Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: CSKA Moskova – Bayern München

Kirjoittaja: — 30/09/2014

Bayern Münchenin taival Mestarien liigassa jatkuu tiistai-iltana Moskovassa. Pep Guardiolan suojatit kohtaavat Roman Eremenkon CSKA Moskovan jo klo 19:00 alkavassa ottelussa.

Poissaolot

CSKA Moskova
Alan Dzagoev (pelikielto)
Pontus Wernbloom (pelikielto)
Vitinho (loukkaantuminen)
Rasmus Elm (loukkaantuminen)
Aleksandrs Cauņa (loukkaantuminen)

Bayern München
Franck Ribéry (loukaantuminen)
Thiago Alcântara (loukaantuminen)
Javier Martínez (loukaantuminen)
Bastian Schweinsteiger (loukaantuminen)
Holger Badstuber (loukaantuminen)
Jérôme Boateng (epävarma)

Edelliset ottelut

CSKA Moskova
Ural – CSKA Moskova 3-4 (Venäjän liiga)
CSKA Moskova – Lokomotiv Moskova 1-0 (Venäjän liiga)
AS Roma – CSKA Moskova 5-1 (Mestarien liiga)

Bayern München
1. FC Köln – Bayern München 0-2 (1. Bundesliga)
Bayern München – Paderborn 4-0 (1. Bundesliga)
Hamburger SV – Bayern München 0-0 (1. Bundesliga)

Edelliset keskinäiset ottelut
27.11.2013 CSKA Moskova – Bayern München 1-3
17.9.2013 Bayern München – CSKA Moskova 3-0

Arvio

Ottelun asetelma on selvä. Bayern München on toisen kierroksen suurimpia ennakkosuosikkeja voittamaan oman ottelunsa. Ensimmäisessä pelissä joukkue päihitti Manchester Cityn, kun taas AS Roma ryöpytti CSKA Moskovaa maalein 5-1.

Rooman ottelu ei kuitenkaan kerro kaikkea CSKA:n tilanteesta. Venäjän liigan tasosta voidaan olla montaa mieltä, mutta monelle sarja näyttäytyy todellisuutta huonompana vähäisen näkyvyyden ja uutisoinnin vuoksi. Ja kotoisessa sarjassa moskovalaisilla menee lujaa. Joukkue on sarjassa toisena, ja se on voittanut yhdeksestä ottelusta seitsemän.

Seura ei ole pullollaan maailmanluokan tähtiä, mutta kokoonpanosta löytyy iso kourallinen Venäjän maajoukkueen runkopelaajia ja muutama loistava ulkomaalainen vahvistus. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti Roman Eremenkoon, joka on aloittanut uudessa seurassaan hyvin. Roman yhteistyö Rubin Kazanista tutun Bibras Natkhon kanssa on toiminut kuin rasvattu. Eremenko aloittanee huomenna kymppipaikalta, missä mies on pääsääntöisesti CSKA:ssa pelannut.

Guardiola on viritellyt Bayernin pallonhallintapelin äärimmäisilleen. Xabi Alonsosta on tullut kelpo korvaaja loukkaantuneelle Bastian Schweinsteigerille. Espanjalainen syötti viikonlopun ottelussa Kölniä vastaan käsittämättömät 196 kertaa (175 onnistunutta), ja suuri osa suorituksista oli vieläpä pitkiä peliä avaavia syöttöjä. Tilanteiden luominen on ollut Bayernille hitusen hankalaa alkukaudesta, mutta Arjen Robbenin paluun myötä joukkue on kahdessa viimeisessä ottelussa luonut ison liudan maalipaikkoja.

Ellei jotain omituista tapahdu, pelin kulku tulee olemaan seuraava: Bayern pitää palloa, ja CSKA keskittyy vastahyökkäyksiin. Ratkaisevaa onkin löytävätkö vierailijat tilaa moskovalaisten linjojen välistä vai onnistuuko CSKA puurouttamaan Bayernin pelin. Roman Eremenkolle ja kumppaneille varmasti aukeaa tilanteita, mutta ne tulisi käyttää tehokkaasti.

Bayern Münchenin siipirikkoa miehistöä on viime viikkoina kuormitettu melkoisesti, eikä Moskova ole ikinä mukava paikka vierailijoille, vaikka sääolosuhteet vielä siedettävät ovatkin. CSKA:lla on saumat yllätykseen, mutta vierasvoitto on todennäköisin tulos.

loading comments...