipaikoilta. Urakkaa toki helpotti vierailijoiden hidas pallon liikuttelu ja yleinen saamattomuus ratkaisutilanteissa.

Alonson punainen kortti toi otteluun hieman eloa, mutta vain hetkeksi. Tilanne oli hyvä esimerkki siitä, miten loistavan alkukauden pelanneen espanjalaisen kentällä olo saattaa vaikuttaa Bayernin peliin. 34-vuotiaan konkarin jalka ei enää nouse entiseen malliin, ja nyt pahimmassa tapauksessa Bayern maksaa Alonson verkkaisuudesta kovan hinnan.

Tulos ei kuitenkaan ole Bayernin kannalta mitenkään huono, vaikka vierasmaali jäikin syntymättä. Allianz-Arenalla nähtäneen aivan erilainen kamppailu.

Mestarien Liiga tiistaina

Shakhtar Donetsk – Bayern München 0-0

PSG – Chelsea 1-1

1-0 Branislav Ivanović (36.)
1-1 Edison Cavani (54.)

loading comments...